MSI K8M NeoV a problem s grafikou Radeon 9800SE
Moderátor: Eddward
- jowolf
- Nováček

MSI K8M NeoV a problem s grafikou Radeon 9800SE
Řeším OBROVSKÝ problém. Asi půl roku jsem bez problému používal tuto desku s integrovanou grafikou na běžné kancelářské záležitosti. Rozhodnul jsem se, že si vylepším HW a pořídil jsem si solidního Radeona 9800SE. Jakmile jsem kartu vložil do AGP a zapnul PC, vůbec nic se nedělo,nic nenabíhalo. Ovšem po chvíli jsem byl překvapen obvyklým zvukovým oznámením, když systém najel do WinXP!!!!!!! Deska mi prostě neumí asi přepnout mezi int.grafikou a AGP.V biosu žádná taková možnost volby není. Poradil by mi někdo,co s tím???? Díky Pepa
- Mirkana
- Začátečník

-
- Thellwin
- Administrátor

- jowolf
- Nováček

- MaTTo S
- Začátečník

-
Takze vitiahi manual k doske taka knizka v krabici ... alebo si stihani PDF manual k doske na strankach vyrobcu a integrovana GK sa vypina bud moznostou v BIOS-e alebo jumperom na doske .
A do MB si flashni najnovsi bios ak by to neslo stale . Ale podlamna mas v BIOSE urcite nieco ako :
INIT DISPLAY FIRST a v tom navyber integrovanu VGA alebo AGP / PCI .
tam nastav AGP/PCI alebo aj len AGP ak to tam je a MB nebude pouzivat integrovanu VGA .
A do MB si flashni najnovsi bios ak by to neslo stale . Ale podlamna mas v BIOSE urcite nieco ako :
INIT DISPLAY FIRST a v tom navyber integrovanu VGA alebo AGP / PCI .
tam nastav AGP/PCI alebo aj len AGP ak to tam je a MB nebude pouzivat integrovanu VGA .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- jowolf
- Nováček

Ten bios je této desky podle mě značně omezený...Je tam uvedený,že se má používat jen AGP,přesto se nic neděje.Flashovat bios mám strach, nevíc si myslím,že v tom nejspíš problém nebude..Vypadá to,jako by to AGP bylo nějak nebo něčím vyřazené, protože jinak ta deska jede naprosto perfektně...Tak fakt už nevím... 
- Briketa
- Začátečník

-
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
stavel sem malej kompl na k8MM (s754,micro atx) taky na via s int. vga. s3 unichrome ci co to tam je... po zvlozeni R9200 bylo vse bez problemu...
takze jak nekdo psal, poradne prolezt ten bios, zkusit jinou vga (pro testovaci ucely bych klidne zkusil nejakou non ati kartu)... pokud by ti to ani s jinou grafikou nenajelo je chybka asi jinde... jestli si ten pocitac nekde koupil celej? tak je nejlepsi tam prijit i s grafikou a nechat je potrapit tam
takze jak nekdo psal, poradne prolezt ten bios, zkusit jinou vga (pro testovaci ucely bych klidne zkusil nejakou non ati kartu)... pokud by ti to ani s jinou grafikou nenajelo je chybka asi jinde... jestli si ten pocitac nekde koupil celej? tak je nejlepsi tam prijit i s grafikou a nechat je potrapit tam
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak