po instalaci XP - divná plocha -> restart

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

po instalaci XP - divná plocha -> restart

Příspěvek od jerzy »

Zdravím,

u známeho jsem instaloval nový systém, standardně na disk C. Po jeho naformátovaní (měl tam velké množstní virů a trojanů), nainstalování XP SP2, doinstalování všech programů a průběžného restartování window zatuhnul. Po posledním restartu se místo běžné plochy ukázal obrázek plochy, který byl v horní části roztraný, celý byl posetý tečkami a co mě dostalo je, že se na hodinách ukazoval špatný čas, tzn. čas tesně před osudným posledním restartem. Nepoml bod obnovení, oprava z instalačního CD, reinstal ovladačů GK, odinstalování antiviru NOD32 a codec pack all in one, vše postupně v nouzovém režimu.

Je možné, že se tam dostal nějaký "bordel" z nepřeformátovaného disku D? Prosím o pomoc. :(
Mám doma Suzku :-)
SQL_Slammer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SQL_Slammer »

No pokud ano a při instalaci SP2 tam ještě byl tak to není vůbec dobrý.SP2 je velice náchylné na Spyware stačí jich tam mít jenom minimálně a už vykazuje problémy.Zkkuste projet PC títmo:
1.Spysweeper
2.Spybot search and destroy
3.NOD32
4.Po vypršení Trial verze nodu si tam djte Avast
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Cely počítač jsem zkontroloval pomocí avg7, nod32, spybot a ad-awareem. Žádem z nich nic nenašel. Takže opravdu nevím co dál.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

vzpomeň si, co si tam naposled instaloval (před tím pádem), nedával si tam staré ovladače na desku, nebo GK?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

na to jsem taky myslel, poslední byl na řadě winamp 2.91, Bs player, a kodeky codec pack all in one, mám pocit že by to mohly způsobit ty kodeky, ale v nouzovém režimu jsem je odinstaloval a žádna změna.

Vlastně jsem je smazal protože v nabídce odebrat programy ten kodek nebyl a ve složce program files nebyl žádem uninstall, byly tam jenom čtyři soubory které jsem teda smáznul, což je u kodeků zvláštní.
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Tak jsem zkusil dát do toho kompu starou Geforce2 a počítač se krásně rozjel, stačilo doinstalovat ovladače. Pak jsem tam dal zpátky jeho gk (gf5200) a opět se ukázaly problémy, počítač jednou najede, podruhé už ne, sekne se při načítání win. Takže vyřešeno.

LOCK pls.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

SQL_Slammer píše:No pokud ano a při instalaci SP2 tam ještě byl tak to není vůbec dobrý.SP2 je velice náchylné na Spyware stačí jich tam mít jenom minimálně a už vykazuje problémy.Zkkuste projet PC títmo:
1.Spysweeper
2.Spybot search and destroy
3.NOD32
4.Po vypršení Trial verze nodu si tam djte Avast
:stupid: po naformátování disku a nový instalaci systému tam žádnej bordel zbýt nemůže, leda že by se tam dostal když se uživatel připojí k netu mezi instalací XP a SP2, ale z tohohle jsem pochopil že SP2 už je v instalačce XP.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“