Gembird WCS-YF-1A 5.1 jak hrají ve srovnání s konkurecní???

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Eros píše:zdar
tiez uvazujem nad ich kupov ale ako tak citam nikto sa presne nevyjadril ako je to stym pripojenim k PC ci treba tie redukcie alebo nie (konkretne mam na mysli tie novsie verzie s jednym bassreflexom)
Mám ty černé s jedním bassreflexem, a je skutečně potřeba koupit bud redukci a nebo protože je nemám rád koupit kabel, klasický na jedné straně jack do zvukovky a na druhé 2x cinch... Vůbec nad nimi neuvažuj a prchej je koupit... :twisted: A pak napiš jak se ti líbí, protože já jsem z nich nadšený.... Na kvalitu zvuku jsem celkem háklivej, v pokoji mám sestavu od Onkya za 35 000 a k tomu 3 pásmové sloupové Cantony... Ty Gembirdy jsou vážně za ty peníze naprosto famózní záležitostí... Není to samozřejmě primárně určené k poslechu sterea, ale v režimu 2.1 hrají i tak naprosto perfektně :wink:
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wishmaster »

RickM píše:
tiez uvazujem nad ich kupov ale ako tak citam nikto sa presne nevyjadril ako je to stym pripojenim k PC ci treba tie redukcie alebo nie (konkretne mam na mysli tie novsie verzie s jednym bassreflexom)
Mám ty černé s jedním bassreflexem, a je skutečně potřeba koupit bud redukci a nebo protože je nemám rád koupit kabel, klasický na jedné straně jack do zvukovky a na druhé 2x cinch... Vůbec nad nimi neuvažuj a prchej je koupit... :twisted: A pak napiš jak se ti líbí, protože já jsem z nich nadšený.... Na kvalitu zvuku jsem celkem háklivej, v pokoji mám sestavu od Onkya za 35 000 a k tomu 3 pásmové sloupové Cantony... Ty Gembirdy jsou vážně za ty peníze naprosto famózní záležitostí... Není to samozřejmě primárně určené k poslechu sterea, ale v režimu 2.1 hrají i tak naprosto perfektně :wink:
Mám jeden problém - chtěl bych si koupit Gembirdy a nejraději taky ty černé, co máš ty. Všude ale, co jsem se ptal, tak mají zrovna ty, ale je na nich napsané 35W Subwoofer (i když měli v ceníku 60W ale starou stříbrnou variantu na obrázku, tak na můj dotaz odepsali, že tam je napsané 35W Subwoofer). Co máš na balení napsané ty? Je nějaký rozdíl mezi starými, co mají napsané 60W a novými co mají napsané 35W? Designově a velikostně jsou úplně stejné. Je to jinačí konstrukce nebo jen označení? Díky za odpovědi - už je chcu objednat, ale tohle mě zaskočilo.

PS: Kde jsi je kupoval a za kolik?
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Ahoj na krabici je napsáno: Output power: 60W + 18W*5 ;-) Nedostatkem výkonu teda rozhodně netrpí, vůbec nemusíš mít strach :)
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Špatně jsi mě pochopil - přesně ty, co máš ty si chcu koupit taky, ale ve 2 obchodech v Brně (co jsem je našel u nich v nabídce) jsem se ptal a zdělili mi, že je mají, ale že je to model, který má napsáno 35W Subwoofer. Vypadá však úplně stejně jak ten s 60W. Že prý jim to teďka došlo od výrobce.

Kde jsi je kupoval, jestli by se to z tama dalo objednat na dobírku?
Jinak nevíte někdo kde je sehnat (60W, nejlépe černé, nový model)? Nejlépe v Brně, ale již bych byl asi ochotný akceptovat i dobírku. TS Bohemia už je nemá.
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Tyhle mám já: http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18843343 T
ak to nevím co to tam mají, bůhví co je to za model :x
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Díky, asi to z tama taky vezmu pokud do příštího týdne nenajdu nic v Brně (radši bych měl servis po ruce, aspoň pro jistotu, ale co už).
Na stránkách výrobce např. pro Holandsko taky mají napsáno 35W, možná jsou 2 modely pro různé regiony a tito zrovna mají ten druhý.
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Wishmaster píše:Díky, asi to z tama taky vezmu pokud do příštího týdne nenajdu nic v Brně (radši bych měl servis po ruce, aspoň pro jistotu, ale co už).
Na stránkách výrobce např. pro Holandsko taky mají napsáno 35W, možná jsou 2 modely pro různé regiony a tito zrovna mají ten druhý.
Je to možný, každopádně ty co jsou na odkazu jsou 60 + 5x 18W. Určitě je objednej a pak písni co na ně říkáš, jsem zvědavej :-D Ale neboj, už předem znám tvou reakci :wink:
LidlVonBauhaus
Nováček
Nováček

porovnani s Redstar 501

Příspěvek od LidlVonBauhaus »

Zdar,
rozhoduju se mezi Gembird wcs-yf-1a a Redstar RS-501, oboje jsou za podobnou cenu. Recenze tech redstaru je tady http://mag.repro.cz/view.php?cisloclanku=2005100601.

Nema nekdo zkusensti s obouma a mohl by poradit, ktere z tech dvou vybrat?
Diky
peevee
Nováček
Nováček

Příspěvek od peevee »

Ricky clovece! tak ty si ich nakoniec kupil, a presne tie cierne co chcem aj ja :-D :-D

takze ake su dojmy? ako sum a ten povestny bzukot subwooferu? 5.1 slape v pohode? daj vediet, lebo ja este stale trochu vaham. a snad etraz nebudes moc zaujaty v prospech gambirdov

:P
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

peevee píše:Ricky clovece! tak ty si ich nakoniec kupil, a presne tie cierne co chcem aj ja :-D :-D

takze ake su dojmy? ako sum a ten povestny bzukot subwooferu? 5.1 slape v pohode? daj vediet, lebo ja este stale trochu vaham. a snad etraz nebudes moc zaujaty v prospech gambirdov

:P
Nejsem vůbec zaujatý :wink: Myslím, že jsem toho napsal dost... :twisted: Hrajou fakt dobře jak v řežimu 2.1 tak v 5.1. Výkonu mají opravdu hodně, není to vůbec využitelný... Brum subwooferu neslyším v podstatě vůbec žádný, jen pouze když k němu úplně přiložím ucho, tak je něco maličko slyšet, ale jelikož tam je zdroj a zesilovač, tak mi to nepříjde až tak divný... V řežimu Standby není slyšet nic... Šum je v poho, když je zapnu a dám volume na max, tak trochu slyšet je, ale to bývá taky normální :-D Prostě jak už jsem psal, za ty peníze to naprosto předčilo má očekávání :wink: A jelikož už jsem měl možnost poslechnout si Geniusy, tak s čistým svědomým všem doporučuji Gembirdy, hrají opravdu lépe :)
Eros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eros »

RickM píše:
takze som sa rozhodol v piatok som ich objednal z alzasoft.sk a v pondelok by mali dorazit uz sa neviem dockat
peevee
Nováček
Nováček

Příspěvek od peevee »

Eros píše: takze som sa rozhodol v piatok som ich objednal z alzasoft.sk a v pondelok by mali dorazit uz sa neviem dockat
potom daj vediet ake su dojmy! :-D
milosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

Ja taky uvazuju o novych repro, toto je novy kandidat :D
nemel jste nekdo moznost je porovnat se zvudkovkou Live 5.1 a audigy2? docela by me zajimalo jestli v tom bude nejaky rodzil 8-)
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
Eros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eros »

takze dnes natal den D repro vybalene rozmiestnene a mozem len vrelo odporucit oproti C I 5300 je to obrovsky skok - nie ze by tie boli zle ale toto je parada
PS: na upresnenie cierne 60W sub 5*18W satelity a kable na prepoj s PC- cinch>jack ktomu predsa neboli
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

uvažuju taky o nějakych bedinkach tak uvidíme tyhle jsou asi super ale jakou kím zvukovku? :)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Eros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eros »

Mirkana píše:uvažuju taky o nějakych bedinkach tak uvidíme tyhle jsou asi super ale jakou kím zvukovku? :)
jaku? ja mam starsiu creative live 5.1 player
myslim ze to bola pre 5.1 zvukovka od creativu aje to celkom pohoda ale teras nevizera zle live 24bit skus sa popozerat po tej
Eros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eros »

Mirkana píše:uvažuju taky o nějakych bedinkach tak uvidíme tyhle jsou asi super ale jakou kím zvukovku? :)
alebo ak ozaj neco dobre tak bud audigi alebo m-audio
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Tak jsem se včera připojil mezi štastné majitele této sestavy a jednoznačně spokojenost. Sestava vypadá opravdu dobře - svou velikostí a vzhledem vypadá spíš jak menší sestava poskládaná z jednotlivých komponentů (tím myslím že např. přední "satelity" bych si klidně dokázal představit jako samostatné stereo reproduktory) než nějaká All-in-One se subwooferem a 5 satelity o velikosti 5x5cm. Nikdo mi nechtěl věrit, že to stálo opravdu jen 3500Kč vč. dopravy.
Po zvukové stránce je na tom také dobře - zvuk je dostatečně mohutný a zřetelný, obzváště když se ještě dobře vyladí equalizerem; subwoofer nijak přehnaně nehučí, spíš pěkně dodává basy tam kde by měly být.
Zatím se mi sestavu podařilo otestovat jen na hudbu a stereo výstup z notebooku (navíc jen na stole na privátě bez důkladnějšího rozmístění) - DVD přehrávač by mně měl dojít tak za 2 týdny, tak su zvědavý jaké budou až je vhodně rozmístím a připojím patřičný vstup.
Bzučení zdroje subwooferu není zdaleka tak hrozné, jak jsem čekal a šum v satelitech se projevuje opravdu až při vyšších zesíleních, takže ho běžně ani nezaznamenám.
Určité drobné mouchy samozřejmě mají a zcela jistě nejsou nejlepší na celém světě, ale za ty peníze jsem z nich opravdu nadšený a mohu je zcela jasně doporučit.
our-destiny
Nováček
Nováček

nefunguje ovladač

Příspěvek od our-destiny »

Přišla mi ta gembird sestava..subak s jednou dírou..ale překvapení bylo, když sem tam našel podlouhlou nudlu ovladače, ze starýho typu, místo placatýho....samo když sem tam dal baterky a mačkal....žádná reakce. Může to bejt tím, že nemám ten placatej?..baterky sou funkční..to mám ověřený...ani když zmáčknu něco, tak se nerozsvítí bílá diotka nahoře na ovládaču..myslím že by měla svítit červeně nebo tak něco ne???..díky...
Wishmaster
Začátečník
Začátečník

Jestli myslíš tu diodku úplně nahoře, tak ta svítí spíš než červeně infračerveně.
Z kama je máš a co přesně máš napsané na krabici a jaký ovladač nakreslený v manuálu? Nejlepší ale asi bude, když skusíš kontaktovat prodejce a zeptat se ho. Těch sestav je asi víc typů (než jen ty 2), takže takto napřímo se nedá říct, jestli tam je špatný ovladač nebo ne. Každopádně je to zvláštní.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“