Disketová mechanika NEFUNGUJE - HELP!!!

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
SurfStar
Nováček
Nováček

Disketová mechanika NEFUNGUJE - HELP!!!

Příspěvek od SurfStar »

Cau - mam obrovsky problem. Disketova mechanika mi vubec nenacte diskety. V biosu je vse nastaveno dobre - dokonce se mi aj ukaze ikonka disketovky v XP (SP2) ale kdyz na ni poklepu (win Cmd) drive not found - to same kdyz kliknu z ikony tneto pocitac. Disketovka se normalne tocí, ale sviti stale zelene. Nejde z ni ani nabootovat. Vzal jsem si proto disketovku i od kamarada a problem pretrvava. Kabely mam dobre (jinak to ani strcit nejde). Ma s tim nekdo nejaky zkusennosti, POTREBUJU TOTIZ NAINSTALOVAT WIN XP NA RAID 0 a bez disketovky s ovladacema jsem vyrizney. Nelze to nejak obejít. Diky
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Otoč si datový kabel! :lol: ...máš ho naopak...
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Ta mechaniky svití furt ??
SurfStar
Nováček
Nováček

Příspěvek od SurfStar »

Jo kabel jsem otocil. Uz jsem zkousel 2 ruzne kabely. Mechanika mi porad sviti - ale porad neblika vubec nic proste porad sviti. Je to uz 2. mechanika a stale ten samy problem. Pry snad muze byt problem nekde v XP2 neví nekdo?
SurfStar
Nováček
Nováček

Příspěvek od SurfStar »

Nebo nejaky tip jak zprovoznit RAID bez disketovky?
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Bomba píše:Otoč si datový kabel!...máš ho naopak...
jiná závada to nebude...jestli ti předtím ta mechanika fungovala...nebo zkus resetnout bios jestli si tam něco špatně nenastavil..
SurfStar
Nováček
Nováček

Příspěvek od SurfStar »

Ok -zkusim to nabootovat jeste do safe modu a pak zkusim jeste tvoji radu.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Pokud máš kabel s konektorama na 2 mechaniky tak jí zapoj na ten konektor na konci kabelu.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
SurfStar
Nováček
Nováček

Příspěvek od SurfStar »

Tohle jsem zkousel nepomaha !!! Bude pravdepodobne asi problem nekde na desce nebo ja fakt uz nevim . Zkusim si do instalacek XP-cek prdnout ty drivery
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

V biosu je potřeba vypnout jedno nastavení, které se týká floppy mechaniky. S největší pravděpodobností tam jsou dvě, musíš zkusit obě. Já mám starší desku, takže ti to nemůžu říct přesně, ale skoro každýho novýho kompu tam jedno nastavení vypínám. Obzvláště na deskách od MSI. Zkus to. Mechanika nesmí svítit. Vypni co půjde a pak případně ještě otoč kabel, kdyby byl zrovna obráceně.
Bathory
1111andreas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 1111andreas »

V biose skontroluj ci mas zapnute OnBoard FDD Controller a nastavenu kapacitu na 1.44 .Co sa tyka kablov ten prekrizeny ma ist do FDD cervenym pasikom smerom k napajaniu disketovky a do doske smeruje v lavo .K nepojde urob reset biosu alebo updatni bios ale naj by bolo skusit inu Floppinu
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“