Lze zničit tiskárnu?

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Lze zničit tiskárnu?

Příspěvek od Fifi »

Existuje nějaký virus, který by mohl zlikvidovat chytrou tiskárnu zapojenou přímo v síti, nebo jakoukoli jinou tiskárnu sdílenou přes uživatelské pc? Zajímá mne jestli se někdo s nečím podobným setkal, thx.
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

teoreticky by ji moh posilat nejaky nepekny prikazy,treba na casty zmeny smeru hlav(u inkoustovek) a usmazit ten motorek... :lol:
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

IMHO je to stejna kravina jako ostatni viry, ktere by mely nicit hardware (jako treba disk rozkmitanim hlavicek :) ) , asi jedina moznost je prepsani firmware
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Díky, hledal jsem nějaký virus likvidující tiskárny a nic jsem nenašel, tak doufám že nic podobného neexistuje.
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo.n »

Existujou utility ktery umi u sitovejch tiskaren zformatovat disk a odesilaji se jako tiskova uloha z PC. Pokud by existoval vir kterej by tohle napadnul, tak je to asi mozny. Ale nic horsiho nez ztrata nekolka docasne ulozenejch tiskovejch dat se stat asi nemuze, firmware tiskarny nebejva na disku ale ve FlashROMce.
Intel Core 2 Duo E6750 @ 3,3 GHz, GIGABYTE X38-DQ6, 2x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample @ 700/2000 MHz, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, NOKIA Multigraph 446 Xpro 19", Logitech MouseMan Dual Optical.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“