Asus P4GPL-X (478, 915PL + ICH6)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Asus P4GPL-X (478, 915PL + ICH6)

Příspěvek od Lord »

....ze by to byl MELOUN
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak jsem si obědnal tu asusku P4GPL-X, holt jiná deska s 478 a PCI-e není, v pondělí jí budu mít tak podám info, stejně jí beru jako přechodný období, šlo mi hlavně o grafiku, dneska už se do AGP nedá sehnat nic slušnýho za rozumný peníze
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jak jsem pasl, mám P4GPL-X
OC nic moc, dělička pouze 333/400
PCI lock
2,6-2,9V do ramek
1,5-1,6V do chipsetu
na FSB a core volt. se musi kouknout do biosu, to z manuálu nevyčtu
každopádně jde můj novej NW 3Ghz přetaktovat stejě jako na starý MSI 865PE a to na 3,75Ghz
jinak jsem zpokojenej, s X800GTO, všechno na default, dává o 200 bodů a 4FPS míň v 3DMarku05, oproti FX-55 (vlastní testy)
radar
Nováček
Nováček

Příspěvek od radar »

Gr8 Vivec píše:jak jsem pasl, mám P4GPL-X
OC nic moc, dělička pouze 333/400
PCI lock
2,6-2,9V do ramek
1,5-1,6V do chipsetu
na FSB a core volt. se musi kouknout do biosu, to z manuálu nevyčtu
každopádně jde můj novej NW 3Ghz přetaktovat stejě jako na starý MSI 865PE a to na 3,75Ghz
jinak jsem zpokojenej, s X800GTO, všechno na default, dává o 200 bodů a 4FPS míň v 3DMarku05, oproti FX-55 (vlastní testy)
Cau, pokrocil jsi nejak s tim taktovanim? Taky o tehle desce uvazuju, ale potreboval bych vedet jestli mi to pujde bezproblemu taktovat. Mam Presscota 2.8 a ted jedu na 3.5 na desce MSI 865PE Neo2-P Platinum Edition.

Jak je to se zvedanim FSB a napeti pro procesor (presscot) na P4GPL-X??? diky
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

No takže doplním informace:
V core: 1,5 - 1,7V
FSB: 100 - 400Mhz
PCI Lock

dostal jsem se na 3,6Ghz a pak mi nejeli USB, docela problém, nevím jestli pomůže novej bios, budu to muset vyzkoušet, teď nemám moc času...

Byl jsem i na 3,75Ghz ale po 22hod spadnul prime a od tý doby nemám čas ho pustit znova jestli tu chybu udělá zase
každopádně deska umožňuje zvýšit voltáž i u chipsetu a dokonce i u FSB
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

stawa se mi s NW 2.8GHz ze pri fsb 250 to obcas nepobira sata HDD, mam tam na tech 4 portech 2ks , raptora a caviar se, zkousel jsem sloty 1-2, 2-4 a stejne mi to prestane pobirat ten raptor, byl teda vzdy 1st jako boot... nabootil jsem pri fsb 266 na 3,73 ale cipset ewidentne prestawa stihati, hrozny nekazne porad dela :)
Pri fsb vyssim nez 220 se prestane restart chovat jako restart ale chova se jako off/on... wseobecne mi pripada ze ta deska moc oc friendly nebude :/ coz imho p4gd1 byla... nejlepsi by bylo mit desku pro s478 s 925XE a northwood by si vesele zil dal... ;I

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Mossad píše:...
Hmm, na na tolik ten můj nevyženu, nejvyšší FSB jsem jel zatim 240Mhz a tam problém s diskem nebyl, jen s USB...
jestli tam neni problém jako u DFi kdy se disky dávaj na třetí a čtvrtej sata, škoda že P4GPL-X nemá přídavnej řadič..
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

zatim jedu 245 tj ~3.4G pri 1.6V, burn T=41 max, takze si myslim, ze rezervy by jeste byli na 3.7 byli booty nejaky pofiderni, ale newim jestil cpu protoze deska uz nestihala saty a int. sitovej kodek Marvell se jaxi odporoucel a wypnul... je to holt skoda, ze jedine dostupne pcie pro s478 s intel cipovou sadou je takovejhle modelung vybavenej tim co zbylo :oops:

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
radar
Nováček
Nováček

Příspěvek od radar »

funguje to nekomu na te desce P4GPL-X pri FSB 245 bez chyby, tedy se sitovkou, disky a USB porty?
radar
Nováček
Nováček

Příspěvek od radar »

nikdo nic :(

funguje nekomu kdo ma P4GPL-X pri vyssim FSB nez 220 restart?

Me se to pri FSB 245 misto restartu na 5 vterin vypne a znovu zapne, BIOS jsem nahral posledni dostupny.... co by to mohlo zpusobovat? netusi nekdo?

jinak vse funguje jak ma.....
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

to o cem pises je syndrom asusu... co jsem zkousel tak jeste nejaka deska tim trpela tusim P5WD2 Premium ci co to bylo, nejake psycho za hafo penez s 955x... prez fsb 220 uz se ty desky proste misto rst vypnou a samy znova spustej... newim cim to je a zas tak to asi newadi, stejne moc nerezetuju... co se tyce ty p4gpl-x tak tam proste prez 240 fsb uz zacinaj koncikovat periferie jako lan, usb, nekdy i sata hdd neweme... zkousel jsem i ofukovat cipset wrtulkovcem ale vliv to nemelo... pro nakej high oc asi nic moc, na tyhle desce asi lepsi cpu s vyssim nasobicem a mensimi fsb 220-240...

Gygabite - ©Hlupak
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

přesně jak píše Mossad, přes 230- 240 se bez problémů dostat nedá, ani s vodníkem na chipsetu :wink:
a taky se mi vypíná a zase nahodí
radar
Nováček
Nováček

Příspěvek od radar »

no ja jedu na 245 a jediny problem je s tim restartem, USB i sitovka jedou normalne. Na chipsetu nic nemam, jen ten pasiv co tam byl :) Case mam docela slusne odvetrany.... kazdopadne ten restart preziju protoze PCI-E za to stoji :) ...ale kdyby nekdo prisel na to cim to je a jak to spravit :) tak SEM S TIM!
Odpovědět

Zpět na „Asus“