Softwerova oprava CPU?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Softwerova oprava CPU?

Příspěvek od Othrondir »

ludia seruste.

mal som stary komp. doska Abit AT7 a procak Athlon XP 2000+
nejak sa to odpalilo a doteraz neviem ako. no vazne divne...
no ale kazdopadne ked sa to dalo na opravu tak povedali ze doska sa zachranit neda je v tahu ale ze procak by sa nejak softwerovo dal opravit..
je to mozne takto SEJVNUT procak? :?
je to sranda lebo dosku aj procak mam.. tak ze reku keby sa dalo tak ako?
dik
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

hmmmpfff??? to bude procak v poradku a oni z tebe delaji vola =))
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

no neviem...

mozno sa to nejak da ale asi na to bude treba nejaky pocitac a la MATRIX.
:)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

HMM A MYSLIS ZE TO VE TVEM SERVISU MAJI??? =) BUDE TO HOOODNE DRAHA ZALEZITOST A ZA CENU OPRAVY BY JSI SI JISTE MOHL KOUPIT NOE CPU, MYSLIM SI ZE JE TO BLBOST. VEM JIM PROCESOR A VYZKOUSEJ HO V JINE DESCE
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

no, treba sem urwal nohu u cpu do s754 a tu mi pripajel kamos zlatnik a cpu funguje no problemo, to si dovedu predstavit, ale co chce kdo softwarove opravovat v cpu? maximalne ti tam nekdo vypne pulku zkurwene cache? a mas z athlonu sempron , pripade ze sempronu duron 8-), faq newim co f cpu soft. opravovat, jsem-li jen blb poucte mne :)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Taky se mi to nezda. V CPU neni snad ani zadnej software jako takej... Nebo jo? A nikdy sem to neslysel, ze by nekdo opravoval software v CPU.

PS.: Jeste ze tam nejsou Windows :razz:

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Moderni procesory skutecne obsahoujou neco, co by se dalo oznacit za software a dokonce se da ovlivnit. Ovsem ne trvale nybrz je takovou zmenu je nutrne znova "nahrat" znova po kazdem resetu. Typicky se to dela v BIOSu. Casto v popisu noveho BIOSU cteme, ze byl updatovan microcode pro takovy makovy procesor. Teoreticky by se takto dalo radikalne zmenit chovani procesoru.

To, co popisuje tazatel vsak vidim znacne nerealne.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

miho píše:Moderni procesory skutecne obsahoujou neco, co by se dalo oznacit za software a dokonce se da ovlivnit. Ovsem ne trvale nybrz je takovou zmenu je nutrne znova "nahrat" znova po kazdem resetu. Typicky se to dela v BIOSu. Casto v popisu noveho BIOSU cteme, ze byl updatovan microcode pro takovy makovy procesor. Teoreticky by se takto dalo radikalne zmenit chovani procesoru.

To, co popisuje tazatel vsak vidim znacne nerealne.
to ano, ale ani mi neprislo na mysl ze by nejaky servis chtel upravovatt microcode --- to me vylozene rozesmiva (ta predstava jak servisak zasahuje), jinak souhlas =)
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

newim, servis complu delam denne a jedine co mne napada: Lakacky na kacky... nejjednodussi bude nacpat cpu do funkcni desky a paxe uwidi :wink:

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Mossad píše:newim, servis complu delam denne a jedine co mne napada: Lakacky na kacky... nejjednodussi bude nacpat cpu do funkcni desky a paxe uwidi :wink:
moje rec =) ...dokazes si predstavit ze to nasadi do patice v nejakem priserne drahem pristroji a upravujes code??? ahahahah =)))
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

ne dela se to tak ze vadne cpu zabalis do krabicky a posles na reklamaci :) u techto athlonu kdyz kexnou vetsinou cestuji az k vyrobci na odborne prozkoumani, osobne mi kdysi bluffnul xp2200 bez moji ucasti (nebyl oc nic, 2 roky jel v msi kt4) a cekal sem 2 mesice az mi prisel z5 s cedulkou muzes si ho hodit do kose :).... btw co ze to je za firmu kde ti toto rekli? ;p

Gygabite - ©Hlupak
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

fanik píše:...dokazes si predstavit ze to nasadi do patice v nejakem priserne drahem pristroji a upravujes code??? ahahahah =)))
jo tak to si neviem predstavit.. ja neviem ako to mysleli.. procak aj s doskou mam doma.. mozno ze fakt funguje.. doska je odpisana ale procak by mohol fungovat podla toho co tu pisete.. mam k nemu aj chladic.. ked budem moct tak vyskusam...

inak
miho píše:Moderni procesory skutecne obsahoujou neco, co by se dalo oznacit za software a dokonce se da ovlivnit. Ovsem ne trvale nybrz je takovou zmenu je nutrne znova "nahrat" znova po kazdem resetu. Typicky se to dela v BIOSu. Casto v popisu noveho BIOSU cteme, ze byl updatovan microcode pro takovy makovy procesor. Teoreticky by se takto dalo radikalne zmenit chovani procesoru.
celkom mudre... diki aspon viem nieco nove...
Woodpecker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woodpecker »

tak z toho co sem vycetl sem pochopil ze se bavite o interni cpu logistice kterou ovlivni treba i taktovani a posleze pri reklamaci se to z ty logistiky da dostat..ale to jen kus logistiky ktera se prepisuje automaticky...zbytek se musi udelat necim co je asi jen primo ve fabrice...takze ho zkus a pokud nepujde tak kup novy CPU(PC)...

//Smith: promazáno OT.
MB: MSI K7N2 Delta2-Platinum CPU: Sempron 2600+ 1833MHz@2009MHz 1.7V(zatim :-) ) RAM:768MB GK: Sapphire R9800Pro@XT 128MB 378/676@400/730(flashnutej BIOS ale zmetek jadro proto tak malo...)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“