Dobrý den , mohli by jste mi prosím poradit, rozhodl jsem se pro distribuci Fedora Core 4, ale nevím kterou verzi mám stáhnout pro CPU Intel Pentium 4 630, 3,0GHz?
( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30674 )
Děkuji
Krerou verzi FC4 pro Intel Pentium 4 630
- Jiri
- Začátečník

- Wiruss
- Středně pokročilý

- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
proc nedoporucujes Fedoru? Co jinyho bys doporucil, ja na ni jedu a je docela fpoho, je fakt ale ze jsem naprosty zacatecnik... (Linux mam asi tam mesic), Tak se rad neco dozvim.Wiruss píše:Pokud chceš Fedoru (moc nedoporučuji) tak stáhni i386 takže FC4-i386-disc1-4.iso
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- Jiri
- Začátečník

No ohledneFedory , pouzivam ji cca pul roku a naprosto mi vyhovuje , budu trosku blize specifikovat muj dotaz: budu upgradovat z FC3 na FC4 a zaroven porizovat novou sestavu , jedna se mi o to, ze vyse zminovany procesorpodporuje EM64T a proto mne zajima zda muzu pouzit verzi x86_64 nebo zda mam pouzit klasickou i386?Wiruss píše:Pokud chceš Fedoru (moc nedoporučuji) tak stáhni i386 takže FC4-i386-disc1-4.iso
Predem dekuji za odpovedi.
- Wiruss
- Středně pokročilý

No tak proč ne Fedoru? Mě nikdy nevyhovoval RH a ani fedora, když chci něco jednoduchého tak vemu mandrake, když něco lepšího tak SUSE, pokud čiščí tak slacka nebo debian a pokud se chceš něco naučit tak Gentoo či Vidalinux, což bych doporučil jelikož když si to zkompiluješ přímo pro tvůj procík tak to na 99% pojedeJiri píše:No ohledneFedory , pouzivam ji cca pul roku a naprosto mi vyhovuje , budu trosku blize specifikovat muj dotaz: budu upgradovat z FC3 na FC4 a zaroven porizovat novou sestavu , jedna se mi o to, ze vyse zminovany procesorpodporuje EM64T a proto mne zajima zda muzu pouzit verzi x86_64 nebo zda mam pouzit klasickou i386?Wiruss píše:Pokud chceš Fedoru (moc nedoporučuji) tak stáhni i386 takže FC4-i386-disc1-4.iso
Predem dekuji za odpovedi.
Jinak promiň nějak mě vůbec nenapadlo, že ten Intel může bejt 64bit (vím je to delší dobu a dost dlouho se o tom i bavím, ale nedocvaklo mě to). Podle for Fedory by měla tak 64bit verze jet ok...
- Jiri
- Začátečník

Wiruss píše:No tak proč ne Fedoru? Mě nikdy nevyhovoval RH a ani fedora, když chci něco jednoduchého tak vemu mandrake, když něco lepšího tak SUSE, pokud čiščí tak slacka nebo debian a pokud se chceš něco naučit tak Gentoo či Vidalinux, což bych doporučil jelikož když si to zkompiluješ přímo pro tvůj procík tak to na 99% pojedeJiri píše: No ohledneFedory , pouzivam ji cca pul roku a naprosto mi vyhovuje , budu trosku blize specifikovat muj dotaz: budu upgradovat z FC3 na FC4 a zaroven porizovat novou sestavu , jedna se mi o to, ze vyse zminovany procesorpodporuje EM64T a proto mne zajima zda muzu pouzit verzi x86_64 nebo zda mam pouzit klasickou i386?
Predem dekuji za odpovedi.![]()
Jinak promiň nějak mě vůbec nenapadlo, že ten Intel může bejt 64bit (vím je to delší dobu a dost dlouho se o tom i bavím, ale nedocvaklo mě to). Podle for Fedory by měla tak 64bit verze jet ok...
No kterou distribuci pouzit to je vec nazoru - kazdemu vyhovuje neco jineho, me Fedora vyhovuje a zrejme u ni jeste nejaky ten cas zustanu, jinak ale dik za odpoved, mej se JIRI