Deska bez biosu

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Mackgyver
Nováček
Nováček

Deska bez biosu

Příspěvek od Mackgyver »

KOnkrétně se jedná o desku KT4 ultra jen by me zajimalo jak se zachova takova deska kdyz na ni neni bios nebo je uplne v ..... co udela procesor, vetracek, HDD GPU, Ramky. Dikec
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

nejsem si jisty ale asi tak ze se bude chovat jako by byl spatne naflashovany -> nenajede
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Mackgyver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mackgyver »

takze pro predstavu proste vetraky se rozebehnou procesor se zahriva ale proste kde nic tu nic na obrazovce velke kulova asi tak by se to dalo rict
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Mackgyver píše:takze pro predstavu proste vetraky se rozebehnou procesor se zahriva ale proste kde nic tu nic na obrazovce velke kulova asi tak by se to dalo rict
Jj, afaik jo... A podobně se mi chovala i odpálená deska.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Mackgyver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mackgyver »

NO jo jenze novou desku se mi kvuli boosu nechce kupovat pac vim ze se da znova nafleshot pomoci epromu nebo jak se ten bazmek na programovani cipu nazyva ale. Tusim ze jedno z toho bude spatne ale co to bude by me zajimalo dosti. Nevim jak funguje Jumper na clear BIOSU na ten to reaguje ale nevim jestli se z toho da vypozorovat jestli to je tim ci onym
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Mám chápat že ten bios chybí v patici? udělá to asi to že: procesor má na sobě nadrátovaný napětí -> zahřívá se, Deska sepne zdroj -> točí se FANy, BIOS nic neřídí tudíž ty 4 diody svítí červené protozě nemají podmět se přepnout na zelenou....
Jestli seš v Brně tak ti naflashování obstarám ;-)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Mackgyver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mackgyver »

tak nejak to je vypada to vsechno jako v pohode zkousel sem u kamose vse co se dalo grafarnu ramky prock vse je ok ale nevim jestli je problem v biosu nebo v desce v brne bohuzel nejsem coz je trosku problem. Jen by me zajimalo jestli se muze bios z niceho nic smazat. jeste si zkusim koupit novej zdroj stejn chci tizsi a uvidime treba to dela zdroj i kdz se mi to zda nepravdepodobne :) uvidime treba neco vymyslim a pokud ne tak se treba nejak domluvime moc dikec
Mackgyver
Nováček
Nováček

ne nechbí

Příspěvek od Mackgyver »

ne BIOS tam normalne je ale chvoa se jako kdzy by tam nebyl vse co jede jako bez nej tk jede vetracky valijou deska se hreje procak taky jen naskocit uvodni obrazovka a rozjet system nic
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

1.)
Mackgyver píše: Jen by me zajimalo jestli se muze bios z niceho nic smazat.
2.)
Mackgyver píše:... taky jen naskocit uvodni obrazovka a rozjet system nic
1.)Můžeš ho odpálit statickou elektřinou
2.)To vylučuje to první, kdyby byl BIOS vadný tak by to nenaběhlo

Nejsou na desce nafouklé kondenzátory? Dělalo mi to jedno MSIčkokterýmu nepomohla ani jejich výměna
Mackgyver
Nováček
Nováček

Už je vše vyřešeno

Příspěvek od Mackgyver »

no tak uz je to vyreseno ku podivu nebyla deska ani bios spatnej ale zdroj presto kdzy sem ho meril tak se jevil jako v pohode prikupil sem fortrona a je to v pohode teda doufam zkousel sem to zatim jen v rychlosti a rozbehlo se to takze uvidime pri delsim provozu jak se bude tvarit moc dikec
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

mám podobný problém, PC nebylo taktlý, dělal jsem z domácího videa DVD, najednou se vypnoul monitor, myslel jsem, že se to jen kouslo. Už předtím jsem měl trochu problémy se stabilitou, tak jsem vyměnil IDE kabel, BIOS nastaven do defaultu a šlo v pohodě.Takže po tom kousnutí následoval ruční reset, ale už to nenajelo. Ať dělám co dělám prostě nenajede. Mám tam pouze GK, jednu RAM bez jakýchkoliv HDD a DVD ROM. Zkoušel jsem jinou GK a nic, jiné CPU a taky nic, RAM do všech slotů, clear CMOS, prostě nic. Myslíte, že umřela MB?
Mackgyver
Nováček
Nováček

nevím

Příspěvek od Mackgyver »

tak nevim ja vymelnil zdroj a dal sem tam fortrona a v pohode to na behlo sice mi bios halsil ze je jako takovej nejak porouchaenj jako ze ma spatne datum a nastaveni a jede v pohode a pripojil sem i ten starej zdroj a take to najelo tak nevim. MOzna si chce odpocinout nech ho tak dyden na pokoji vypni z elektriky poodpojuj vsechno z desky i procak a uvidis co to udela pripadne vyzkousej grafiku ramky, CPU, HDD u nekoho jineho at vis jestli to faka veschno v pohode a pokud ano. zdroj nebo deska cert vi
1111andreas
Začátečník
Začátečník

Doska bez biosu

Příspěvek od 1111andreas »

Dá sa povedať že je mrtva,ale z biosom zase živá.Dá sa to lahko poriešiť novym biosom.Jedine čo na nej funguje su napatia vo ventilatoroch-to znamena ze všetko čo je v nej pripojene ma napatie len psychycki je mrtva
Mackgyver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mackgyver »

no jo ale to je trosku problem protoze me se deska tvarila jako ze je mrtva a byl chycenej i zdroj a tak sem kupil novcej a dal sem ho tam vse najelo jen bios byl trosku rozhozenej a kdyz sem tam dal puvodni zdroj jela taky tak nevim :)
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

já ji poslal na reklamaci, nepomohl ani odpočinek. Myslím, že jí nepomůže už vůbec nic :-). Měl jsem jí měsíc a běžela týden.
Mackgyver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mackgyver »

Nevim ja ji v zaruce nemel a rozjel sem ji za co sem velice rad pac nejakych 1500 se mi nechtelo za novou davat. a zatim jede docela dobre takze pohodicka jak jinak:)
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“