Po přetaktování systém nenaběhne

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Po přetaktování systém nenaběhne

Příspěvek od olda02 »

Zkusil jsem přetaktovat Athona 64 3000+ pomocí programu ClockGen. Moje základní totiž overcklocking nepodporuje. Po restartu systému mi nenaběhne monitor a systém zřejmě neprojde vůbec testy. Je opravdu zničený procesor nebo deska? Momentálně nemám možnost to u někoho otestovat.Zkoušel jsem resetovat bios i vyndat baterii. Nepomohlo to. Základní desku mám MSI RS480M2-IL (s cipsetem od ATI), 2*512MB Corsaire, SATA disk, Leadtek GF 6600TD.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

nektere desky potrebuji odpojit od site, tak to zkus nechat jeste bez kabelu 10 minut =) a vytahni baterku
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

bohužel to nepomohlo
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Reset CMOS?
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

MSI co nepodporuje pretaktovanie? Sis isty?

inak: clear CMOS jumper
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

JSTE PADLI NA HLAVU??? VZDYT PISE ZE RESETOVAL BIOS...

me se to stalo taky, neslo nic - reset nic, tak jsem to proste vatahl ze site resetoval smos, vytahl baterku a rano uz to frcelo default =)
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

tohle všechno jsem udělal několikrát.nic z toho nepomohlo...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

jeste zkus povytahovat pameti a jestli mas dva moduly, tak nechej jen jeden, kdyz nebude fungovat tak vyzkousej druhy pripadne treti - vzdycky ale jen po jednom. zkus je ruzne poprehazet do ruznych slotu. odstroj tu desku - vytahni vsechny karty i procesor a pak to tam vrat - zni to jako blbost ale nekdy to pomuze, ver mi
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

nevim jak tahle deska ale moje msi na socket a ma jumper kterej nastavi fsb na "safe" hodnotu, pak normalne nabehnes s podtaktovanym systemem, v biosu das load setup defaults, vypnes compa,vratis jumper z5 a zkusis taktovat jinak 8) (to o tom jumperu jsem nasel v manualu k desce ;) )
olda02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda02 »

UŽ TO JDEÉÉÉ...:-) DÍKY VŠEM ZA RADY. Paměti byly ok. Přes noc jsem pc vytáhl ze sítě, resetoval CMOS, jumper jsem nechal v pozici na reset, vyndal baterii a ráno jsem to všechno zase opačným způsobem zapojil a ono to funguje.Tohle jsem sice už zkoušel, ale ne s takovou časovou prodlevou. Tahle deska je vůbec pro přetaktování na prd.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

tak vidis... ma prvni rada doplnena druhou radou =)
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

nj ono chvili trva nez zmizi uplne naboj :wink:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Stepa píše:nj ono chvili trva nez zmizi uplne naboj :wink:
přes noc je ale celkem dlouhá doba. u dfi píšou minutu a u staré abitky mi stačilo jen vypnout na zdroji, vyndat baterku..."hm tak to by stačilo, šup s ní zpátky" a bylo resetováno :roll:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

mel sem 386ku ktera mela baterku zalitou v integraci i v biosem takze kdyz sem si zahesloval bios tak musela deska ven, pekne sem ji obalil alobalem, posadil na vyple topeni a druhy den rano uz si bios zadne heslo nepamatoval 8)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Mossad píše:mel sem 386ku ktera mela baterku zalitou v integraci i v biosem takze kdyz sem si zahesloval bios tak musela deska ven, pekne sem ji obalil alobalem, posadil na vyple topeni a druhy den rano uz si bios zadne heslo nepamatoval 8)
neco podobneho si taky matne vybavuju =))))
lOky
Nováček
Nováček

Příspěvek od lOky »

To bych byl asi hodně vysazenej z nalady kdyby se mi neco takoveho stalo ... jak je to sakra mozne?
MB : Gigabyte GA-7VT600(-L), CPU : AMD Athlon XP-A, 1833 MHz 2500 +, RAM : 256 MB (PC3200 DDR SDRAM), VGA : ATI Radeon 9600 128MB (RV350), HDD : WDC WD400JB, Drives : TEAC CD-W552G, OS : Windows XP, Fedora Core 4 Linux
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

fanik píše:
Mossad píše:mel sem 386ku ktera mela baterku zalitou v integraci i v biosem takze kdyz sem si zahesloval bios tak musela deska ven, pekne sem ji obalil alobalem, posadil na vyple topeni a druhy den rano uz si bios zadne heslo nepamatoval 8)
neco podobneho si taky matne vybavuju =))))
Asi jsem nepochytil, jaký účel mělo to, že jsi ji vyndal a dal na vyplé topení ?
:? asi mám delší vedení :oops:
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

topeni je uzemeny zejo? alobal je vodivy, spoji piny desky a vesele se proti zemi zacne vybijeti baterka... muzes to asi polozit treba do nejmenovaneho sedaciho ustoriji, ale jistota je jistota a hlavne jsem to chtel do rana druheho dne ;]

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“