PrimeCooler PC-VGAHG1 HyperGraphic CU modrý

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
trenco
Nováček
Nováček

PrimeCooler PC-VGAHG1 HyperGraphic CU modrý

Příspěvek od trenco »

Zdravim vas, chcel by som sa s vami podelit o moje prve skusenosti s tymto chladicom. Mam graficku kartu MSI NX6600 VTD128 DIAMOND pre AGP (BIOS flashnuty na 6600GT). Povodny chladic , ktory bol na nej je hrozny. Ked som ho dal dole z grafiky tak ma skoro porazilo ked som si vsimol ako nekvalitne je spraveny(diery , hrbolky), sa ani necudujem ze nechladi poriadne a iba zabranuje chladeniu pamati. Ved normalne som mal na cipe v klude 52 stupnov (bez taktovania) a to som nemeral po niekolko hodinovom hrani. S povodnym chladicom som nataktoval grafiku takto GPU/PAMATE = 560/1140(3DMARK03 = 8280 bodov, procak bol nataktovany t.j. SEMPRON 2500+ =1750@2100Mhz, FSB=200Mhz ) no s tymto chladicom od primecoolera som dosiahol frekvencie 580/1170 (3DMARK03 = 8220 bodov, a procak bol pritom na default t.j. SEMPRON 2500+ =1750Mhz, FSB=166MHz ) a teplota na gpu bola v klude 47stupnov a po asi hodinovom hrani Painkillera (1024*768 maxim detaily a maximalne vyhladzovania ake sa daju nastavit) 55stupnov co si myslim ze je solidne a pritom som ventilator na nom mal nastaveny takmer na najnizsie otacky. Je inak velmi tichy na najnizsich otackach ho nepocut a ani na maximalnych to nieje zle da sa to zniest odhadujem takych 25 dB. Na CPU mam chladic taktiez od primecoolera HYPERCOOL H4+ CU alebo tak nejak sa to pise a ten mam tiez na najnizsie otacky a veru teraz je moj komp taky tichy, ze mi zacina vadit hluk hardisku co mi doteraz vobec nevadil ;-) . Takze vrelo doporucujem tento chladic na VGA len doporucujem davat vysoku opatrnost pri jeho zakladani na grafiku (najprv zalozit chladic na GPU a az potom chladice na pamate), velke riziko ze mozete odlupit z jadra GPU, po jeho zalozeni postupne striedavo dotahovat srouby po jednej otacke aby sa chladic nenaklanal na jednu stranu a neulomil z jadra. Vela stastia :-).
Zephyr26
Nováček
Nováček

Zajímavy postreh

Příspěvek od Zephyr26 »

Jelikoz se na neco podobneho chystam u sve A6600GT, hodi se kazda rada.. Dikec.
Procesor: AMD PhenomII X4 945, Motherboard: Asus M3A, Operační paměť: 2x 2048MB A-DATA DDR800 Extreme Edition (dual-channel), HDD: Celkem 940 GB, Grafická karta: ATI Radeon HD3870 512 MB, Monitor: Fujistu Siemens LXL 3220W 22"
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

len ta cena :( to uz radsej zalmana zoberem
ja som skorej rozmyslal nad AL kvoli cene ale to zrejme nebude stacit takze radsej vydrzim so stock a mozno neskor zalmana :) predsa len primecooler strasne napodobuje zalmana
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
Miroxin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroxin »

Ja mam tento chladic tiez a mozem povedat ze chladi vyborne a ani velmi nezalezi ako rychlo sa toci vetrak takze si kazdy moze nastavit tichost ako chce. Pri montazi som sa trochu potrapil pretoze som najprv nalepil pasivky na pamate takze ako to uz bolo vysie spomenute najprv na jadro potom na pamete a presvedcit sa ze dobre dosada na jadro. S original chladicom som v klude maval v tomto obdobi 59 C a v zatazi az 85 C a s primecoolerom v klude 49 C a v zatazi 60 C co je dost dobre. O zalmanovi som rozmyslal tiez, ale kedze som si kupil na cpu primecooler HC 5+ blue tak som to chcel mat rovnake vlnite a este som aj usetril.
CPU: Athlon XP 2000@2200 Mhz(200x11) CPU Cooler: Primecooler PC-HC5+ Blue LED Cu MB: Epox 8KRAI RAM: 2x512 MB RAM 400 Mhz GoodRAM 2-3-3-6 VGA: MSI NX 6600 GT VTD 128 MB 535/575 VGA Cooler: Primecooler PC-VGAHG1 CU Blue LED Zdroj: DTK 400W
trenco
Nováček
Nováček

moje dalsie skusenosti

Příspěvek od trenco »

- Zdravim vas znovu. Chcem najprv reagovat na to ze primecooler je len kopiou zalmanu . Ano mozno to je kopia ale poriadne vylepsena , ma vacsiu chladiacu plochu a tym vacsiu ucinnost ako ten zalman a je pritom o dve stovky lacnejsi. Niet co riesit.
- Takze skusal som vcera este taktit grafiku a dosiahol som na GPU frekvenciu 600Mhz stabilne :-). No proste parada len tie hlinikove chladice na pamate su dost slabe lebo uplne stabilne po niekolko hodinovom hrani bez artefaktov idu „len“ ;-) na 1156MHz. Tak som sa rozhodol ze vymyslim na ne lepsie chladenie , potom ak sa mi to podari tak vam dam vediet ci to malo nejaky efekt . Tak sa zatial majte.
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

expLorer píše: ja som skorej rozmyslal nad AL kvoli cene ale to zrejme nebude stacit
Ja mam AL verziu (za 250 Kc) a nemyslim si ze by bola nejaka extra velka zmena teploty oproti ALCU ci CU
Este si aktivujem cidlo na grafike a napisem nejake teploty...
P.S. instalacia bola fakt hrozna....musel som pouzit original spodnu sponu....ta Primecooler ma maly roztec...skusal som to aj ohybat ale ani to nestacilo...s original MSI to je v pohode...
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“