Problémy s VPU recover u ASUS Extreme AX600XT/HTVD

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problémy s VPU recover u ASUS Extreme AX600XT/HTVD

Příspěvek od Hero.iN »

Zdravim,

Mam grafarnu ASUS Extreme AX600XT/HTVD, bohuzel uz pul roku mi padaj hry a vsehny aplikace ktere trosku vic spoti graf. kartu s hlaskou

VPU recover has reset your graphics accelerator a bla bla bla

.Zkousel jsem hodne moznosti napr. preinstalovat XP, preinstalovat ovladace /pouziti starych od verze 5.1 az do nynejsich 5.9 /.Zkousel jsem i zmenu vetrani- snizil jsem teplutu o 4 stupne.opravdu jsem bezradny.

Moje sestava:

Intel Pentium 4 3,4 Ghz s chladičem Thermaltake 112
MB: ASUS P5AD2 deluxe
Pamět: 1024MB DDR2-sdram Corsair
GK: ASUS Extreme AX600XT/HTVD
case: eurocase briza e6097
zdroj: eurocase 450 W

teploty: (SPEEDFAN)

MB: 33
Cpu: 47
Auxilary:
Gpu: 52
Mem.: 38
HDD: 28

Díky ... :)
Naposledy upravil(a) Hero.iN dne ned 9. říj 2005, 15:24, celkem upraveno 1 x.
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

VPU recover restartovává grafiku, když nastane problém jako např. že se sekne, má moc vysoké takty, teploty ap. Jestli blbne, zkus jej vypnout (v CP záložka VPU Recover a odškrtnout políčko o používání fce. Taktéž v CCC). Zkoušel jsi např. i Omegy či DNA?

EDIT: značke Extreme není, takže předpokládám že to je ASUS
Obrázek
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

to vis ze jsem zkusil vypnout VPu- to me to hodi rovnou do modry obrazovky a schlus ... Jo je to ASUS-ted tam origo drivery co sem nasel na strankach www.asus.com primo pto tuhle kartu-ale je to to samy ... Omegy jsem uz taky zkusil a je to jeste rychlejc v pre*eli nez s ASUS driverama ...
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Tak zkus ji v jiném PC, nové ovladače na desku... a jestli to bude dělat dál, tak reklamačka
Obrázek
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

To me napadlo ... ale moc moznosti kde to zkusit nemam ... hodne kopmu-jine sloty ...
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Hero.iN píše:To me napadlo ... ale moc moznosti kde to zkusit nemam ... hodne kopmu-jine sloty ...
njn... A pak že se PCE rychle rozšiřuje... :wink:
Obrázek
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

Njn :D u me sou compy stary rok-10 :) ... stary ATARI je hardcore ... tam bych to mozna narval-malinkej tuning sroubovackem a bylo by to :lol:
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

No, tak to by mě zajímalo, kdo by to rozchodím, jestli Atari nebo Asus :-D

Jinak, mám pocit, že v některých obchodech se dají komponenty otestovat zdarma... jak moc ale to nemám tušení :?
Obrázek
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

myslis ze je to opravdu tak v prdeli ? Nemam si vzit krucifix s polocne se svecenou vodou do ruky a modlit se ... nebo je to opravdu na posledni pomazani ?:)
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Proč krucifix? Když to bude dělat i jinde, je problém v kartě a je to na reklamaci(bez problému). A tu svěcenou vodu(hlavně vodu) nedoporučuju :-D
Obrázek
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

pochva pochva ... to zas bude na dlouho ... hlavne nemam kartu kterou bych tam nasadil za tuhletu defku ... :evil: ...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Pokud budou v tom obchodě ochotní, tak by ti mohli nějakou kartu po dobu reklamace vypůjčit. :) Ještě zkus klasické ATi Catalist drivers.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

ATI catalist nejdou ... nestabilnejsi sou od ASUSu co maj na strankach ... No obchod s tou reklamaci to bude na dlouho pac je to malinko slozitejsi ... dpc fakt ze jo ... :) treba ze by mi pujcili Asus Extreme N7800GTX asi pochybuju :lol:

stava se mi asi tohle jestli nekdo zna demo BOS / Bet on Soldier/ tak po naloadovani evropsky kampane je animace v ktery se to uz bez asus driveru kurvi, pokracuje to ze delas nejaky kraviny a pak bezis k nejaky vypinaci ... co se stane po tom co ho zmacknu uz nevim pac modra obrazovka atd atd ... jinak o chybach textur se nebavim ... to samy je to s CS:S nebo BF:2 ... load, 30sec hrani zkundeni textur a konec ... restart a jedem znova ... :sad: :sad: :sad:
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

Nemá někdo zkušenosti se staršíma driverema kdo ma radeona x 600 ?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“