to nevimMajkl píše:Co to bylo vůbec za Solteka ,co vykvetl?
socket a cpu do 333fsb
a ram myslim ze jen na 266mhz
Moderátor: Eddward
to nevimMajkl píše:Co to bylo vůbec za Solteka ,co vykvetl?
Dovolil bych si nesouhlasit a nevztahoval bych to jen na teplotu.Vlastnil jsem problematickou desku ABIT BE6-II (co se nafukování kondenzátorů týče) a kondenzátory jsem byl nucen také vyměnit.Pokud by byl jako hlavní faktor nafouknutí teplota ,vyměněné kondenzátory by se časem nafoukly a oprava by se musela opakovat.Jenže po výměně kondenzátorů tato deska fungovala min. 2roky , bez znatelného nafouknutí a ohřevu kondenzátorů.-HoNY- píše:to mods&admins:můžete to přesunout do spravne sekce!thx (potom smazat tenhle nadpis)
kondenzátory na MB vytíkaj proto že se přehřívají a přehřívají se proto, že je ohřívá MB a MB je ohřívá proto, že je blbé navržená... atd...a někdy tam dají i levnějśi kondnenzátory...
Ve většině případů starších desek se jednalo o nevhodný elektrolyt použitý v kondenzátorech ,nikoli o "blbě navrženou" desku.-HoNY- píše: kondenzátory na MB vytíkaj proto že se přehřívají a přehřívají se proto, že je ohřívá MB a MB je ohřívá proto, že je blbé navržená... atd...a někdy tam dají i levnějśi kondnenzátory...
teplo de do nich přes elektrody a blbě se to pozná, něktérý elity na kterých je 105°C sou stejne prelepený 85° ze kterých náhodné zkoušeńy vydrźely vícMajkl píše:Ve většině případů starších desek se jednalo o nevhodný elektrolyt použitý v kondenzátorech ,nikoli o "blbě navrženou" desku.-HoNY- píše: kondenzátory na MB vytíkaj proto že se přehřívají a přehřívají se proto, že je ohřívá MB a MB je ohřívá proto, že je blbé navržená... atd...a někdy tam dají i levnějśi kondnenzátory...
http://www.svethardware.cz/art_doc-7EF4 ... %C3%A1tory
No zaujimave!!! Tak najprv napises ze mas zle skusenosti s Epox-om, a na konci rozmyslas o kupe novej dosky od toho isteho vyrobcu. Ja osobne by som uz nesiel do Epox-u najblizsich 5 rokov aj keby vyrabali najlepsie dosky na svete. Proste ide o to, aby si ty vyrobcovia uvedomili /co asi tazko/ ze aj ked vyrabaju "lacne" vyrobky tak maju byt spolahlive!!!Skeeve píše:Vlastnim Epox 8RDA+ revize 1.1, v mem okoli znam jeste 3 lidi co meli tuto desku zakoupenou priblizne ve stejnou dobu jako ja (cca. zacatek roku 2003 ). Vsem nam asi po roce a pul vypovedely sluzbu, a u vsech se jednalo o stejnou chybu, zpusobenou nafouknutymi kondenzatory. Nastesti mi tehda zbyla jeste jedna starsi deska od MSI a tak nebyl problem kondiky vymenit (podobne jsem nikde nemohl sehnat). V teto dobe deska porad slape, ale dela mi problem jeste jedna vec. Tim je dost kolisajici napeti na chipsetu (Vdd), skace mi to v rozmezi 1,4 - 1,7V. System je sice stabilni ale neda se s tim prakticky taktovat. Proto uvazuju o vymene desky a jelikoz jsem si na Epox uz zvykl tak bych rad sel zase do nej.
Zajima me tedy, zda nekdo nema zkusenosti s novejsimy deskami tohoto vyrobce. Je u nich problem s nafukovanim stale aktualni? Konkretne mam zajem o model 8rda6+ PRO.