Router-U.S.Robotics 8003

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Mací
Nováček
Nováček

Router-U.S.Robotics 8003

Příspěvek od Mací »

Prosím o radu,potřebovala jsem rozdělit internet do dvou pc.Jsem napojená přes modem od UPC.Koupila jsem router,zapojení dopadlo ok a na UPC si zaregistrovali MAC adresu.Chodí to v pohodě,ale jen do chvíle než se pokusím otevřít třeba messengera nebo DC++.Jakýkoliv program,kterým bych se mohla dostat na internet mi to zablokuje.Pak musím odpojit router od sítě a znovu připojit a je vše ok.Má v tom asi prsty firewal,který pracuje v routeru,ale já nevím jak na něj.Pomůže mi někdou dobrou radou?Díky moc.Mací :D
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

http://edonkey.com/documentation/u_usrobotics.html

je to sice navod na edonkey ale to je fuk. Takto se povolují porty v routeru, ve firewallu zjisti jaké porty jaký program používá a pak je povol v routeru dle tohoo navodu. Není to nic težkého, u vetsiny routeru jde FW vypnout pokud vím, nebo aspon u meho to jde.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

nejprve je třeba určit přesnou příčinu, chování které popisuješ je krajně podivné
zkus vypnout ten firewall a uvidí se, pak bych ještě zkusil nový firmware pro ten router
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

Díky za rady,jak povolit porty bych možná zvládla,ale potřebuji poradit jak je zjistit.Mám firewal Kerio a tam je tolik čísel,že nevím které to je.Zkoušela jsem to ale zatím mi to nefunguje.Díky Mací :cry:
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

Ještě bych poprosila o radu,jak ten firewal u routeru vypnout.Díky Mací :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mací píše:Ještě bych poprosila o radu,jak ten firewal u routeru vypnout.Díky Mací :)
no to bude napsáno v návodu
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

Snad ti pomůže tento odkaz, je tam i ten Robotics http://firewalling.com/routers.htm
A tady je něco na domovské stránce http://www.usr.com/support/product-temp ... ?prod=8003
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

chci se zeptat,jestli to může být špatným nastavením pc.Když jeden odpojím,tak druhý běží v pohodě i při restartu pc a v síťovým připojení mám dvě přípojení-internet.brána US Robotic a LAN vyskoroychlostní internet.Po připojení obou-brána zmizí a net funguje jen po restartu routeru.Navíc se pc nevidí.Jen z jednoho.Z druhého vidět ten první není.Má být ikona US Roboticu u obou PC v síťovém připojení jako internet.brána?Mací
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

prosím poradí mi někdo,proč mi jedno pc router najde a to druhé ne?Díky,Mací
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

1. vypni DHCP server v routeru
2. nastav IP na PC (např. 192.168.1.5 a druhé 192.168.1.6) maska nastav na obou PC třeba 255.255.255.0, nastav výchozí bránu (to je adresa, kterou se dostáváš na net přes router, já mám např. 192.168.1.1 - ale to musíš nastavit dle toho routeru)
3. měla by ses připojit na net, může pomoct i restart, mě to chodí bez restartu.
4. nastav si na obou stejně uživ. účty a pracovní skupinu
5. PC by se měli vidět.
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

Děkuji mnohokrát za radu,vše vyzkouším.Myslela jsem,že nemůžu nastavit IP adresy u pc,že jsou automaticky přidělovány a že mi to nebude chodit.Dám vedět jak to dopadlo.Mací :D
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

Tak problém jsem nevyřešila.Udělala jsem to podle těchto rad,ale pc se nevidí.Co mi ale není jasný víc je to,že se mi v routeru nedaří vůbec nic nastavit.když se zaloguji,tak jsem se pokoušela vypnout firewall,ale po uložení a opětovném zapnutí pc je to opět v povozu a tak je to se vším.Pokud se pokusím zadat porty,taky se mi vymažou a o upgradu ani nemluvím.Může být ten router vadný,nebo jsem tak levá,že to neumím?Mací :cry:
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Mací píše:Tak problém jsem nevyřešila.Udělala jsem to podle těchto rad,ale pc se nevidí.Co mi ale není jasný víc je to,že se mi v routeru nedaří vůbec nic nastavit.když se zaloguji,tak jsem se pokoušela vypnout firewall,ale po uložení a opětovném zapnutí pc je to opět v povozu a tak je to se vším.Pokud se pokusím zadat porty,taky se mi vymažou a o upgradu ani nemluvím.Může být ten router vadný,nebo jsem tak levá,že to neumím?Mací :cry:
Je potřeba uložit změny, jak jsi psala, ale u většiny zařízení je potřeba ještě rebootovat.
Toshiba Satellite
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

ty změny vždy uložím,ale vrátí se mi to zpět.Co je rebootovat?Díky Mací :oops:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mací píše:ty změny vždy uložím,ale vrátí se mi to zpět.Co je rebootovat?Díky Mací :oops:
restartovat, tj. znovunačtení nastavení, softwarově přinutíš zařízení aby provedo to samé jako kdybys ho vytáhla ze sítě a znovu zapojila
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

Tak nevím,vypnu firewall,dám save a obrazovka zmizí.Když se vrátím na původní stránku s firewallem tak to tam je,ale jakmile se odloguju,tak to po opětovném přihlášení je na původním nastavení.Zkoušela jsem to rebootovat,ale je to to samé.Nemůžu se přes ten router nikam dostat-ani DC++,ani messenger.Nevidím se s druhým PC,jediný k čemu mi je,že dělí internet mezi dvě PC.Už jsemz toho na prášky,pořád se v tom hrabu a žádný výsledek,nemá někdo podobný zkušenosti?Už si nevím rady a nemám daleko k tomu,že ho odpojím a budu mít net jen na jedno PC.Mací 8-)
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

pokud si router nedokaze zapamatovat vami urcene nastaveni, ani po resetu, tak zkuste upgradnout firmware v routeru, mozna je chyba v nem, pokud ani to nepomuze bezte za prodejcem a reklamujte ho, nebo at vam ukaze jak to nastavit aby si to pamatoval. :)
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

otázka je, jestli tam není dvojí úroveň ukládání parametrů, první úroveň save pro účely dočasných změn a druhá úroveň "write to flash memory and reboot" - tohle jsem viděl například u adsl modemu/routeru Well
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

díky za odpovědi,to jsem taky zkoušela.Ztáhla jsem upgrade,pokusila se firmware upgradovat,ale dostala jsem hlášku,že ztažený soubor je prázdný.Vyzkoušela jsem toho hodně a pořád nic.Dvojí úroveň ukládání parametrů tam není.Po provedení změn je tam pouze tlačítko SAVE,a to mi nic neuložilo.Opravdu to budu muset vzít a jít to reklamovat.Díky moc všem za zkušenosti a rady a dám vědět jak to dopadlo.Mací 8-)
Mací
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mací »

Dobrý večer všem.Tak jsem router vyreklamovala.Už si s ním opět hraju a prosím o radu.Zapojila jsem ho takto.V routeru jsem nastavila MAC adresu stejnou,jakou má moje síťovka zaregistrovaná u UPC.Pak jsem modem od UPC připojila k routeru do WAN a do LAN píchla dvě PC.Pak jsem IP LAN dala jako bránu a dvěma PC přidělila IP.Net chodí v pohodě,ale mám problém opět se spouštěním jiných programů.Jak jsem psala už dříve-jakýkoliv program směřující na net mi nefunguje a musím ten router restartovat,aby opět net fungoval.Zkoušela jsem vypnout firewall v routeru,ale ten v tom prsty nemá.Je to stejný s ním i bez něj.Přemýšlím,jestli nemá něco špatně nastavený v PC,ale nic mě nenapadá.Něco mi to blokuje,prosím o radu co s tím.Díky Mací :shock:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“