2 PC z jednoho

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Brogg
Začátečník
Začátečník

2 PC z jednoho

Příspěvek od Brogg »

Nemohu se rozhodnout, tak to hodím mezi lidi a předem děkuji za každou smysluplnou konstruktivní odpověď:
Teď mám pc: Barton 2500+, Spire WhisperRock IV, Soltek SL-KT600-RL, 1*512MB DDR400 PQI, GB Radeon 9200 128MB (ostatní komponenty není třeba řešit :wink: )
A potřebuju postavit 2 kompy a tenhle původní využít. Limit je 8000, ale čím míň, tím líp... :roll: Rozhoduju se mezi:
1. varianta:
Sempron64 2800+ (2200,-, nové = záruka) + chladič (400,-)
Gigabyte GA-K8NS - nForce3 250 nebo MicroStar K8N Neo-FSR - nForce3 250 (obě 1900,-, nové) - chci nForce3 - potřebuji 4 PCI, lépe 5, a AGP
Paměť 512 1 modul (1300 - 1500, nové či bazar)
grafárna do 2000,- (bazar)
druhej komp mi zustane +/- tak jak je
cena celkem: 7800 - 8000
2. varianta:
muj barton + lepsi chladic (500,-)
MB Abit, Epox, Asus (nejlepe nVidia nForce2, bazar odzkousene, nejlepe set s CPU a pameti; za MB 1300 - 1500,-)
Paměť dual 2*256 (1500-1600,- bazar)
grafarna do 2000,- (bazar)
druhej komp:
Duron/Athlon (bazar 1300,-) v setu mozna i Barton (2100,-)
MB: ten Soltek co mam ted (0,-), paměť: tam je 512MB PQI (0,-) a grafárna taky R9200 (0,-)
cena celkem: Duron/Athlon: 6700, Barton: 7500,-

Ceny jsem použil orientační. A teď to nejdůležitější - využití pc: slabší pc půjde manželce zejména na net, kancelář, muziku a spol. Jediná hra která ji zajímá je Diablo, takže není třeba náročnej stroj - proto se mi zdá zbytečnej ten Barton pro ni. Jen chci, aby to chvilku zase vydrželo... (btw. přesedlá z PII233, takže rozdíl pozná vždycky :-))) Druhej pc je na podobny věci + lehce grafika a tvorba www. Dále si občas něco zapařim, ale náročnej nejsem - proto max. na gk je 2000 (zhruba nějaká 9600Pro), což bude brzda pro hry, ale opravdu to neřešim! (Já jsem spokojenej i s Collinem 2 či NFSU1) Taktovat budu dle možností, ale jedná se mi zejm. o bezproblémový chod pc, chlad a tichost velmi vítané. Nejsem lovec každého divokého MHz! Občas komprimuju z TV apod. (dřív to bylo mnohem víc, ale teď je blbej příjem, takže skoro nic...) Má smysl jít do Semprona64 kvůli budoucímu příchodu 64bit sw a OS???
Snad jsem poskytl dost info, takže díky za slušné rady :wink:
Brogg
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

ja bych bral tu 1. variantu
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitram »

taky bych spise bral tu prvni variantu... :wink:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

naco potrebujes AGP kdyz do toho stejne budes cpat novou grafiku? v bazaci obcas nekdo prodaval kolem 3500 i nejaky 3000+ 939
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Já bych taky volil první možnost, ale s jedním rozdílem: Semprona 64 min. 3000+ (lépe 3100+ páč má 256kB cache), který už podporuje C&Q. Pak použít RMClock na podtaktování a podvoltování a bude ticho. :) Ale už by to stálo přes 8k, takže záleží na stavu tvého konta. :wink:
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

to $luk: jednak 8k je limit :sad: a ne vždy C&Q funguje na všech mb i při taktování... Sempron64 by asi zůstal na 2800+ (i kvůli té ceně)

to ICE: proč agp je vysvětleno - potřebuju min. 4 PCI (lépe bych měl 5) - což u nForce4 jsou 3 (favoritem je jasně DFI) a navíc já, a to víš moc dobře, nejsem pařan, takže mi dlouhou dobu postačí výkon agp a gk z bazaru. Přednost dávám využitelnosti a to je více PCI... (btw. v bazaru se gk do PCIe moc nevyskytujou a pokud bych kupoval novou do PCIe, tak ztratim výkon oproti bazarové do agp... ano, vím, že by to bylo lepší do budoucna, ale na mé použití to snad nějakej pátek postačí...)
ad. nejaky 3000+ 939 za 3500,- je už moc peněz oproti Sempronu64 (o 1000 a to je při těchto celkových kalkulacích trochu moc), navíc 939 je jaxi celkově nad mé finanční možnosti...
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“