smes dotazu: CZFree, Router, seznam.cz

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Návštěvník

smes dotazu: CZFree, Router, seznam.cz

Příspěvek od Návštěvník »

Dneska jsem procetl cele forkum o sitich a tyhle informace by me velmi zajimaly, protoze jsem se to nikde nedocetl:

1)Mohli by nekdo rict co je ten CZFree? to je poskytovatel nebo co? a plati se? nikde jsem to na tech strankach nenasel.

2)Jak se nakonfiguruje router abych kdyz mam 2pc a jednu automaticky pridelenou IP adresu aby mi internet jel na obou pc.

3) seznam a odesilani posty. Pouzivam Operu pro postu. mam nastaveny ucty pro prijimaji POP3, a odesilani SMTP, zpravy mi prichazeji ale nejdou mi odeslat z opery (musim ze nalognout na seznam)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ad 3) musíš si v poštovním klientovi nastavit SMTP server dle Tvého poskytovatele připojení

ad 2) na routeru v části WAN nasatvíš "získat adresu z DHCP" a v části LAN nastavíš například adresu 192.168.0.1 a zapneš NAT, v jednotlivých PC pak nastavíš v konfiguraci TCP/IP získat adresu automaticky

ad 1) CZFree je volné sdružení založené na komunitachá uživatelů, kteří sdílí konektivitu k síti internet přes wifi rozhraní, v praxi většinou existuje nějaký uživatel s konektivitou, kterou nabízí buď zdarma nebo za minimální poplatek ostatním ve svém okolí, ti pak mohou konektivitu nabízet dále (jak kdy), tedy se nejedná o žádného providera
celé je to založeno na komunitě nadšenců, kteří se spolu domluví na pravidlech užívání, zainvestují do vybavení a v delším časovém horizontu je to investice návratná
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Návštěvník

3) uz mi to jede,po pul hodine zkouseni

2) dik

1) Takze kdybch se chtel pripojit musim mit wifi antenu tj jasny ale co pak koho mam kontaktovat?
a jake to ma priblizne rychlosti?
Návštěvník

pls poradte jak to je
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

http://czfree.net

kontaktuj člověka kterej tohle řeší ve vaší lokalitě, rychlosti se různí
ignorelist: kremrole a dezoláti
Návštěvník

Hmm a jak ho najdu je tam jen nejake forko a zda se mi ze se tam nikdo o dalsi lidi nestara.
Jsem z Ov najedu do mistnosti ostrava ale nic konkretniho nenachazim.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

nezbývá než hledat, myslím, že na těch stránách je seznam míst, kde je komunita funkční a to v celé ČR
kdysi jsem se o to zajímal a našel
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“