Zdravim všechny,chtěl bych poradit jaký mám zvojit disc ,když potřebuji pouze externí na USB 2.0
Nevím jaké mám zvolit rozhraní ,jestli SATA nebo IDE a jestli seženu na SATA externí rámeček?
Nebude se disk přehřívat a nebude se sekat video při přehrávání , když poženu data přes USB 2.0 ?????
Díky za vaše zkušenosti!!!
Externí disc pro notebook - pomozte prosím
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- slady
- Nováček

-
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
do ramecku je uplne jedno jaky disk poridis. rychlost je limitovana usb rozhranim, ne diskem. takze se orientuj podle nizke ceny. IDE bude asi jistejsi, s ramceky sata usb byvaji jeste obcas problemy. snaz se koupi disk co bude co nejmene topit, ale pokud ho nebudes mit na slunicku a nebudes ho nejak extremne zatezovat (seek), tak by to vadit nemelo.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Haldo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Z vlastnej skusenosti. USB2 urcite uzke hrdlo nie je, zalezi do disku aku rychlost dosiahnes. Ja mam nejaky Sygate 7200ot/min, 2,5" (presne neviem, je v supliku uz vyse roka
), v priemere pri kopirovani vacsich dat drzi 15MB/s, obcas (hlavne po formate/defragu) zvlada aj 30-35MB/s (dlhodobo, nie 3sekundy!!!). Urcite si ale kup suplik, ktory sa napaja iba cez USB2!!! Nemusis aspon stale hladat elektrinu 
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
predpokladal jsem, ze se tady bavime o 3.5" discich, a tam rychlost rozhrani nepochybne uzkym hrdlem je...Haldo píše:Z vlastnej skusenosti. USB2 urcite uzke hrdlo nie je, zalezi do disku aku rychlost dosiahnes. Ja mam nejaky Sygate 7200ot/min, 2,5" (presne neviem, je v supliku uz vyse roka), v priemere pri kopirovani vacsich dat drzi 15MB/s, obcas (hlavne po formate/defragu) zvlada aj 30-35MB/s (dlhodobo, nie 3sekundy!!!). Urcite si ale kup suplik, ktory sa napaja iba cez USB2!!! Nemusis aspon stale hladat elektrinu
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."