Máma mě trošku pocákala notebook.Co s notebookem co s mámou?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Tomášš
Nováček
Nováček

Máma mě trošku pocákala notebook.Co s notebookem co s mámou?

Příspěvek od Tomášš »

Nazdárek ve spolek,tak vážně máma šla zalývat kytičky a ještě chtěla postříkat kytkám listy.A tím rozprašovačem st59kala tak tu vodu až mě to trošku pocákalo notebook.Mám 2měsíce Toshibu Satelite.
Jedna kytka byla kus za notebookem a jedna kus od notebooku na pravý strarně.Aby jste to špatně nepochopily neměl sjem je u notebooku byly minimálně 30-45cm od notebooku.Samozřejmě že jeem měl notebook rozevřenej i zaplej jen jsem si odskočil pro něco k pití.No a moje drahá milovaná máti zalila kytky,ostříkala jim listy a mě malolonko ocákala notebook nějaká malé kapička uvízly na obrazovce a zbytek na klávesnici nebo u touchpadu a na poloh.zařízení.Dalších pár miličkých kapiček pak bylo zvenčí na krytu obrazovky.Notebook jsem otřel ale až po chvilce co jsem tam přišel,takže po chvilce otřel pak vypnul a nechal být.Stalo se to dnes ráno teď jsem jej zapnul avidíte běží ale nevim na jak dlouho co s nim?
Tom jméno mééé.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

vypnout, nechat dokladne vyschnout......a modlit se

a zakazat mame pristup do pokoje napriklad pomoci minoveho pole :twisted:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Pokud se voda nedostala dovnitř k elektronice a jedná se pouze o povrchový zásah, tak by neměly nastat žádné problémy.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Tomášš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomášš »

Mamkua asi zastřelim. jinak pro představu byly to malé kapičky asi jako zhruba,zhruba když bysi ted to bude znít jak supr kravina:jako kdybysi hodně moc poprskal,poprskal notebook.Tak takové malý kapičky tečky,spíše o něco větší.Notebook mám poprvý tak pracně jsem na něj šetřil,ještě chci MDA3 máma pak vždycky mě s tím m něco udělá.Jednou ji upadl na chalupě telefon do bazénku nafukovací pro děcka.No byla to stará Nokia to přežila ale raději se přestala používat.Stejně by měla krátkou existenci.Zahučela tam celá pěkně se vymáchala.Kupodivu se nechala oschnout a fungovala ale pak se stejně vyhodila.Mě jen ser. že jsem si notebooku vážil,ono když člověk moc peněz nemá a já si na to vydřel vždycky jse byl někde pomáhat,protože ještě studuju tak to naser.!
Tom jméno mééé.
totot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od totot »

ako kolega napisal hore...pokial je to len par kvapiek na porvchu tak by to malo byt ok.
Asus z96
core duo@2.0GHz,2GB 667Mhz DDR dual channell,Ati x1600,80GB HDD @ 7200rpm
" there is no limit to stupidity "
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

//Promazáno OT.

Tomášš dá určitě nějakým způsobem pozor, aby se věci neopakovaly.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Neboj se ničeho, postříkaný rozprašovačem je v pohodě, nic tomu nebude.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Xfiler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xfiler »

Tomášš píše:Mamkua asi zastřelim. jinak pro představu byly to malé kapičky asi jako zhruba,zhruba když bysi ted to bude znít jak supr kravina:jako kdybysi hodně moc poprskal,poprskal notebook.Tak takové malý kapičky tečky,spíše o něco větší.Notebook mám poprvý tak pracně jsem na něj šetřil,ještě chci MDA3 máma pak vždycky mě s tím m něco udělá.Jednou ji upadl na chalupě telefon do bazénku nafukovací pro děcka.No byla to stará Nokia to přežila ale raději se přestala používat.Stejně by měla krátkou existenci.Zahučela tam celá pěkně se vymáchala.Kupodivu se nechala oschnout a fungovala ale pak se stejně vyhodila.Mě jen ser. že jsem si notebooku vážil,ono když člověk moc peněz nemá a já si na to vydřel vždycky jse byl někde pomáhat,protože ještě studuju tak to naser.!
No jak vydno tvoje matka asi nema takovou uctu k vecem jako ty asi by si mel davat veci dal od ni obzvlast pokud je to tak ceneny :)
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Plně tě chápu: Tomášši.
Já si taky maximálně cením svých věcí,dříve jsem takový nebýval,ale teď
když vše kupuju za svoje težce vydřený koruny a navíc mám dost výdajů takže když mě zbydou nějaký koruny bokem abych na něco našetřil jsem pak velmy rád že jsem si to koupil.
A možná jsem i tak raději protože si toho vážím a dávám na to bacha. kdybych byl totiž maximálně rozmazlený a mě bych bohaté a moc hodné rodiče bohaté- vše bych dostal jen bych si o to řekl moc bych si toho nevážil a věděl bych že když bych tomu něco udělal šlo by to do opravky a nebo bych dostal nové zařízení za prachy jiných a tak by mě to netrápilo.

Heleď s tou tekutinou to tak neber,to je asi jako u mě:
já jsem dříve byl u notebooku velmy často ale vždy krátkou dobu třeba 1-2hodiny.Teď jsem u notebooku jednou za 4dny jednou za 7dní nebo i jedno za 14dní.Ale pak u něho sedím klidně i 4-10hodin v kuse.A věř mě že když jseš u něj třeba 6hodin v kuse ve vyhřátém bytečku, a dost píšeš n klávesnice nebo furt na notebooku něco děláš tak se ti maximáně potěji ruce.Tím chci říci že to vše ten pot a občas je ho po delší době hodně že bych mohl skoro s rukama cákat tak to vše mám pak na notebooku ,hlavně na klávesnici notebooku,trackpointu a všude kolem klávesnice jak se opírám.No a vem i že ten pot tam taky jen tak hned neuschne a
teoreticky mě může vtéci dovnitř a nebo po zaklopení noteboooku jej mám na disleji.A vem si pot je taky tekutina a taky by nebylo dobré kdyby vtekla někam do eletr.obvodu někam na tištěný spoj nebo někam jinam.Asi by to po čase udělalo oxidaci na tištácích an těch spojích a notebook by už moc použitelnáý nebyl.
A zatím mě notebook chodí a snad i bude.Chci ti říci že pokuď té tekutiny není moc nemělo by to vadit.
Protože ty tvoje kapičky od rozprašovače je asi to samé jako když člověk v teple sedí u notebooku velmy dlouho a pořád píše na klávesnici a hodně se mu z toho potěji ruce takže to zůstana na notebooku,vyjde to s tím tvým úplně,úplně nastejno.
A myslým si že mě všichni přítomní co se zajímají o notebooky třeba i Pavel dají za pravdu že ani ten pot ani čistá voda v takovéto míře by uškodit neměla.
Protože jak by si pak psal na notebooku?Při každém pocení by sis šel ruce umýt,nebo jen usušit do nějakého hadru?Nebo bys úplně vždy používal exter.klávesnici i exter.myš abys nešahal na notebook?
Blbost.... ne?

Kurňa na mobil taky šahám občas totálně zpocenýma ,,mokrýma´´ rukama a výjmečně občas jej musím vyndat když prší a nějaká kapička
vody mě na něj taky kápne,ale furt mě funguje a to už ho mám nějakou dobu a taky nepřemýšlým jestly mu to neuškodilo co když mě do 2 měsíců odejde.Je ale fakt že mobil za 4000kč,no tak bych koupil jinej je ale rozdíl si todle říci u mnohem draššího notebooku že budu ,když mě tamten odejde koupím nějaký pěkný značkový,dobře vybavený za třeba 30000kč to je už pořádný rozdíl v ceně to je teda fakt-zvlášť pro nás,tedy ty lidi s minimem a nebo bez peněz jako jsou ty a já kteří na takové věci šetříme :wink: .Myslým si že tady ti stejně nidko přesně neřekne ani ti nezaručí že ta tekutina tomu nic neudělá.
Tak podal jsem vyčerpávající text,takže konec.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jen tak pro info i pro zahnání nudy....

Příspěvek od Luk »

Abych nepsal tam do tohoto dlouhatánského textu píšu sem.
Info pro Tomášše...

1.a) Měly jste někdy notebook mokrý a funguje Vám a myslýte že dlouho
bude?
b) A jak dlouho Vám funguje?

2. A máte notebook při nějaké pracovní,herní akci od potu jako já-tedy Luk a je to Ok,funguje Vám notebook?
a myslýte že dlouho bude?

3. Myslýte že jsou na takovéto výše uvedené zacházení+jinné horší podmínky jako vzduchu atd noteboky stavěné?

Takže abych motivoval ostatní začnu sám.
1. a) Ne neměl jsem.Tedy proto ti nedokážu říci.
Rozhodně --mokrý-- notebook je spíše na vyhazov.
b) Na toto nedokážu popravdě odpovědět protože viz.výše

2. Jasně že mám notes občas od potu záleží jak dlouho u něj sedím a co dělám.Zatím je vše Ok a snad i delší dobu bude.Myslým že mu to nevadí.
Zas se mě tak nepotí ruce aby mě to po notebooku teklo,jsou na něm jen kapky vcelku,rozetřené apodobně.

3. Ano stavěné na takovéto věci jsou od toho tam je klávesnice aby člověk netahal externí a mohl používat vše co je na notebooku přiděláno.
Taktéž musí snést vyšší vlhkost,protože na to jsou stavěné.
Prostě výrobce s tím počítá,počítá s klasickým třeba i méně ohleduplným pracovním použtím.

(PS:ostatní ti určitě pokuď se do tohoto dotazníku připojí ti budou psát velmy stručně,ale já jsem ukecaný a upsaný)
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Tomášš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomášš »

Dík,dík všem za příspěvky.
Nevim jestly pot je to samý co voda?
Ale logicky to možná vyjde nastejno ty to máš všude zakapaný já taky.
Co si tím myslel že píšeš že ani pot ani ta voda tomu nemůže ublížit,je mě jasný kdyby se to dostalo dovnitř tak sjem oba v .... A kde máš tu svou jistotu že se to tobě ani mě nedostalo dovnitř?I pot se ti tam může dostat a budeš asi pěkne v hajz.. stejně jako když tam vnikne voda,čaj,mlíko cokoly tekutýho.To jen tak mezi náma ale jinak s tebou asi souhlasim a tím pádem s názory všech.Ještě mám dotaz ohledně MDA3 nebo EDP3 ale založím úplně nový téma.A pak budu pročítat jak to o MDA3 tak tímto příspěvkem dopadlo.Snad se i z tohohle dovim ještě víc.
Tom jméno mééé.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Tomášš píše:Dík,dík všem za příspěvky.
Nevim jestly pot je to samý co voda?
Pot je horsi nez voda je to hodne silny roztok plny soli (tj. aniontu a kationtu) a tak vede el. proud o mnoho lepe nez voda... Na druhou stranu tolik netece (defakto ho neni tolik).
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Libčus
Nováček
Nováček

Asi to sem moc nepatří...

Příspěvek od Libčus »

... ale ta čeština... "KUA" BOLÍ BOLTEC :oops:
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

si myslim ze ty uz s tim problem mit nebudes,kdyz uz si ho potom zapnul a bezi normalne a nejaka oxidace asi nepripada v uvahu kdyz to bylo par kapicek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“