Nejak sa mi na mojej doske s nforce4 ultra chipsetom (teda ma SATA2 radic, ktory urcite podporuje NCQ) neda zapnut NCQ pre tuto barracudu.
Pritom na raptorovi mozem NCQ normalne zapnut, aj vypnut, ale pri barracude mam iba zasivene policko, kde sa neda nic nastavovat. Netreba to NCQ nejak zapnut na strane disku pomocou nejakej seagate utility?
Inac funguje vsetko tak ako ma... az na to ze nemozem zapnut to NCQ
Tak prosim poradte, ako to teda rozbehat...
drivery mam najnovsie 6.66 nvidia ide sw driver...
barracuda 7200.8, nforce4 ultra - nefunguje NCQ
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- THX_corp
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
barracuda 7200.8, nforce4 ultra - nefunguje NCQ
nx7400 1,86g
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
no tak 7200.8 jsem v ruce nedrzel, ale je to mozne....zkusil si pohledat po netu ? muze se klidne stat, ze to muze byt vadny kousek...
jinak jeste me napadlo takovy "pokus"....zkus odpojit raptora...btw raptor NCQ nema, takze ty ovladace asi trochu haluzi...
jinak jeste me napadlo takovy "pokus"....zkus odpojit raptora...btw raptor NCQ nema, takze ty ovladace asi trochu haluzi...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- THX_corp
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
raptor ma TCQ, takze to sa da zapnut - je tam enable command queuing, nie NCQ, nie TCQ, ale iba queuing, takze sa tym zapina aj TCQ, aj hitachi 7k250 tusim ma TCQ a v jednej verzii nforce2 driver vedel zapnut to TCQ, teda aspon tam bola taka polozka a dalo sa to zapnut, v praxi to znamenalo dost vyrazne spomalenie disku.MaWa píše:no tak 7200.8 jsem v ruce nedrzel, ale je to mozne....zkusil si pohledat po netu ? muze se klidne stat, ze to muze byt vadny kousek...
raptor je moj systemovy disk a potrebujem mat zapojeny raptor aj barracudu naraz. Skor mam podozrenie na to ze NCQ je vypnute na strane disku (ako napr. t7k250 maju vypnutu sata2 ? (alebo su to samsungy?)) a potrebujem to zapnut nejakym programom, len neviem akym a kde ho zozeniem.
skusal som to davat na storagereview ale zatial nic, potobne ocguru
nx7400 1,86g