- nv4_disp.dll hází BSOD -

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

cormack
Začátečník
Začátečník

- nv4_disp.dll hází BSOD -

Příspěvek od cormack »

Mám velký problém.

Koupil jsem novou desku (viz. popis) a reinstaloval jsem fšechno znovu (win, drivery, atd.).

PC se zdál být v pohodě, ale pokud jsem testoval v 3D benchmarcích, začal samovolně resetovat. Tak jsem to zakázal v panelech a hle: objevila se BSOD a tam hláška, že nv4_disp.dll způsobil problém.

Týká se to 3DMarků 01+03+05 a Aquamarku.

Reinstaloval jsem drivery a stále stejný problém.

Pak jsem zjistil, že v dxdiag je napsáno, že soubor xxxx.clp je ladící verze a tak jsem přeinstaloval DirectX, ale stále stejný problém.

Přitom PC není oc - paměti jsou OK, ale CPU hází v Prime95 chybu (SuperPI přitom projede-32M). Grafika na minulé desce fičela OK.

Díky za Vaše rady.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Můžeš pls napsat přesnou desku + grafiku na ktery to jedeš ?

+ nevšiml sis toho, že před BSOD (restartem) se test 3dmarku totalne "zasekává", klidne na 1-2 vteřiny?
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Sentenced píše:Můžeš pls napsat přesnou desku + grafiku na ktery to jedeš ?

+ nevšiml sis toho, že před BSOD (restartem) se test 3dmarku totalne "zasekává", klidne na 1-2 vteřiny?
Deska: ASUS A8N-E (nF4 Ultra)

Grafika: GeForce 6800 (LeadTek)

S tím zasekáváním je to tak, jak píšeš. Na chvilinku se zastaví obraz a pak se restartne PC a nyní po zakázání restartu se objeví BSOD.

Nevíš, čím to je?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Hmm, řešil jsem neco hodne podobnyho (DFI nf4 + MSI 6600GT), nejčasteji to padalo při CPU testu (nekolikavteřinový záseky - potom BSOD). Vše jsem přičítal "vadny" grafice, ale jistej jsem si nebyl.

Ted me jeste napadá - co jsem tak vyhledal po netu - problem by mohl bejt v biosu desky (pokud je použitý cpu san diego nebo venice), ale to mi pak zas nesedelo na ten nv4disp...

No jestli můžeš, tak zkus použít poslední bios, pokud problem bude přetrvávat, budem koumat dál :) Dost me zajímá v čem tahle zrada vězí.

/Edit: Jinak jsem tam zkoušel nekolik ovladaču, nektery na tom byly líp nektery hůř, ale ten mark postupne stejne vytuhl na všech.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Bios mám úplně novej.

CPU jede zajímavě: SuperPI vypočítá 32M bezproblému. Ale někdy mi Prime95 spadne za 5 minut.

Paměti jsou otestovaný a fachaj OK!

Dneska se vrhnu na kompletní reinstalaci systému a dám tam nejnovější nForce drivery. Uvidím.

Ta grafika by měla být OK, protože jsem jí provozoval rovněž na nForce4 Ultra (DFI).

Spíš mě napadá, jestli samotná deska není příčinou.

Jo a taky se mi stalo, že třeba 3DMark01 při testu "zmizel" do Woken.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

cormack píše:Bios mám úplně novej.
Toho jsem se bál :)

Taky mi to nepřijde, že na vině je cpu (v tom mojem případe jelo Prime klidne celej den v pohode), ale překvapoval me ten častej zatuh na CPU testu (i kdyz s vypisem na nv4disp).

Moc me toho už taky nenapadá, kdyz jede memtest v pohodě, Prime taky, zdroj to utahne, tak fakt zbejvá jen ta grafika nebo primo deska (nebo kombinace tech dvou - proč by nVidia mela šlapat na nVidii, že jo :oops: ) . Divný.

cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

No nic, díky moc za rady.

Já se to pokusím vyřešit kompletní reinstalací.

Jenom taková poznámka: tu desku jsem koupil se starým biosem a na CD byly taky starší drivery nForce. Pro update biosu bylo na stránkách Asusu doporučeno nainstalovat nové nForce 6.6. To jsem udělal, ale neodinstaloval jsem ty předešlé. Tagže mohlo dojít k mišmaši obou verzí. To by mohlo teoreticky hrát roli, ikdyž mě nanapadá souvislost s ovladači grafiky.

A dále, nejprve jsem tam měl Omega drivery, ale ty jsem již při instalování nových driverů předem odinstaloval.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cormack píše:Pro update biosu bylo na stránkách Asusu doporučeno nainstalovat nové nForce 6.6. To jsem udělal, ale neodinstaloval jsem ty předešlé. Tagže mohlo dojít k mišmaši obou verzí.
Pokud jedeš na RAIdu, tak je to možný, ale pokud nemáš RAID, tak tomu nevěřím. :sad: Asi jediný rozdíl v driverech 6.53 a 6.65/6.66 je právě v IDE/RAID driverech.
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Shit píše:
cormack píše:Pro update biosu bylo na stránkách Asusu doporučeno nainstalovat nové nForce 6.6. To jsem udělal, ale neodinstaloval jsem ty předešlé. Tagže mohlo dojít k mišmaši obou verzí.
Pokud jedeš na RAIdu, tak je to možný, ale pokud nemáš RAID, tak tomu nevěřím. :sad: Asi jediný rozdíl v driverech 6.53 a 6.65/6.66 je právě v IDE/RAID driverech.
Právě, že na Raidu jedu. Ale na druhé straně nechápu, jakou by to mohlo mít spojitost.

No, igdyž: včera jsem kopíroval dvd na hdd a objevila se BSOD taky, ale vypsala jinou hlášku, než že je to driver karty.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Já te uklidnim ješte mín, ten problem u mě (vicemene to samy co popisuješ ty s tim nv4disp...) se mi objevoval i na uplne čistej instalaci systemu (jak jsem psal, ruzny ovladače grafiky a i ovladačů chipsetu jsem zkoušel víc - bez vysledku :( )

Fakt me zajímá, kde u tebe ten problem nakonec bude. Ty to tam máš jeste horší, pač jestli ti cpu na default neproleze par hodin v prime, tak bych to mu uz taky asi moc neveril.

Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 cormack: Sice nejsou oficiální, ale ohlasy na netu jsou kladné:

Kód: Vybrat vše

http://www.station-drivers.com/telechargement/nvidia/nvidia%20nforce%206.67%202kxp%20full.exe

Jednou jsem řešil podobný problém a bylo to nakonec zdrojem. :oops:
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Shit píše:2 cormack: Sice nejsou oficiální, ale ohlasy na netu jsou kladné:

Kód: Vybrat vše

http://www.station-drivers.com/telechargement/nvidia/nvidia%20nforce%206.67%202kxp%20full.exe

Jednou jsem řešil podobný problém a bylo to nakonec zdrojem. :oops:

Díky.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Snad vám pomůžu....

Mám ten samý problém, a vyřešil jsem ho.
U mě pomohlo snížit takt pamětí v biosu z původních 400MHz DDR na 333DDR. A bylo po problému.

A pravděpodobně je tato chyba způsobena deskou, mám totož taky Asus, a na jejich ofic foru je tento problém zmíněn několikrát.

U mě se ale projevuje trochu jinak: stačí když po naběhnutí systému otevřu web browser (zkoušeno na IE, Maxthon i Opera) a zadám nějaký web, který na default stránce obsahuje nějaké vyplňovací formulářové okno (třeba zadání hesla na webmailu). V tomto okamžiku se komp asi na 5 vteřin zastaví, po chvilce zhasne i monitor. Pak se asi zase po 5-ti vteřinách zapne aby mě ukázal BSOD s nv4_disp.inf problémem.

Zatím nevím, jestli existuje elegantnější řešení než snížit takt pamětí (na druhou stranu jsem zase použil agresivní taktování 2-3-3-7). Kdybych na nějaké narazil, tak ho sem určitě postnu
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Ještě jsem na netu narazil na patch, který by měl problém v nv4_disp opravit, když jsem ho ale nainstaloval, tak se nic nestalo. Podle ohlasů na webu ale někomu může pomoci.

Zde je odkaz: http://www.synapse.gr/downloads/nv4loopfix.zip
Naposledy upravil(a) HADES dne pon 10. říj 2005, 08:44, celkem upraveno 1 x.
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Problém vyřešen a člověk se neubrání tomu přuznat, že to s tím původně vůbec nesouviselo:

- dal jsem v Biosu děličku z 11 na 10 a zvedl jsem na 220MHz FSB a jede to jako po másle.

- otestoval jsem systém, všechny benchmarky min. 10 passů a OK!

Tagže závěr: zřejmě se jedná o "zajímavou" vlastnost San Diega, které si při 11x multipl. nerozumí s některou komponentou mého PC, zřejmě grafikou.

Všem zúčastněným v této diskusi moc děkuji.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

To je zajímavý "řešení" ale nedá se to použítak tak nejak paušálně :)

Vzhledem k tomu, že jsem ten problem řešil na Venice 3000+ (9x 200) a desce DFI, tak budu muset hledat jiny řešení :(

Ale podobnej postup tam můžu zkusit taky

cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Sentenced píše:To je zajímavý "řešení" ale nedá se to použítak tak nejak paušálně :)

Vzhledem k tomu, že jsem ten problem řešil na Venice 3000+ (9x 200) a desce DFI, tak budu muset hledat jiny řešení :(

Ale podobnej postup tam můžu zkusit taky
Taky jsem zažil, že snesl pouze multipl. 8x.

Zkus to na 8x a zvednout FSB. Možná to bude řešení. V každém případě je to zase potvrzení toho, že ve světě IT se dějí zajímavé vjeci.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jasan, v kazdym pripade jestli se k tomu PC jeste dostanu, tak tohle zkusim, i kdyz tomu moc neverim :( Jsou veci mezi nebem a zemí ...

Nezkoušel si v tom PC (na default, bez změn nasobičů atd.) jinou grafiku ?? Pokud možno nejakou ATinu ..

cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Sentenced píše:Jasan, v kazdym pripade jestli se k tomu PC jeste dostanu, tak tohle zkusim, i kdyz tomu moc neverim :( Jsou veci mezi nebem a zemí ...

Nezkoušel si v tom PC (na default, bez změn nasobičů atd.) jinou grafiku ?? Pokud možno nejakou ATinu ..
Nezkoušel, žádnou nemám, ani ji nemůžu z okolí sehnat.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 cormack: Tohle vidím na kopanec v BIOSu. Snad to nová verze BIOSu vyřeší. :oops:
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“