Problém se zašifrovanými soubory

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Samuel Gordon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém se zašifrovanými soubory

Příspěvek od Samuel Gordon »

Před časem jsem měl pár souborů, které jsem si tehdy jen tak zašifroval. Když jsem si na ně teď vzpomněl a chtěl si je překopírovat, tak jsem zjistil, že nejdou přečíst. Zkopírovat a přečíst tedy nejdou, vymazat nebo přejmenovat ale jdou. Atributy změnit taky můžu. Nemůžu ty soubory ale "odšifrovat", tedy když odškrtnu "Šifrovat obsah a zabezpečit tak data" tak mi to vypíše "Přístup byl odmítnut." Certifikát ale je můj (s mým jménem). Nevíte někdo co s tím? Vůbec nechápu, čím by to mohlo být.
CPU AMD Opteron 144@2,4GHz :: MB DFI Ultra Infinity :: RAM A-DATA 512MB 400MHz :: VGA ATi Radeon X550 128MB :: HDD WDC WD2500KS 250GB, WD 40GB, Seagate 80GB :: DVD+-RW LG GSA-4163B :: CD-RW Lite-ON LTR-40125S :: LCD Samsung SyncMaster 940BW 19'' widescreen
totot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od totot »

mas administratorske prava? si prihlaseny pod tym istym userID ako ked sy encrypt tie subory??

skus to cez prikazovy riadok.. prikazom cipher..uz neviem presne prepinac zadaj cipher /? pre napovedu.
Asus z96
core duo@2.0GHz,2GB 667Mhz DDR dual channell,Ati x1600,80GB HDD @ 7200rpm
" there is no limit to stupidity "
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nepreinstalovaval si system? zkousel si to i pod administratorem?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Samuel Gordon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samuel Gordon »

Administrator samozrejme jsem. Ale kdyz o tom tak premyslim, tak je mozne, ze ty soubory byly zasifrovany pred tim nez jsem prinstalovaval system, i kdyz ono je to uz vic jak rok, takze si nejsem jisty. Pocitejme s tim, ze jsem soubory sifroval pred tim nez jsem preinstaloval XP - lze s tim jeste neco udelat? (Ty soubory sice nejsou nijak zvlast dulezite, ale prece jenom bych je radsi mel nez nemel.)
CPU AMD Opteron 144@2,4GHz :: MB DFI Ultra Infinity :: RAM A-DATA 512MB 400MHz :: VGA ATi Radeon X550 128MB :: HDD WDC WD2500KS 250GB, WD 40GB, Seagate 80GB :: DVD+-RW LG GSA-4163B :: CD-RW Lite-ON LTR-40125S :: LCD Samsung SyncMaster 940BW 19'' widescreen
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pokud si ty soubory zasifroval a pak preinstaloval windows (a nemas zazalohovany puvodni sifrovaci certifikat), uz se k nim bohuzel nedostanes :(
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“