jinak, že by ovladače novou řadu neznaly?
http://forums.guru3d.com/showthread.php ... genumber=1
respektive přímo X1800XL..ať to nepaušalizuju
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

řešíme to asi dvě stránky zpět.Yngwie píše:Mam fix pro FSAA pod OGL od ATi a muzu rict, ze X1800XT prekonala po zapnuti i GeForce 7800GTX v Doomu3, coz je prekvapeni nejvetsi...vice se doctete na B3D nebo Hexus tusim taky neco nameril.

Hmm? Prohlídni si libovolný testy, který maj nakonci shrnutí průměrnýho FPS a i s těmahle beta drivera, se kterejma má ATi v Doomu3 až o 35% horší výsledky, vyšlo v průměru, že je o 15-20% rychlejší. Pokud se vyberou pouze novější hry, nebo vyšší rozlišení, je ten náskok ještě vyšší. A v cca třetině testů je ve výsledcích mezi 7800GTX a X1800XT větší rozdíl, než mezi X850XT-PE a 7800GTX. Skutečně by mě zajímalo, jaký výsledky by X1800XT musela mít, abys uznal, že je rychlejšíniatheppe píše:No nevim pánové, připadáte mi jak malí děti. Od tý doby co ATi oznámila Fudo(což už je pekelně dlouho), tak píšte, ať počkame na R520, že NV dostane na pr... No ale jek je vidno furt nic, a to si vemte, že "už" je na trhu, ale zase nemá pořádný ovladače, no a vy samozřejmě napíšete počkejte až budou ovladače.
Pachtí? ATi má hotový RV515 (low-end), R520 (hi-end), R580 (hi-end další půlgenerace) a RV530 (low-end další půgenerace). Jediné co ještě nemá je mainstream, což ale nevadí, protože X800GTO plní tuhle úlohu dobře. R580 ještě ATi nevydala, nemá důvod. RV530, ačkoli je zatím prezentovaná jako mainstream, je ve skutečnosti low-end verze odvozená od R580 a skutečný mainstream téhle generace se terpv ukáže (X1700, 8TMUs). Tohle je komplet seznam čipů z oficiální roadmap:niatheppe píše:Přiznejte si, že ATi nestíhá. Zatimco ATi se pachtila(a furt pachtí) s novou generací, zaměstnanci NV nebyli na dovolený... Nový radeon nám akorát zatim dokázal to, že si ATi nedokázala udržet náskok v HL2, zatímco OpenGL ztrácí neustále.

Jo jasně už je má hotový, ale furt tu padají argumenty počkej až přijde...no-X píše:...

omg, za mysli se nad tim co pisesniatheppe píše: //EDIT a když si vezmeš, že se nová generace od ATi v podstatě do teď nedá koupit, tak je to opravdu zajímavý

už jsem to někde postoval, zkus ty linky projít:Meridius píše:TO no-x: není někde pár výsledků přetaktování? ale spíš bych uvítal od prvních userů..nikoliv test serverů. Speciálně by mne zajímala X1800XL.
no-X píše:X1800XL:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... ost1075680Well, it did and alot more better than that! Radeon X1800 XL running with XT's default voltage I got the GPU running at 705 MHz. Unfortunately I don't know yet how to raise the memory voltage so I just overclocked memory with default voltage (1,88 V). Memory ran fine at 705 MHz (1410 MHz) without artifacts. FX-57 running default gave me 9175 in 3DMark05.
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... ge=1&pp=25I'm stuck at 575 core / 550 mem until a tool is released to go further. This card is one HOT mutha. It ran in the 80'sc (90's in 3d) with stock cooling and is not locked in at 63c with a waterblock.
X1800XT:http://www.driverheaven.net/reviews/r52 ... ocking.htmRunning through a few loops of 3dmark and Doom3 showed no issues at these speeds so off we went again and tried 700/1700. This time though we ended up with VPU recover kicking in. After some playing around with smaller increments we found the card was completely stable at 685/1700
Doba vývoje byla poměrně standardní, ale TSMC nezvládlo 90nm výrobu, kvůli který ATi čekala skoro půl roku. První čipy byly hotový už koncem listopadu minulýho roku, beta testeři dostali karty v únoru. Jediný problém byl, že neběhaly na požadovaný frekvenci. Čímž chci říct pouze to, že zdržení nemělo s dobou vývoje nic společnýho.niatheppe píše:Jo jasně už je má hotový, ale furt tu padají argumenty počkej až přijde...
Taky bych moh říct, že 512MB verze 7800GTX je za dveřmi atd. Nepopíram, X1800XT je výkonná krta, jen to neodpovídá době vývoje, prozatimní dostupnosti, nedodělanosti ovladačů...
Ty "všemožný pokusy s X800" byly natolik úspěšný, že se karty vyprodaly během několika týdnů. Obchodníci tomu říkají úspěch.niatheppe píše:ATi ohlašuje ztráty a přitom mainstream, v kterým by přijít k pár dolarům nemá nějak slavný, všemožný pokusy s X800 a teď nový X1600 je taky takovej rozporuplnej. To už ale mluvim trochu mimo.

Hm no to je pěkný, já jsem to myslel trochu jinak, v podstatě od doby co nám FUDO oznámili, ... nic víc nic míň, takže se pro přístě pozdrž kritikycool.user píše: omg, za mysli se nad tim co pises![]()
kdyz nvidia minulej rok vydala 6600gt , nebyla dostupna nekolik tydnu. Ati ted vypusti 6 karet a ty ocekavas jejich dostupnost behem 2 dnu nebo co?![]()
Reagoval jsem na lidi, co na testy kde je R520 poražen argumentovali tím, že sou špatný ovladače. Z mý hlavy to neni X1800XT nemamno-X píše: Nedodělanost ovaldačů? Jak se to vezme. Pokud současný ovladače, se kterými má ATi 20% náskok, považuješ za nedodělaný, tak jak asi bude vypadat hodtová verze
No jasně marketingovej úspěch je to každopádně to nepopíram, ale řekni jak to na tebe působilo?? Že ATi stojí pevně na nohou?? Asi moc ne..no-X píše: Ty "všemožný pokusy s X800" byly natolik úspěšný, že se karty vyprodaly během několika týdnů. Obchodníci tomu říkají úspěch.

napsal si to tak jak si to napsal, pokud se ti to nelibi, priste svuj post napis jinakniatheppe píše: Hm no to je pěkný, já jsem to myslel trochu jinak, v podstatě od doby co nám FUDO oznámili, ... nic víc nic míň, takže se pro přístě pozdrž kritiky![]()

Z toho co si napsal, tedy vyplývá že FUDO přišlo v podstatě včas. Pokud si to tak nemyslel, tak si musel pochopit ten můj příspěvek. Ale přiznávam, napsal jsem to mylně, dál bych to neřešilcool.user píše: napsal si to tak jak si to napsal, pokud se ti to nelibi, priste svuj post napis jinak![]()
Pokud se nepletu r520 alias fudo, bylo OFICIALNE predstaveno teprve pred par dny. Vse ostatni byly jen drby ci neoficialni informace.
O G80 se taky mluvi uz pul roku a porad nic...
takze se pls priste hod do klidu ty...

no-X píše:R520 vyšel o tři měsíce později. Není to nic neobvyklýho, není to poprvý ani u ATi, ani v rámci všech výrobců grafik a určitě to není ani naposled. Čip jako takový je konkurenceschopný, a přesto, že šlo o velice raznatní změnu architektury, jaká byla naposledy snad před sedmi-osmi lety, to dopadlo docela dobře.
Teď už tu ale čip je, v zahraničí se prodává, u nás bude za 10 dnů, takže dohady jestli čip přišel pozdě nebo brzo jsou už teď docela o ničem.