com - LED
- no_-_name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:

Omluv zhoršenou kvalitu nákresu. Tohle zapojení je potřeba pro každý výstup zvlášť. Tranzistor se dá použít jakýkoliv. Odpor v bázi záleží na tranzistoru. Odpor v sérii s LED záleží na LED.
Výhodou je, že můžeš na 1 tranzistor připojit několik LED zároveň.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nemohl bys mi prosim kdybys mel cas rozkreslit cely to schema s popisama toho tranzistoru(jaka hodnota) a toho odporu pro tranzistor???? dekuju ja si to ted nejak nemuzu predstavit.JendaLinda píše:
Omluv zhoršenou kvalitu nákresu. Tohle zapojení je potřeba pro každý výstup zvlášť. Tranzistor se dá použít jakýkoliv. Odpor v bázi záleží na tranzistoru. Odpor v sérii s LED záleží na LED.
Výhodou je, že můžeš na 1 tranzistor připojit několik LED zároveň.
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak tady je kompletní zapojení:

Odpory u LEDek se počítají úplně stejně, jako kdyby byly LEDky přímo připojeny na zdroj, velikost odporu závisí na LED a na napájecím napětí, které zvolíš. Jak se to počítá, najdeš tady na fóru (řešilo se to tu několikrát). Tranzistory vem třeba BC547, je to jedno, odpor do báze stačí kolem 1kΩ.

Odpory u LEDek se počítají úplně stejně, jako kdyby byly LEDky přímo připojeny na zdroj, velikost odporu závisí na LED a na napájecím napětí, které zvolíš. Jak se to počítá, najdeš tady na fóru (řešilo se to tu několikrát). Tranzistory vem třeba BC547, je to jedno, odpor do báze stačí kolem 1kΩ.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jbem
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
sorry, ze odskakuju od topicu...ale docela by me zajimalo, jak to tam mas zarizeny a jak to vypada kdyz je to vse v "behu".... ja jsem si udelal stroboskop na 230V (nebo spis jednoduse receno do "zasuvky")...ten bych k PC asi nepripojil....co?no_-_name píše:mam ty svetla po pokoji, laserovej projektor,strobac,uv zarivka a muzu parit![]()
jinak udelej foto nebo mensi video jak ti tam vsechno blika
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mbing
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi si to taky zapojím. Aspoň, že mám LPT konektor.JendaLinda píše:moje deska DFI LanParty nemá LPT
|| Moderátor diskuzního fóra forum.PAUZA.cz ||
| Přátelství spočívá ve výběru člověka, kterého jsem si zvolil pro jeho povahu a dal mu provždy přednost. |
| Přátelství spočívá ve výběru člověka, kterého jsem si zvolil pro jeho povahu a dal mu provždy přednost. |