Sandra 2005 SR1

Zde se uvádějí jen výsledky z jednotlivých benchmarků a diagnostik.

Moderátor: Don

RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sandra 2005 SR1

Příspěvek od RomanOn »

Arithmetic benchmark
Dhrystone - 12163
Whetstone - 5057+8348
Multimedia benchmark
Integer x8 SSE2 - 29803
Float point x4 SSE2 - 39824

zostava v popise
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Je to ale sandra 2004 bez podpory 64, takze to nebude uplne presne, psal jsem ti proc do posty =)

Sandra CPU arithmetic

DH 10473
WH 3960/5132
-----------------------------------------------
CPU multimedia

integer 18870
float 24830
-----------------------------------------------

<<< Memory Bandwidth Benchmark >>>
--------------------------------------------------------------------------------

< Benchmark Results >
RAM Bandwidth Int Buffered iSS:3096MB/s
RAM Bandwidth Float Buffered i:3103MB/s
------------------------------------------------------------------------
a jak to ze ostatni pentia jsou tak malo oproti tomu tvemu???
viz: http://www23.tomshardware.com/index.htm ... 18&chart=4
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

fanik píše:a jak to ze ostatni pentia jsou tak malo oproti tomu tvemu???
No sak lebo som to mal taktnute na 4,13Ghz a to uz ide jak delo
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RomanOn píše:
fanik píše:a jak to ze ostatni pentia jsou tak malo oproti tomu tvemu???
No sak lebo som to mal taktnute na 4,13Ghz a to uz ide jak delo
hmm tak to zmer na tech 3,6GHz a pak se budeme bavit =) ...taky to na mereni benchmarku muzu vydrtit vys (tu pulhodinku to jiste vdryzi...) mer to na cem jedes porad a realne a ne nejake chvilkove pretaktovani, to se na me nezlob
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

fanik píše:
RomanOn píše: No sak lebo som to mal taktnute na 4,13Ghz a to uz ide jak delo
hmm tak to zmer na tech 3,6GHz a pak se budeme bavit =) ...taky to na mereni benchmarku muzu vydrtit vys (tu pulhodinku to jiste vdryzi...) mer to na cem jedes porad a realne a ne nejake chvilkove pretaktovani, to se na me nezlob
No preco by som to testoval na 3,6 ked to mozem na 4,13 a v pohode? Som na tej frekvencii bezal niekolko dni a bolo to stabilne :wink:
daj si aj ty maximum
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RomanOn píše:
fanik píše: hmm tak to zmer na tech 3,6GHz a pak se budeme bavit =) ...taky to na mereni benchmarku muzu vydrtit vys (tu pulhodinku to jiste vdryzi...) mer to na cem jedes porad a realne a ne nejake chvilkove pretaktovani, to se na me nezlob
No preco by som to testoval na 3,6 ked to mozem na 4,13 a v pohode? Som na tej frekvencii bezal niekolko dni a bolo to stabilne :wink:
daj si aj ty maximum
NEKECEJ... TAK PROC NA TOM NEBEZIS PORAD? PROTOZE BY MEL TVUJ INTEL 200 STUPNU A ROZPEKL BY SE? NEKECEJ A HOD PRISLUSNE VYSLEDKY, JINAK NEMA ANI SMYSL ABY JSI SEM NECO DAVAL
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

RomanOn píše:
fanik píše: hmm tak to zmer na tech 3,6GHz a pak se budeme bavit =) ...taky to na mereni benchmarku muzu vydrtit vys (tu pulhodinku to jiste vdryzi...) mer to na cem jedes porad a realne a ne nejake chvilkove pretaktovani, to se na me nezlob
daj si aj ty maximum

co se tady zas chlubíš nějakym CPU tak bud spokojenej stím co máš a furt nemachruj :stupid:
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Maartys
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maartys »

Arithmetic benchmark
Dhrystone ALU : 10014 MIPS
Whetstone FPU : 4131 MFLOPS
Whetstone iSSE2 : 7391 MFLOPS

Multimedia benchmark
Integer x8 iSSE2 : 24894 it/s
Float x4 iSSE2 : 36159 it/s
CPU P4 Northwood - 3303.40 MHz (originál: 2800 MHz, overclock: 18%), Epox EP-4PDA(I)/4PDA3I/4PDAEI i865PE Dual PC3800 DDR, CPU FSB 235.67 MHz (originál: 200 MHz, overclock: 18%) 3-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

fanik píše: NEKECEJ... TAK PROC NA TOM NEBEZIS PORAD? PROTOZE BY MEL TVUJ INTEL 200 STUPNU A ROZPEKL BY SE? NEKECEJ A HOD PRISLUSNE VYSLEDKY, JINAK NEMA ANI SMYSL ABY JSI SEM NECO DAVAL
No jasne, mam AC freezer 7, a na nom max 67 stupnov pri 4,13Ghz
A nemam to tak preto lebo to nepotrebujem 3,6 mi bohate staci na to co robim a aj to je moc. Tak uz tu netrep kraviny, nataktnuj si aj ty ten svoj sempron na maximum a hod vysledky
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RomanOn píše:
fanik píše: NEKECEJ... TAK PROC NA TOM NEBEZIS PORAD? PROTOZE BY MEL TVUJ INTEL 200 STUPNU A ROZPEKL BY SE? NEKECEJ A HOD PRISLUSNE VYSLEDKY, JINAK NEMA ANI SMYSL ABY JSI SEM NECO DAVAL
No jasne, mam AC freezer 7, a na nom max 67 stupnov pri 4,13Ghz
A nemam to tak preto lebo to nepotrebujem 3,6 mi bohate staci na to co robim a aj to je moc. Tak uz tu netrep kraviny, nataktnuj si aj ty ten svoj sempron na maximum a hod vysledky
netrepem kraviny a kdyz se podivam na vysledky od Maartyse, tak jsou v poradku, tu uvadis neco co neprovozujes (sam jsi to rekl), jestli ti to prijde OK, tak fajn...

BTW mam pretaktovano o 900MHz a s boxovanym chladicem mam 30 stupnu pri zatezi =)))
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

fanik píše:
RomanOn píše: No jasne, mam AC freezer 7, a na nom max 67 stupnov pri 4,13Ghz
netrepem kraviny a kdyz se podivam na vysledky od Maartyse, tak jsou v poradku, tu uvadis neco co neprovozujes (sam jsi to rekl), jestli ti to prijde OK, tak fajn...

BTW mam pretaktovano o 900MHz a s boxovanym chladicem mam 30 stupnu pri zatezi =)))
No tych tvojich 30 stupnov pri 900Mhz OC sa mi teda nezda ale ked
myslis...
Pokial viem pri benchmarkoch sa udavaju maximalne hodnoty. Niekedy ked viem ze budem len netovat alebo kukat film, tak si to dam len na 2Ghz, co vsak neznamena ze budem na tej frekvencii robit aj testy. Naopak ked viem ze budem grabovat DVD alebo podobne zalezitosti tak to dam aj na 4,1Ghz a viem ze to pojde paradne. Tu ide o moznost volby a nie o to ze na akej frekvencii bezim obycajne. A ako som hovoril, ak sa ti to nezda fair, tak aj ty si daj maximalne stabilne hodnoty, sprav testy a hod vysledky.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RomanOn píše:
fanik píše: netrepem kraviny a kdyz se podivam na vysledky od Maartyse, tak jsou v poradku, tu uvadis neco co neprovozujes (sam jsi to rekl), jestli ti to prijde OK, tak fajn...

No tych tvojich 30 stupnov pri 900Mhz OC sa mi teda nezda ale ked
myslis...
Pokial viem pri benchmarkoch sa udavaju maximalne hodnoty. Niekedy ked viem ze budem len netovat alebo kukat film, tak si to dam len na 2Ghz, co vsak neznamena ze budem na tej frekvencii robit aj testy. Naopak ked viem ze budem grabovat DVD alebo podobne zalezitosti tak to dam aj na 4,1Ghz a viem ze to pojde paradne. Tu ide o moznost volby a nie o to ze na akej frekvencii bezim obycajne. A ako som hovoril, ak sa ti to nezda fair, tak aj ty si daj maximalne stabilne hodnoty, sprav testy a hod vysledky.
Me je fuk jestli tomu veris... je to pravda - kdyz spustim prime a 10 benchmark testu k tomu tak se dostanu na 37-38 stupnu a to ty nemas ani v idle stavu =)
Ne priteli udava se to co se pouziva, tve argumenty jsou naprosto nesmyslne a tech 500MHz rozdil pri jakekoliv praci nehraje zadnou podstatnou roli - o kolik to mas pak ve vysledku rychlejsi? O 1 sekundu? Nedelej z nas prosim voly - normalni je uvadet vysledky toho co skutecne stable pouzivame a ne nejake vysledky z konfigurace ktera realne nefunguje. To je skoro totez jako bych si sel do obchodu pujcit FX57 poradne ji nataktil az na hranici unosnosti, pak udelal testy a hazel je sem =) ...no to jsem trochu nadsadil, ale v dusledku je to totez. Pro me proste tahle debata konci a je mi jasne proc jsm ty vysledky nedas. ***END***
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

fanik píše:
Me je fuk jestli tomu veris... je to pravda - kdyz spustim prime a 10 benchmark testu k tomu tak se dostanu na 37-38 stupnu a to ty nemas ani v idle stavu =)
Ne priteli udava se to co se pouziva, tve argumenty jsou naprosto nesmyslne a tech 500MHz rozdil pri jakekoliv praci nehraje zadnou podstatnou roli - o kolik to mas pak ve vysledku rychlejsi? O 1 sekundu? Nedelej z nas prosim voly - normalni je uvadet vysledky toho co skutecne stable pouzivame a ne nejake vysledky z konfigurace ktera realne nefunguje. To je skoro totez jako bych si sel do obchodu pujcit FX57 poradne ji nataktil az na hranici unosnosti, pak udelal testy a hazel je sem =) ...no to jsem trochu nadsadil, ale v dusledku je to totez. Pro me proste tahle debata konci a je mi jasne proc jsm ty vysledky nedas. ***END***
Naopak tvoje argumenty su totalne nezmysel. To jak keby som si kupil ferari a jazdil s nim len 100km/h lebo je to optimalne. A takisto ked budem merat jeho rychlost, tak to bude maximum , nie optimal len za to ze si niekto zmysli ze tak to ma byt. Maximum je u mna maximum.A viem ze ked budem chcet tak to aj vyuzijem. To s tvojim sempronom nedosiahnes ani keby si doneho dal 600V. A tomu ver ze je rozdiel ist na 3Ghz a na 4. Nechces nahodou aby som to meral na 2Ghz aby si mohol kludne spavat ze si porazil pentium? Moje vysledky som zverejnil, ked sa s tym nevies zmierit tak bohuzial. ***END***
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RomanOn píše:
fanik píše:
Naopak tvoje argumenty su totalne nezmysel. To jak keby som si kupil ferari a jazdil s nim len 100km/h lebo je to optimalne. A takisto ked budem merat jeho rychlost, tak to bude maximum , nie optimal len za to ze si niekto zmysli ze tak to ma byt. Maximum je u mna maximum.A viem ze ked budem chcet tak to aj vyuzijem. To s tvojim sempronom nedosiahnes ani keby si doneho dal 600V. A tomu ver ze je rozdiel ist na 3Ghz a na 4. Nechces nahodou aby som to meral na 2Ghz aby si mohol kludne spavat ze si porazil pentium? Moje vysledky som zverejnil, ked sa s tym nevies zmierit tak bohuzial. ***END***
Ahaha promin, ale placas ty, kazde dite dneska vi ze cpu AMD ma stejny vykon na mnohem nizsim taktu... Takze pokud Intel jede 4GHz tak AMD staci 3GHz a jsou nastejno, takze ja se svym sempronem toho nikdy nedosahnu a zaroven ani dosahovat nepotrebuju, ty na tom proste nejdes a hotovo ...duvody mohou byt ruzne, to uz si zrejme kazdy domysli. Hlavne se prober a nemysli si ze jsem proti intelu nejak zaujaty nebo co =) i ja mel intel a ne jen jeden, jenze ja sivybiram proste to co je pro me nejvyhodnejsi - driv to byl intel a dneska amd.
BTW prestoze tady uvadis nejake vysledky z frekvenci ktere realne nepouzivas (coz je podle tebe vedlejsi), tak tty rozdily zase tak ohromne nejsou na to ze je to frekvence o 1600MHz vyssi nez na ktere jedu ja =)))

...uz jsem to jednou rikal - nevim presne kolik stal ten tvuj procak, ale minimalne 2x vice nez muj, ale spis 3x vice ale vykonem z te pseudofrekvence me v prumeru neporazi ani o 20% (a to uz je nadsazene) natoz pak o 200-300% a budeme-li se bavit o frekvencich, tak je to totez jen v bledemodrem =))) ...TO JE PROSTE PRAVDA A NA TOM NIC NEZMENIS =))) muzes se chlacholit jak chces

A jeste k tomu ferrari, ne to neni jako by jsi s nim jezdil 100 ale jako by jsi tvrdil ze s nim jezdis 400 kdyz chces =)
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

Nechcel si uz nahodou koncit?
No k tym frekvenciam. Ja sa nehadam ze AMD ma na nizsich frekvenciach vyzsi vykon, to je pravda, ale zabudol si na jeden fakt, a to ze intel 3Ghz, stoji cca 7000, kdezto AMD na 3Ghz stoji cca 30000. A intel 3Ghz 775 je len o malo drahsi nez AMD s939 3000+, ktore ide len na 1.8Ghz.Takze neporovnavaj frekvencie. Kazdy vie ze frekvencie pri porovnavani procakov uz nehraju rolu. Takisto nemozes porovnavat celeron 3Ghz a pentium 3 Ghz, aj ked maju rovnaku frekvenciu. Skus porovnavat ceny. A takisto si myslim ze sempronu do s 754 je 64 bitov potrebnych asi ako GF FX5500-ke 256 MB RAM, zaujimave ze stoji na korunu presne ako sempron bez 64bit podpory, ale to je len moj osobny nazor.
No k tym percentam. Je to viac nez 20% V prvom teste je to 13%, v druhom 32%, v tretom 36%, a v stvrtom 37,7%. Mozes si to prepocitat ked chces. Ale to je vedlajsie. Samozrejme ze to neni 200% ale to tak neni nikde. Myslis ze to tvoje slavne FX-57 ktore je tiez niekolko nasobne drahsie ako moje P4 je aj o 300% vykonnejsie?
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RomanOn píše:Nechcel si uz nahodou koncit?
No k tym frekvenciam. Ja sa nehadam ze AMD ma na nizsich frekvenciach vyzsi vykon, to je pravda, ale zabudol si na jeden fakt, a to ze intel 3Ghz, stoji cca 7000, kdezto AMD na 3Ghz stoji cca 30000. A intel 3Ghz 775 je len o malo drahsi nez AMD s939 3000+, ktore ide len na 1.8Ghz.Takze neporovnavaj frekvencie. Kazdy vie ze frekvencie pri porovnavani procakov uz nehraju rolu. Takisto nemozes porovnavat celeron 3Ghz a pentium 3 Ghz, aj ked maju rovnaku frekvenciu. Skus porovnavat ceny. A takisto si myslim ze sempronu do s 754 je 64 bitov potrebnych asi ako GF FX5500-ke 256 MB RAM, zaujimave ze stoji na korunu presne ako sempron bez 64bit podpory, ale to je len moj osobny nazor.
No k tym percentam. Je to viac nez 20% V prvom teste je to 13%, v druhom 32%, v tretom 36%, a v stvrtom 37,7%. Mozes si to prepocitat ked chces. Ale to je vedlajsie. Samozrejme ze to neni 200% ale to tak neni nikde. Myslis ze to tvoje slavne FX-57 ktore je tiez niekolko nasobne drahsie ako moje P4 je aj o 300% vykonnejsie?
=) no tim srovnanim jsem te chtel jen upozornit na skutecnost ze muj procak stal 2000 a patri do kategorie "levne"
Dale socket 754 neni nicim omezovan co se tyka 64bit podpory (coz uz pred semprony dokazali athlony), takze v tomto bodu presne nevim na co narazis.
K tem procentum - v tom mas asi pravdu, protoze jsem ty vysledky nekontroloval a nepocital, nicmene se to tyka jen vysledku ze sandry, kdyby jsi tam dal vysledky ze vsech testu cpu, tak jsme si tak nejak sul nul.
FX-57 neni muj favorit, o tom jsme mluvili kvuli tomu, protoze jsi rekl, ze mu tve pentium da na prdel.
Pokud se teda budeme bavit o procesoru v cene kolem 7000 (jak uvadis cena za 3GHz pentium), tak bych sel do "AMD Athlon A64 3500+ 64-bit HT Venice BOX socket 939", ktery jede jen na 2,2GHz, uz bez OC by byl v leccems nechutne vykonejsi.
Ale tohle vsechno je fuk, primarne a hlavne mi vadilo, ze uvadis vysledky z nebezneho provozu - vsichni ostatni uvadi vysledky z toho co bezne pouzivaji.
Uz jsem rekl, kdyz jsi myslis ze je to ok, tak se o tom nema smysl dal bavit (nehlede na to ze se to nakonec zvrhlo nekam jinam) a pokazde se o tom zacnes bavit znovu. Proste si myslim ze je to z tve strany tak nejak v tomhle pripade "unfair".
Jelikoz v praci mi jedou vsechny pocitace na pentiich4, tak si dokazi udelat obrazek a dokazi si zmerit jejich vykony a nejak me to nepresvedcuje. Vybrana pentia jsem dokonce pretaktovaval (sli docela dost vysoko), ale prime95 torture test na nich padal do 15-20 minut, a to nemluvim o nehorazne teplote uz po 10 minutach. Co se tyka realne prace a realneho uzivani jakehokoliv programu, nevidim rozdil, dokonce vidim ze muj levnoucky semprunek je leccems lepsi. Co se tyka komprese videa (nevim proc se na to vsichni odvolavaji), tak ji jednak delam bud v realnem case a pritom si delam x dalsich veci ktere me zrovna napadnou nebo pokud jde o zrychlenou kompresi ci dekodovani, tak me fakt nevadi ze 1,5hodinove DVD na mem semprunku bude trvat o 1 minutu dele.
Zkousel jsi torture test na tech 3,6? Zkousel jsi torture test na tech 4,1? ptam se, protoze vim ze se to horko tezko chladi vodnim chlazenim...

/*edit/
koncit uz chci, ale jeste me zajimaji ty torture testy, jestli jsi je delal, tak jak to vypadalo, treba mi to pomuze s lepsim pretaktovanim pentii v praci
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

Nebudem sa uz s tebou hadat, uz ma to vazne nebavi...
A torture test som robil na 4056Mhz a siel 2 hodiny a 6 minut bez chyby a bez warningu, potom som to stopol. Mozem ti zaslat aj foto ak sa ti to nezda. Tym dufam tato debata skoncila.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RomanOn píše:Nebudem sa uz s tebou hadat, uz ma to vazne nebavi...
A torture test som robil na 4056Mhz a siel 2 hodiny a 6 minut bez chyby a bez warningu, potom som to stopol. Mozem ti zaslat aj foto ak sa ti to nezda. Tym dufam tato debata skoncila.
Hmm... ja ti to verim coz o to... kolikatku mas presne to pentium? nikde jsem nenasel uplne presnou specifikaci - jaky ma takt puvodne bez OC? V praci se mi vsechna pentia rozzhavila uz pri 3,5GHz a 10 minutach torture...
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

fanik píše:
RomanOn píše:Nebudem sa uz s tebou hadat, uz ma to vazne nebavi...
Hmm... ja ti to verim coz o to... kolikatku mas presne to pentium? nikde jsem nenasel uplne presnou specifikaci - jaky ma takt puvodne bez OC? V praci se mi vsechna pentia rozzhavila uz pri 3,5GHz a 10 minutach torture...
zostavu mam v popise, je tam 530J cize 3Ghz, 1Mb Cache, soc.775
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

zostavu mam v popise, je tam 530J cize 3Ghz, 1Mb Cache, soc.775
sorry prehlid jsem to... hmm ten stejny, pak mas asi obrovske stesti... ok
Odpovědět

Zpět na „Výsledkové listiny“