Help me Athlon 2600

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
DarkWolf
Nováček
Nováček

Help me Athlon 2600

Příspěvek od DarkWolf »

muze mi nkdo poradit taktoval jsem procesor z Athlona 2600 (1.9),a pretaktoval jsem to na 2800 (2,1).Vsechno bylo v klidu,ale pak jsem dal nasobic z x11 na x10.a jak jsem dal restart tak mi nenabehl WINDOWS.A mam cernou obrazovku a nemuzu se dostat ani do BIOSu nikdo proste cerno.muze mi nekdo poradit???Diky
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Tvuj procesor ma zamceny nasobic, tudiz po jeho zmene PC nenajede. Staci resetovat BIOS a melo by to byt v pohode.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Jestli se jena o Athlon-XP tak ten má myslím zamčeny nasobič....já ho mam taky ale když sem to skoušel nikdy se mi to nestalo....
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
sniper14
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sniper14 »

Přesně to se stalo mě. Z 11 na 10 a nenaběh, tak sem ve zmatku, že sem voddělal procesor vyčistil C-MOSku a v poho.
PC: AMD Athlon XP 2500+ (166*11); MB: Soltek 75FRN2-RL, nVIDIA nForce2 Ultra 400; RAM: 512MB DDR 400MHz V-Data CL 3 a 512MB Kingmax 400Mhz CL 2,5; VGA: Manli GeForce FX-5600 XT 128MB 128bit
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Grunt píše:Jestli se jena o Athlon-XP tak ten má myslím zamčeny nasobič....
Jak ktery, treba muj ma odemcenej...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

jj, staci vymazat CMOSku, me se to stalo taky, takze nezvysuj nasobic ale FSB
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

tak tak....pekne batercicku ven, odpojit pocitac od zdroje proudu, 10 min pockat...on se ti resetne biosek pak to pekne najede do defaultu a ty uz si budes po tech x hodinach hruzy nadosmrti pamatovat ze u athlonu se s nasobicem nehybe :razz:

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

maXXmilian píše:tak tak....pekne batercicku ven, odpojit pocitac od zdroje proudu, 10 min pockat...on se ti resetne biosek pak to pekne najede do defaultu a ty uz si budes po tech x hodinach hruzy nadosmrti pamatovat ze u athlonu se s nasobicem nehybe :razz:
Docela hloupost co pises. Staci prepnout jumper na cca 5-10 vterin do polohy "clear CMOS" (ktery jumper to je najdes v manualu od desky). Nekdy je jeste potreba vytahnout PC ze zasuvky.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
klubko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klubko »

EfineSS píše:
maXXmilian píše:tak tak....pekne batercicku ven, odpojit pocitac od zdroje proudu, 10 min pockat...on se ti resetne biosek pak to pekne najede do defaultu a ty uz si budes po tech x hodinach hruzy nadosmrti pamatovat ze u athlonu se s nasobicem nehybe :razz:
Docela hloupost co pises. Staci prepnout jumper na cca 5-10 vterin do polohy "clear CMOS" (ktery jumper to je najdes v manualu od desky). Nekdy je jeste potreba vytahnout PC ze zasuvky.
jj obecne to plati,ale neznamena ze ten postup nepomuze,tj moje zkusenost s ECSkou.....
gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

Zdravím, chtěl bych se zeptat na Athlon XP 2600+ a nechtělo se mi zakládat nové téma. Tak to píšu sem. Teď k činu:

Mám tenhle procesor, je skoro přesně rok starý. Chtěl bych ho zkusit taktovat, ale problémek je takovýhle - asi bych si tedy měl zjistit, jaký to vlastně Athlon je. Papíry od něj jsem omylem vyhodil a tak se pokouším zjistit, jaké jádro to vlastně je. Neporadíte?
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No sice si nezakladal novy thread, ale proc se nejdriv nemrknes do FAQ? http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=741
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

gh0st píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat na Athlon XP 2600+ a nechtělo se mi zakládat nové téma. Tak to píšu sem. Teď k činu:

Mám tenhle procesor, je skoro přesně rok starý. Chtěl bych ho zkusit taktovat, ale problémek je takovýhle - asi bych si tedy měl zjistit, jaký to vlastně Athlon je. Papíry od něj jsem omylem vyhodil a tak se pokouším zjistit, jaké jádro to vlastně je. Neporadíte?
Ano koukni do FAQ ale prvně si ho identifikuj v CPU-Z at můžeš řešit dál.
gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

Takže už jsem zjistil že mám Barton, nataktoval (nyní 2233 Mhz). V prime95 to do 30 minut nevyhodilo žádnou chybu (dál jsem netestoval, ukončil jsem to). Teplota při zátěži stoupla (neměl jsem na skříní boční desku) 60° oproti nějakým 53° před přetaktováním. Řek bych, že j to docela znát. Ale teď nastává problém - v místnost, kde mám PC, často přijímám návštěvy. Tudíž mi ta odevřená skříň přijde hodně neestetická. Ale když jsem PC uzavřel, teplota jádra stoupla při zátěži na 70°. Nikdy bych neuvěřil, že to tolik udělá. Tak jsem opět bočnici sejmul a už jsem zase do 60°.
Má otázka zní - co to chce? Chladič do skříně nebo nový chladič na procesor? A jestli chladič na procesor, který? Koukám se na ceník jedné prodejny, se ktero mám dobré zkušenosti. Na socket A tam mají tyto chladiče:

Coolermaster - CP5-8JDIF-OL - 195 Kč
Coolermaster - KCC-V91 - 521 Kč
Arctic Cooling - Copper Silent 2 2.Rev - 279 Kč
Arctic Cooling - Copper Silent 2 TC 2.Rev - 321 Kč
Arctic Cooling - Copper Silent 2 L - 379 Kč

Jenoduchá otázka - který z nich by stál za to? (jestli teda vůbec nějaký).
Thx
hazo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hazo »

Mno takze to je docela slusny vysledok... mohol by si nam napisat este toto :
1; ked si taktoval, zvysil si aj napatie na procaku ? Ak ano - na kolko ???
2; Aku mas maticnu dosku (vyrobca, cipset...)

Co sa tej teploty tyka, je to uz celkom dost - si si 100% isty, ze to mas teplotu na CPU (cim to merias ???) , lebo niektore dosky (napr aj moja ABIT KV7) meraju okrem teploty CPU aj tzv PWM Temperature a to (tiez som netusil, co to je, poradil mi to jeden tipek tu z fora) by mala byt teplota nie procaku , ale suciastok, co sa staraju o regulaciu napatia na procaku...

Co sa toho vetraku tyka... mno netusim co je co zac... Ja mam TT SilentBooster (medenny velky marasnik) + este 2 8x8 vetraky na nasavanie/odsavanie vzduchu zo skrine...
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008

gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

hazo píše:Mno takze to je docela slusny vysledok... mohol by si nam napisat este toto :

Co sa tej teploty tyka, je to uz celkom dost - si si 100% isty, ze to mas teplotu na CPU (cim to merias ???) , lebo niektore dosky (napr aj moja ABIT KV7) meraju okrem teploty CPU aj tzv PWM Temperature a to (tiez som netusil, co to je, poradil mi to jeden tipek tu z fora) by mala byt teplota nie procaku , ale suciastok, co sa staraju o regulaciu napatia na procaku...

Co sa toho vetraku tyka... mno netusim co je co zac... Ja mam TT SilentBooster (medenny velky marasnik) + este 2 8x8 vetraky na nasavanie/odsavanie vzduchu zo skrine...
1) jj, zvýšil jsem napětí na procesoru, z 1,675 na 1,7V.
2) mám desku Asus A7N8X-E, chipset nForce2 ultra 400

Čím to měřím ti neřeknu, sedím teď v práci a jak se ten prográmek jmenuje, nevím. Vím ale jistě, že měří teplotu ve skříni, teplotu MB a "socket temperature" (je to snad tohle, ne?). Ohledně chladiče na procesor - pořídim si asi nějakého Zalmana, poradilo mi ho už víc lidí.
Teď ke skříni - mám poměrně starou case, do které jde jen dozadu namontovat 1 větráček 8x8 cm. Pomohl by?
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

gh0st píše:
hazo píše:Mno takze to je docela slusny vysledok... mohol by si nam napisat este toto :

1) jj, zvýšil jsem napětí na procesoru, z 1,675 na 1,7V.
2) mám desku Asus A7N8X-E, chipset nForce2 ultra 400

Čím to měřím ti neřeknu, sedím teď v práci a jak se ten prográmek jmenuje, nevím. Vím ale jistě, že měří teplotu ve skříni, teplotu MB a "socket temperature" (je to snad tohle, ne?). Ohledně chladiče na procesor - pořídim si asi nějakého Zalmana, poradilo mi ho už víc lidí.
Teď ke skříni - mám poměrně starou case, do které jde jen dozadu namontovat 1 větráček 8x8 cm. Pomohl by?
Urcite by pomohl, vetrak v zadu je zaklad. Me to snizilo okamzite teplotu na prociku o 5°. Tak ho tam dej, potom zjistis ze mozna ani nebudes muset vrazet tezky prachy do Zalmana a bude ti stacit neco levnejsiho :wink:
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“