9800Pro,256MB DDR,256bit nebo MSI NX6600GT VTD128, 128MB DDR

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

9800Pro,256MB DDR,256bit nebo MSI NX6600GT VTD128, 128MB DDR

Příspěvek od Copik »

ahoj lidi.... prosim vas rozhoduji se mezi těmito grafikami.... mužete mi poradit kterou si mám vybrat??no spíš která je výkonější..... testy sem něak na netu nenašel tak sem se obrátil na toto forum..... děkuij moc....
MSI
Grafický čip .......................NX 6600 GT
Paměť ...............................128 MB DDR3
Rozhraní ............................AGP 8x
Šířka paměťové sběrnice .....128 bit
Frekvence jádra ..................500 MHz
Frekvence pamětí ................500 MHz (1000 MHz DDR)
Chladič ...............................aktivní
Výstup na monitor ................D-SUB, DVI-I
TV out .................................S-video
Vstupy (VIVO) ......................ano
DirectX ...............................DirectX 9.0
Přídavné napájení ................ano
Požadavek na zdroj ..............min. 400 W

ATI
Grafický čip.......................ATI 9800
Paměť...............................256 MB DDR
Rozhraní...........................AGP 8x
Šířka paměťové sběrnice....256bit
Frekvence jádra............... 380MHz
Frekvence pamětí...............680 MHz
Chladič .............................aktivní
Výstup na monitor..............D-SUB
DVI výstup...................... .ano
TV out ..............................ano
DirectX .............................DirectX9
Přídavné napájení.............. ano
Typ konektoru ...................MOLEX
Požadavek na zdroj ............350W
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

asi takhle na internetu si nenasel ,protoze si nehledal a ses pohodlny aby si se podival tady na foru a tak se rovnou zeptas...

Nicmene ti odpovim. Vykonejsi je 6600GT a to bez debat. Ovsem 9800 ti na vetsinu dnesnich her bude stacit taky - zalezi na tom kolik do toho chces vrazit.
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

[CZ]mike píše:asi takhle na internetu si nenasel ,protoze si nehledal a ses pohodlny aby si se podival tady na foru a tak se rovnou zeptas...

Nicmene ti odpovim. Vykonejsi je 6600GT a to bez debat. Ovsem 9800 ti na vetsinu dnesnich her bude stacit taky - zalezi na tom kolik do toho chces vrazit.
no ony jsou více méně stejně drahé ale trošku mě tam zneklidňuje to NX....není to něaká slabší odrůda 6600GT??
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Ne neni nijak slabší a ta Gf je ohodně vykonější naž ten radeon...
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

Grunt píše:Ne neni nijak slabší a ta Gf je ohodně vykonější naž ten radeon...
tak to jo..... ale jeste si to musim nechat projit hlavou.... mam doma jen 350W zdroj tak s GT by se mi to zas skoro o litr prodrazilo.. :( to je situace....:(
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

350W zdroj staci na obe tyto karty...(predpokladam ,ze nemas opteron144@2,5Ghz a 4disky do RAID :-D )
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

na tu GT to ma pozadavek minimalne 400W.....rikal mi typek ze by mi to nemuselo jet...tohle nemam ale mam P4 64 3,0GHz a 2 disky....a 2 mechaniky...:D
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

pokud mas nejaky kvalitni zdroj(forton) tak si myslim ,ze to pujde bez problemu... sice mozna bez OC ale pujde
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

OC je co??? mam MERCURY ATX SWITCHING POWER SUPPLY...ale ja to nemam jak vyzkouset a nechci riskovat.....ale uvidime jak to bude.... vsechno nasvedcuje pro tu ATInu...:D
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Copik píše:na tu GT to ma pozadavek minimalne 400W.....rikal mi typek ze by mi to nemuselo jet...tohle nemam ale mam P4 64 3,0GHz a 2 disky....a 2 mechaniky...:D
Pokud je to opravdu 350W tak ti to utahne, to se neboj..
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

díky za rady ale díval sem se na testy sice je vykonější ta GT ale nebudu riskovat asi vykutím tu ATInu....mam v planu přidávat něaké větráčky tak aby to zdroj dával...... pry se dá taky slušně tunit.. :)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

taky kupuji atinu R9800 :) ale pokud mas moznost koupil bych GF6600 GT ,investice 1000 se vyplati
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

[CZ]mike píše:taky kupuji atinu R9800 :) ale pokud mas moznost koupil bych GF6600 GT ,investice 1000 se vyplati
no mam moznost je jenom o 100KC levnejsi......ale me se nechce kupovat ten zdroj novy.. :( ty by siis koupil zdroj kvuli grafky nebo by si to risknul...??celkove mam zapojeny zatim jeden HDD a 2 mechaniky ale za nedlouho probyde hruhy HDD a mozna neake pridavne vetraky..... tak proto se mi neak nechce jit do te GT.....celkem bych za to daval 6155 a to uzje moc... :(.... do tech 5300 jak stoji ta GT tak to je jeste jakš takš.. :)...kdyby mela pozadavek 350W na zdroj uz je doma.. :)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ja v tom nevidim problem... mam 350W Fortona. TV kartu,zvukovku,2ramky,2mechaniky,2 disky... ono R9800 a 6600 GT se odberove od sebe lisi tak maximalne o 20W(a ani to ne) btw mam 2 disky ale nebezi mi furt oba! Na co! Kdyz potrebuji data zapojim napajeni a pustim druhy disk(coz je tak 1 za tyden) podle me ti to zdroj utahne a pokud chces za svy prachy maximum jdi do 6600 GT :wink:
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

miku diky moc za rady asi dam na tva slova a koupim tu GT.......jestli rikas ze to pojede tak tedy doufam ze jo.... :D
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

pujde :)

jen jeste upozorneni at uz si vyberes jakoukoliv kartu tak si zarid dobre chlazeni ve skrini obe hrejou hodne moc.

jinak R9800 je 2 roky stare jadro

GF6600 je pomerne nove(6mesicu?)

ve vysich rozliseni ma navrch R9800 to diky 256bit zbernici ,ovsem tam uz zase neztiha jadro a vlastne ani pameti DDR1.

GF6600 GT ma rychle pameti(ale zase 128bit pristup k pametem) a to DDR 3. Ve vysich rozliseni ma mensi propustnost nez R9800 tudiz tam ztraci ale v nizcim rozliseni(ktere predpokladam budes pouzivat) je mirne rychlejsi

vysoke rozliseni je 1600x1200 nebo nizsi se zapnutym AA a AF
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

aha supr ja mam rozliseni max 1280x1024 mam totis TFT...jednou si mi psal ze by mi nemuselo jet OC tak se ptam co to je....tak co se tyce vykonu je lepsi urcite GT co??? sem se dival ma i aktiv privedeny k pametem tak to bude dobre chladit.. :D jinak mam CASE otevreny takze s teplotou by nemel byt probem. ale pridavne vetraky budu tavat tak ci tak.. :)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

[CZ]mike píše:ve vysich rozliseni ma navrch R9800 to diky 256bit zbernici ,ovsem tam uz zase neztiha jadro a vlastne ani pameti DDR1.
Tak toto co si napisal si uplne protireci. Neide predsa o to ci su pamate ddr1 c ddr3, podstatna je predca jedine priepustnost (o tu ide, nie o frekvenciu). Ci mas pamate 400mhz a 256bit zbernicu alebo 800mhz a 128bit zbernicu je to uplne jedno. Pricom ten prvy pripad je snad este lespi z hladicka OC, spotreby atd... Inak ddr3 pamate maju zas horsie latencie...
Inak ja som si svoju r9800pro taktol trochu, preflashoval na XT a som velmi spokojny. Urcite by som ju nemenil za 6600 (non-GT). A taktiez neviem ci by som dal +tisic aj daco SK navyse za 6600gt

//edit Jája: promazáno
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

tak panove ted ste me zase dali do neprojemne situace.....me jde hlavne o ten zdroj jestli by mi to vsechno utahl.....jinak jsou pomerne vykonove stejne
Copik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Copik »

Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“