Win XP na slabsim PC.

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Win XP na slabsim PC.

Příspěvek od Paolo.n »

Myslite si ze XPcka pojedou prijatelne na Celeru 466 se 64 MB RAM? Samozrejme bych tu instalaci nejak zestihlil v nLitu, ale i pres to aby to nebylo jako snek. Je to pocitac bez pripojeni k netu, na kancelarskou praci + sem tam prehrani nejakyho DVD, okrajove nejakej lehci grafickej soft a par postarsich her. Do ted tam byly 98, ale je to (za cca 5 let provozu) v takovym stavu ze se musi zformatovat disk a nainstalovat vsechno znova.
Intel Core 2 Duo E6750 @ 3,3 GHz, GIGABYTE X38-DQ6, 2x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample @ 700/2000 MHz, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, NOKIA Multigraph 446 Xpro 19", Logitech MouseMan Dual Optical.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no fungovaly by, ale bylo by to na hranici použitelnosti. pro takovejhle stroj bych to viděl jednoznačně na Windows 2000 SP3+
ignorelist: kremrole a dezoláti
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

pokud jen trosku muzes pridej si ramku co to pujde takhle by jsi mohl u toho rovnou davat kafe,jeste napis co mas za disk cista instalace win xp u me sezere 1gb mista ...
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

wolf00 píše:pokud jen trosku muzes pridej si ramku co to pujde takhle by jsi mohl u toho rovnou davat kafe,jeste napis co mas za disk cista instalace win xp u me sezere 1gb mista ...
jj, právě proto je ale rozumnější řešení ty dvoulitry. 466MHz je opravdu na hranici použitelnosti
ignorelist: kremrole a dezoláti
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

XPčka mi fungovaly na PI 120MHz + 64MB RAM... Absolutně nepožitelný, ale fungovaly... :lol:
Teď sedím u PIII 500MHz + 128MB RAM a jedou relativne f poho, alespon co se tyka surfovani a ircovani... Neupravovany pres nlite.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

Měly by jed, ale v..e...l...i...c...e p-o-m-a-lu (ale pojedou). Já je provozoval na P1 233Mhz MMX + 128MBRAM. Ale start bude trvat docela dlouho - na hry to nebude.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

reseni podle me je bud win milenia zaplatovany co to jde,nebo povypinat v win xp sluzby co nejsou treba + nejaky ty kudrlinky,sice to nebude vypadat tak hezky ale fungovat to bude,tohle mi pripomina ze win95 taky fungovaly na 386 se 4mb ram ale otazkou je jak....
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo.n »

No to neni moje, pred chvili jsem to dotah domu. Disk je 13 GB. Instalaci XP dokazu dostat pod 500 MB, to nevidim jako problem. Soucasna RAMka je 8 chipova jednostranna 64MB SDRAM, nevim jak by to bylo s kompatibilitou s tema ktery se daji sehnat dneska. MB je Gigabyte GA-6VX7, chipset Via Apollo Pro.
Budou 2000 vyrazne sviznejsi nez osekany XP na tomhle stroji? Rad bych tam neco s NT jadrem, prece jenom je to odolnejsi nez 9x/Me a navic uz jsem parkrat narazil na veci ktery se dali instalovat jen na 2k a vys.

P.S: Videl jsem bezet, teda plazit se Win 98 na 386ce s 16 MB RAM, to je fakt na kafe mezi kazdym kliknutim :?
Intel Core 2 Duo E6750 @ 3,3 GHz, GIGABYTE X38-DQ6, 2x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample @ 700/2000 MHz, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, NOKIA Multigraph 446 Xpro 19", Logitech MouseMan Dual Optical.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

XPčka ti skoro nepojedou takže W2k budou o hodně svižnější, ale i pro W2k je 64MB ramek docela málo, zvlášť jestli ti tam bude mět běžet antivir a firewall tak už budou hodně zadejchaný... JUe možnost je osekat, osekaná instalačka W2k s SP4 má nějakerjch 100 MB a je i celkem svižná, já bych to pro ten komp viděl na pomalejší W2k, nebo 98SE případně ME....
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

ja mam doma jeste jeden kompik a tj K6-2 500 192mb ram a musim rict ze se celkem divim ale dost to jede , takze kdyz koupis RAM tak by to melo jet v poho...
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

sh píše:ja mam doma jeste jeden kompik a tj K6-2 500 192mb ram a musim rict ze se celkem divim ale dost to jede , takze kdyz koupis RAM tak by to melo jet v poho...
Jo, ale podívej se na to, že máš o 128MB víc což je docela podstatnej rozdíl...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Wiruss píše:
sh píše:ja mam doma jeste jeden kompik a tj K6-2 500 192mb ram a musim rict ze se celkem divim ale dost to jede , takze kdyz koupis RAM tak by to melo jet v poho...
Jo, ale podívej se na to, že máš o 128MB víc což je docela podstatnej rozdíl...
jj na 64 je to malo proto pisu at si koupi Ram , jinak kdyz vezmu cenu XP tak bych se na to asi vy.. stejne si ted muze koupit akorat XP prof :)
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

se 64MB bych to viděl na W98se, když tam dáš 128+ pak W2k, XP bych tam necpal ani náhodou
systemjack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od systemjack »

NoTHX píše:se 64MB bych to viděl na W98se, když tam dáš 128+ pak W2k, XP bych tam necpal ani náhodou

Mrkni se na stránky Craftcom.net, ktere se zabyvaji ruznymi boot cd. Najdes tady í navod jak rozjet XP na slabsim pocitaci.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

kup za 200 - 300 128 MB RAM a osekany W XP ti pudou... jinak W2000...

98SE/ME bych v zajmu tveho dobreho dusevniho zdravi radsi vynechal..
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo.n »

No nakonec jsem tam vrznul Win2k, do 98 se mi teda taky nechtelo. Majitel uz to ma doma, ale ramku to bude chtit stejne, tak tam nacpu jeste 128 MB. Jenom nevim jestli ty soucasny SDRAMky ta pastika skousne a nebo mam radsi sehnat nejakou bazarovou z minulyho stoleti :o .
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

i 200ka žije s win xp

Příspěvek od Trinom »

Já osobně používám již 3 roky win xp home na 200ce (viz avatar) a mám k tomu připojenej scaner, tiskárnu a hafo dalších věcí. Když se mi ještě o tenhle komp staral správce sítí u taťky v práci, tak jsem ho musel dlouho přemlouvat, aby mi tam dal 98 se (byly tam 95ky). Teď to běží na již zmiňovaných xpčkách při 128 MB RAM, 2x 20 GB disk a grafárna nVidia TNT2 Riva (32 MB). Dělám na tom takřka vše, zkoušel jsem dělat i v Cinema 4D. A to, že taťkovi řekli, že než se mu něco naskenuje, tak si může uvařit kafe, tak to je blbost. Scanuje to okamžitě. Je teda fakt, že mám jiný scanner než traťka, ale zkoušel jsem i ten jeho a běhalo to celkem svižně (ten můj současnej je však míň náročnej na cpu :-))

Co dodat? Běhá to a dá se na tom dělat skoro vše, sledování (mpeg) filmů nevyjímaje.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“