Sempron 2800+ , clockgen a hry

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Smook
Nováček
Nováček

Sempron 2800+ , clockgen a hry

Příspěvek od Smook »

Mám menší problém. Koupil jsem si desku MSI-k8mn + Sempron 2800+ a zjistil jsem ,že deska nepodporuje taktování v biosu. Naštěstí se mi podařilo procesor přetaktovat pomocí CLOCKGENU ,ale windowsi detekujou stejně jako nějaké hry konkrétně od EASPORT frakvenci 1600mhz namísto přetaktované hodnoty. Problém je v tom ,že tyto hry běží i o tolik procent o kolik je procesor přetaktován rychleji. PLEASE HELP
Intel Core 2 DUO E4500 @ 3,1Ghz, 2x A-Data 1024MB DDR II 800MHz Extreme Edition CL4, MSI P965 NeoF-V2, Sapphire ATI Radeon 3850 256MB (740mhz/1840mhz),LG GSA4120B;
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Jednak bych skoro rekl ze MSI takovou desku snad ani nevyrabi, pokud se nejedna K8M Neo-V. Dale by me zajimalo, jak jsi pretaktoval CPU? Jestli se nemylim tak tam neni zadny agp/pci lock, takze kdyz pretaktujes cpu pretaktujes i vse ostatni...
Dale jsem uplne presne nepochopil s cim chces helpnout, kdyz rikas ze cpu jsi pretaktoval a hry ti bezi o tolik % rychleji (to jsi zjistil jak?).
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Deska existuje, jen jsi trochu zamenil pismenka v oznaceni.
Tohle je ona, ze?
http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=622
V biosu by mela byt polozka CPU/DRAM setting. Tam by to melo jit taktovat. Podivej se do manualu :wink:
Taky nechapu, ze hry mi jedou o tech x% rychleji :?
Smook
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smook »

Jo je to ona, ale žádný jiný nastavení kromě rychlosti ramek v biosu nemá. Jinak deska má chipset Nforce3-250 ,tudíž je pci agp lock odemknutý ( v clocgen lze nastavovat)-Zrychlený znamená , že například ve Fifje a NHL se hráči hejbou tak rychle ( při frekvenci 2200mhz) ,že člověk nestíhá nic postřehnout ( jako by to byli supermani ), při vrácení na původní frekvenci 1600mhz je vše ok.
Intel Core 2 DUO E4500 @ 3,1Ghz, 2x A-Data 1024MB DDR II 800MHz Extreme Edition CL4, MSI P965 NeoF-V2, Sapphire ATI Radeon 3850 256MB (740mhz/1840mhz),LG GSA4120B;
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Smook píše:Jo je to ona, ale žádný jiný nastavení kromě rychlosti ramek v biosu nemá. Jinak deska má chipset Nforce3-250 ,tudíž je pci agp lock odemknutý ( v clocgen lze nastavovat)-Zrychlený znamená , že například ve Fifje a NHL se hráči hejbou tak rychle ( při frekvenci 2200mhz) ,že člověk nestíhá nic postřehnout ( jako by to byli supermani ), při vrácení na původní frekvenci 1600mhz je vše ok.
NO JASNE ZE MA AGP LOCK, TAKY JSEM PODLE TVEHO SPATNEHO POPISU MYSLEL JINOU DESKU.
Neverim ze to v Biosu nejde nastavit, treba ti pomuze flashnuti noveho biosu, ale jak jsem rekl melo by to jit i s starsi verzi. Podivej se nejdriv do manualu k desce - jiste tam neco bude.

Ted jsem koukal na ty stranky do supportu - bios- stahni si novej bios a bude klid.

Taky je v biosu "CPU/DRAM Setting" a tam to nastavis
Smook
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smook »

Taktování v biosu opravdu není
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“