R960XT-taktovani pameti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
R960XT-taktovani pameti
Ahoj,mam nataktovanou Sapphire Atlantis Radeon 9600XT (500,600)
Jadro mi jde stabilne bez artefaktu az na 590Mhz ale kdyz hnu s pameti treba o 1Mhz a zapnu nejakou 3D aplikaci,tak se rozsype obraz a musim restartovat.Protom ve windowsech se dostanu s pameti na 700 Mhz DDR.
Na starejch ovladacich pod Catalyst 4,2 mi taktit pamet sla.Mam na pametech pasivy,takze teplotou to neni.Cim to muze bejt?Mam 300 W zdroj.
Jadro mi jde stabilne bez artefaktu az na 590Mhz ale kdyz hnu s pameti treba o 1Mhz a zapnu nejakou 3D aplikaci,tak se rozsype obraz a musim restartovat.Protom ve windowsech se dostanu s pameti na 700 Mhz DDR.
Na starejch ovladacich pod Catalyst 4,2 mi taktit pamet sla.Mam na pametech pasivy,takze teplotou to neni.Cim to muze bejt?Mam 300 W zdroj.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
neni mozny ze jde jedno nebo druhy? karta totiz nema pridavne napajeni a je mozne ze s oc jadra dostanes odberozis watozis na hranici specifikace agp, pro pameti pak nezbyva prostor a nebo naopak? pokud ti sly taktit se starymi drivery tak by bylo divne ze s novymi ne... nic moc jinyho mne nenapada... :O
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No ted si nevzpominam,jestli sem mel jeste 350W zdroj,kdyz mi ty pameti taktit sly.Protoze pak mi odesel 350W tak mam v PC jenom 300W.Mozna bych moh zkusit odpojit treba DVDromky a jeden disk jestli to pujde.
Nevim,jakou spotrebu ma moje sestava.
Ten procak bude asi papat.Podle Sisoft Sandra 80W]
Hmm tak to nejde no.
Nevim,jakou spotrebu ma moje sestava.
Ten procak bude asi papat.Podle Sisoft Sandra 80W]
Hmm tak to nejde no.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

Co zas mas s tim zdrojem ?tohle neni zdrojem ale na ty grafice je locklej nejak bios, vsechno hazite na zdrojEfineSS píše:300W zdroj je pro tvou sestavu opravdu hodne slaby, obzvlast pokud to je nejaky neznackovy... Minimalne si porid alespon 350W kvalitni zdroj..
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Co zas mas s tim zdrojem ?tohle neni zdrojem ale na ty grafice je locklej nejak bios, vsechno hazite na zdroj
[/quote]
Ze bych zkusil preflashovat?Uvidime az nasetrim na jinou kartu kdyby se to nepovedlo.Jinak diky za nazory.Stejne zacnu setrit na jinej PC,asi AMD s Venice 3200+,a libi se mi Radeon X1600PRO
Ze bych zkusil preflashovat?Uvidime az nasetrim na jinou kartu kdyby se to nepovedlo.Jinak diky za nazory.Stejne zacnu setrit na jinej PC,asi AMD s Venice 3200+,a libi se mi Radeon X1600PRO
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Nevim o cem to mluvis ty... Jak zamcenej BIOS? R9550/9600 rozhodne BIOS zamkly nemely. Kdyz uz tak proti OC byl zamek v ovladacich, nikoliv v BIOSu, tim padem pokud si nainstaloval modifikovane ovladace (napr. DNA) ktere tuto ochranu nemely, slo bez problemu taktovat.. Navic, ten to zamek spocival v tom, ze neslo pretaktovat GPU ani pameti (autorovy threadu GPU pretaktovat jde) a projevovalo se to tim, ze po restartu PC se takty vratily do normalu, nikoliv zadnymi artefakty jake popisuje!Jan Machalík píše:Co zas mas s tim zdrojem ?tohle neni zdrojem ale na ty grafice je locklej nejak bios, vsechno hazite na zdroj
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Presne tak,BIOS zamklej bejt nemuze.Mit jeste stary Catalisty tak to vyzkousim,pokusim se najit CDcko co sem k ni dostal.Tam byly myslim 3.7EfineSS píše:Nevim o cem to mluvis ty... Jak zamcenej BIOS? R9550/9600 rozhodne BIOS zamkly nemely. Kdyz uz tak proti OC byl zamek v ovladacich, nikoliv v BIOSu, tim padem pokud si nainstaloval modifikovane ovladace (napr. DNA) ktere tuto ochranu nemely, slo bez problemu taktovat.. Navic, ten to zamek spocival v tom, ze neslo pretaktovat GPU ani pameti (autorovy threadu GPU pretaktovat jde) a projevovalo se to tim, ze po restartu PC se takty vratily do normalu, nikoliv zadnymi artefakty jake popisuje!Jan Machalík píše:Co zas mas s tim zdrojem ?tohle neni zdrojem ale na ty grafice je locklej nejak bios, vsechno hazite na zdroj
- Benu
- Začátečník

No dělalo mi to taky (HIS 9600XT). Nikdy jsem ale nepřišel na to v čem byl problém. Na rozdíl od teoretiků se mi povedlo tomu rozsypání obrazu zabránit skutečně až po odemknutí toho zámku v ATI tools, i když u XT nic zamklého být nemá. Z několika posledními verzemi ovladačů ale už žádný problém není (520/760). Takže zkus nové ovladače (bez control centra, to je v posledních verzích fakt běs: +150MB do operační paměti). Zdrojem to není.
- Bomba
- Začátečník

Některé 9550 od sapphiru dělali přesně toto taky když se hnulo (zvedla) s frekvenci paměti jenom o kousek tak to dělalo artefakty a když potom zkusili zvednout to o 50MHz tak to jelo bez problému...nejlépe kdyby jsi napsal co tam máš za paměti...asi 3,3ns??...je taky možné že máš unfriendly OC kartu
viz
viz
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Prosim te,kde to v tom Ati Tools je?Ovladace mam Catalist 5.9 bez comtrol center.Jo myslis ATI Tools nebo Ati Tray Tools? to sou 2 rozdilny programytudů píše:No dělalo mi to taky (HIS 9600XT). Nikdy jsem ale nepřišel na to v čem byl problém. Na rozdíl od teoretiků se mi povedlo tomu rozsypání obrazu zabránit skutečně až po odemknutí toho zámku v ATI tools, i když u XT nic zamklého být nemá. Z několika posledními verzemi ovladačů ale už žádný problém není (520/760). Takže zkus nové ovladače (bez control centra, to je v posledních verzích fakt běs: +150MB do operační paměti). Zdrojem to není.
Btw: SAMSUNG 410 K4D551638D-TC33 takze to vypada ze sou 3,3ns
- niatheppe
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze sem jel na 650Mhzniatheppe píše:600 MHz už je pro 3,3 konečná, spíš se divim, že to sapphire takhle osadil, kolik si dal stabilně s těma starejma ovladačema?? ... měl jsem ten samí problém u svý starý GF2MX, pomohla změna ovladačů.wonknu píše:... ze sou 3,3ns
- Benu
- Začátečník

Bohužel teď nesedím u svého počítače a na týden odjíždím a z paměti to jen tak nevytáhnu. Odemknout se to dá v obou programech o kterých píšeš, tehdy jsem použil ATI Tools. Lidi z tohoto fóra postup uřčitě znají a někdo ti jistě poradí, kde ten zámek je.
Nejprve ale zkus nějaké nové ovladače, s těmi už žádné problémy při taktování nemám.
Nejprve ale zkus nějaké nové ovladače, s těmi už žádné problémy při taktování nemám.
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ok,ten Ati Tool vypada strasne primitivne a stejne to tam nikde nevidim.tudů píše:Bohužel teď nesedím u svého počítače a na týden odjíždím a z paměti to jen tak nevytáhnu. Odemknout se to dá v obou programech o kterých píšeš, tehdy jsem použil ATI Tools. Lidi z tohoto fóra postup uřčitě znají a někdo ti jistě poradí, kde ten zámek je.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hmmmpff? Je tam tlacitko MEM v pravo dole, ale pokud neumis najit ani to tlacitko, tak do nastaveni pameti vubec nehrabej. Nic ve zlem clovece, ale ber to jako dobrou raduwonknu píše:Ok,ten Ati Tool vypada strasne primitivne a stejne to tam nikde nevidim.tudů píše:Bohužel teď nesedím u svého počítače a na týden odjíždím a z paměti to jen tak nevytáhnu. Odemknout se to dá v obou programech o kterých píšeš, tehdy jsem použil ATI Tools. Lidi z tohoto fóra postup uřčitě znají a někdo ti jistě poradí, kde ten zámek je.
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No v AtiTool je tlacitko Find Max mem,to jede az k 650 ale kdyz dam pouzit,tak se rozsype obraz.Tlacitko na odemknuti taktovani pameti tam teda neni,to jako sorry.
Mam tu sice status zacatecnik,ale nejsem zadnej noob.
Mam tu sice status zacatecnik,ale nejsem zadnej noob.