Epox 8RDA - problem s KONDENZATORY

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Doomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doomm »

Majkl píše:Co to bylo vůbec za Solteka ,co vykvetl?
to nevim
socket a cpu do 333fsb
a ram myslim ze jen na 266mhz
CPU:>AMD AMD Athlon X2 255 Regor + AC Freezer 64 Pro MB:>Asus M4N68T-M LE RAM:>Kingston HyperX DDR3 1x2GB 1800Mhz CL9 VGA:>Sapphire Radeon HD4550 512MB DDR3 AUDIO:>Creative SoundBlaster Audigy 2ZS REPRO:>Genius SW-5.1 Home Theater (1x45W,5x15W) HDD DRIVES:>Segate Barracuda 500GB 7200.12 S-ATA 3Gb/s 16MB cache | Segate Barracuda 200GB 7200.8 S-ATA 150 8MB cache CD/DVD-RW DRIVES:>LiteOn 1213s 48x40x24/12x8x4x4 ZDROJ:>EuroCase 400U-SPE
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

to mods&admins:můžete to přesunout do spravne sekce!thx (potom smazat tenhle nadpis)

kondenzátory na MB vytíkaj proto že se přehřívají a přehřívají se proto, že je ohřívá MB a MB je ohřívá proto, že je blbé navržená... atd... :roll: a někdy tam dají i levnějśi kondnenzátory... :roll:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

-HoNY- píše:to mods&admins:můžete to přesunout do spravne sekce!thx (potom smazat tenhle nadpis)

kondenzátory na MB vytíkaj proto že se přehřívají a přehřívají se proto, že je ohřívá MB a MB je ohřívá proto, že je blbé navržená... atd... :roll: a někdy tam dají i levnějśi kondnenzátory... :roll:
Dovolil bych si nesouhlasit a nevztahoval bych to jen na teplotu.Vlastnil jsem problematickou desku ABIT BE6-II (co se nafukování kondenzátorů týče) a kondenzátory jsem byl nucen také vyměnit.Pokud by byl jako hlavní faktor nafouknutí teplota ,vyměněné kondenzátory by se časem nafoukly a oprava by se musela opakovat.Jenže po výměně kondenzátorů tato deska fungovala min. 2roky , bez znatelného nafouknutí a ohřevu kondenzátorů.
Znám rovněž případy, třeba u TV ,kdy elyt.kondenzátor byl v blízkosti odporu,či polovodiče ,který vyzařoval teplo, ovšem tento se nenafoukl,ale jen pouze ztratil kapacitu.Asi tak.

AMD A64 X2 4200+ @2600Mhz, DFI LP UT nF4 Ultra-D, AC Freezer 64Pro, 2GB DDR500, 9800GT, Enermax Liberty 500W
Mr. Hyde
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr. Hyde »

No troska k problematike, teda :) u kondikoch je velmi dolezite usledovat si asi tri najdolezitejsie ukazovatele. 1. by som dal teplotu do ktrorej "slape" 2. silu momentalneho vybijajuceho prudu no a za 3. nizku impedanciu, a tento 3. bod by som vyzdvihol, hlavne v spojeni s kvalitou zdroja. Treba si uvedomit, podla mna, ze tie kondiky dostavaju v podstate "slehy" od zdroja tak sa potom netreba cudovat, ze te lacase kondiky rastu v horsom pripade zaseru dosku a atd. ...............

no ja som trocha naddimenzoval vstupne 4 kondiky pred stabilizatormi za skvele Rubycon-i zo serie ZL, mozem len doporucit, uz len vymenit este jednu posahanu stabilizaciu, bezne tieto kondiky inak nie su skladom, objednavaju sa - teda aspon tu na SR, su v podstate drahsie.

V kazdom pripade, by som asi taktovacom odporucil vymenu kondikov za obdobne ake som pouzil ja, naozaj ked sa pozrieme aky mmnt. prud dokazu teraz tie 4 kondiky vytlacit zo seba, tak oproti povodnemu rieseniu - originalnemu je to cca 2x.

Tak, a pekny vecer :)
MSI P6N-SLI ,333MHz FSB, Core2Duo 4300@3,0GHz, 2 x 1 DDR2 909 A-Data, MSI 7900GTO, 1 x Samsung HD321KJ, 1 x Samsung SP1614N, Cretive X-Fi Extreme Music ,Chieftec Silver + DTK 400W, AC
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

-HoNY- píše: kondenzátory na MB vytíkaj proto že se přehřívají a přehřívají se proto, že je ohřívá MB a MB je ohřívá proto, že je blbé navržená... atd... :roll: a někdy tam dají i levnějśi kondnenzátory... :roll:
Ve většině případů starších desek se jednalo o nevhodný elektrolyt použitý v kondenzátorech ,nikoli o "blbě navrženou" desku.

http://www.svethardware.cz/art_doc-7EF4 ... %C3%A1tory

AMD A64 X2 4200+ @2600Mhz, DFI LP UT nF4 Ultra-D, AC Freezer 64Pro, 2GB DDR500, 9800GT, Enermax Liberty 500W
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Majkl píše:
-HoNY- píše: kondenzátory na MB vytíkaj proto že se přehřívají a přehřívají se proto, že je ohřívá MB a MB je ohřívá proto, že je blbé navržená... atd... :roll: a někdy tam dají i levnějśi kondnenzátory... :roll:
Ve většině případů starších desek se jednalo o nevhodný elektrolyt použitý v kondenzátorech ,nikoli o "blbě navrženou" desku.

http://www.svethardware.cz/art_doc-7EF4 ... %C3%A1tory
teplo de do nich přes elektrody a blbě se to pozná, něktérý elity na kterých je 105°C sou stejne prelepený 85° ze kterých náhodné zkoušeńy vydrźely víc :oops: kdybch je nevyhodil (oba už stejně vytekly) :twisted: tak sem mel elity ze stejné serie z FSP 300W oba meli 3500uF a jedem mel polovicni vyšku :lol: (obvod stejný)

a nejvetsi sranda byla ze mel imepedanci 20R a kapacitu 10000uF :lol:
impedance měla být cca 800mR.
Na svým nazoru na blbý navržení tvám protože většina desek má oje*anou LC filtraci
L- sou ty tlumivky, ktery sou olovicni než se dávali ale kondenzátory C zůstali zachovány a se stejnýma parametrama jako drív takže chudáci nevydržijou špičky co do nich lezou... a to by stačilo místo kondíů na 6.3V tam dat na 16V nic víc

i Intelu je problém opravdu s tím přetéžovaním, tam staći pŕidat tak o 4-fáze na napájení víc a pořádně to vyfiltrovat
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Majkl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Majkl »

Zvláštní ovšem je, že i tzv. "blbě navržená" deska jede po výměně kondenzátorů jako víno, a co víc - kondenzátory se přestaly nafukovat :)

Skeeve
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

podobná zkušenost

Příspěvek od Skeeve »

Vlastnim Epox 8RDA+ revize 1.1, v mem okoli znam jeste 3 lidi co meli tuto desku zakoupenou priblizne ve stejnou dobu jako ja (cca. zacatek roku 2003 ). Vsem nam asi po roce a pul vypovedely sluzbu, a u vsech se jednalo o stejnou chybu, zpusobenou nafouknutymi kondenzatory. Nastesti mi tehda zbyla jeste jedna starsi deska od MSI a tak nebyl problem kondiky vymenit (podobne jsem nikde nemohl sehnat). V teto dobe deska porad slape, ale dela mi problem jeste jedna vec. Tim je dost kolisajici napeti na chipsetu (Vdd), skace mi to v rozmezi 1,4 - 1,7V. System je sice stabilni ale neda se s tim prakticky taktovat. Proto uvazuju o vymene desky a jelikoz jsem si na Epox uz zvykl tak bych rad sel zase do nej.
Zajima me tedy, zda nekdo nema zkusenosti s novejsimy deskami tohoto vyrobce. Je u nich problem s nafukovanim stale aktualni? Konkretne mam zajem o model 8rda6+ PRO.
Mr. Hyde
Začátečník
Začátečník

Re: podobná zkušenost

Příspěvek od Mr. Hyde »

Skeeve píše:Vlastnim Epox 8RDA+ revize 1.1, v mem okoli znam jeste 3 lidi co meli tuto desku zakoupenou priblizne ve stejnou dobu jako ja (cca. zacatek roku 2003 ). Vsem nam asi po roce a pul vypovedely sluzbu, a u vsech se jednalo o stejnou chybu, zpusobenou nafouknutymi kondenzatory. Nastesti mi tehda zbyla jeste jedna starsi deska od MSI a tak nebyl problem kondiky vymenit (podobne jsem nikde nemohl sehnat). V teto dobe deska porad slape, ale dela mi problem jeste jedna vec. Tim je dost kolisajici napeti na chipsetu (Vdd), skace mi to v rozmezi 1,4 - 1,7V. System je sice stabilni ale neda se s tim prakticky taktovat. Proto uvazuju o vymene desky a jelikoz jsem si na Epox uz zvykl tak bych rad sel zase do nej.
Zajima me tedy, zda nekdo nema zkusenosti s novejsimy deskami tohoto vyrobce. Je u nich problem s nafukovanim stale aktualni? Konkretne mam zajem o model 8rda6+ PRO.
No zaujimave!!! Tak najprv napises ze mas zle skusenosti s Epox-om, a na konci rozmyslas o kupe novej dosky od toho isteho vyrobcu. Ja osobne by som uz nesiel do Epox-u najblizsich 5 rokov aj keby vyrabali najlepsie dosky na svete. Proste ide o to, aby si ty vyrobcovia uvedomili /co asi tazko/ ze aj ked vyrabaju "lacne" vyrobky tak maju byt spolahlive!!!
MSI P6N-SLI ,333MHz FSB, Core2Duo 4300@3,0GHz, 2 x 1 DDR2 909 A-Data, MSI 7900GTO, 1 x Samsung HD321KJ, 1 x Samsung SP1614N, Cretive X-Fi Extreme Music ,Chieftec Silver + DTK 400W, AC
Skeeve
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skeeve »

problem s kondiky povazuji za minoritni, daji se v poho vymenit( i kdyz to neni nic co bych delal s velkym nadsenim :) ), krom toho Epox neni jedinym vyrobcem kdo s ni ma/mel problemy. Co se tyce nestabilniho napeti chipsetu tak to sem uz taky vyresil vymenou zbylych nafouklych kondiku. V dobe kdy jsem tu Epoxku kupoval levna rozhodne nebyla - cca 4500,-
Az na vyse zminene jsem s touto deskou jine problemy nemel, da se rict ze jsem na ni vyzkousel dost kombinaci komponentu a nikdy nebyly problemy s kompaktibilitou nebo se stabilitou. Navic mi PC jede temer 24h denne.
Pokud bych mel ale kupovat desku se socketem 939, tak bych sel nejspis do DFI nebo do ABITu.
Mr. Hyde
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr. Hyde »

No s tyma kondikama je to pekne svinstvo od vyrobcov. Ale zas aby som Epox-a nehanil, ja som s nim tiez vcelku spokojny, len proste uz NIE. Osobne ma teraz najviac zaujala Abit-ka AN8- ultra.
drroman
Nováček
Nováček

Příspěvek od drroman »

Měl jsem MSI K7T turbo cca3 roky kondenzatory vystřelily a byl konec při jednom restartu .Do té doby jsem ani nevěděl,ale procesor zůstal v pohodě.Koupil jsem MSI KT6V abych nemusel hned měnit procák ,po roce odešel pamťový řadič,teď mám ASUS snad budu mít větší štěstí.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“