http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... tegoryId=0
K cemu je Y-Adapter ?
Moderátor: Don
- cherson
- Začátečník

-
K cemu je Y-Adapter ?
Zajimalo by me k cemu je tadle vecicka a jake to ma vyuzuti
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
s těmahle srandičkama se dá udělat na jednom 4párovým drátě 2 100Mbps linky pro 2 zařízení
takový polovičastý řešení, ale když to nejde jinak
fundovanější něchť mě doplní a upřesní, já to nepoužívám
zřejmě to pracuje v jakoby pasivní hub, signál je paralelně rozvětven a funguje to protože ethernet na vrstvě pro práci s fyzickým médiem používá CSMA/CD (carrier sense multiple access with collison detection), což zjednodušeně znamená, že karta pozná pokažený přenos tím, že vysílalo více zařízení zaráz, počká a opakuje přenos, podrobnosti viz google, jedná se o dobře zdokumentovaný standard
zřejmě to pracuje v jakoby pasivní hub, signál je paralelně rozvětven a funguje to protože ethernet na vrstvě pro práci s fyzickým médiem používá CSMA/CD (carrier sense multiple access with collison detection), což zjednodušeně znamená, že karta pozná pokažený přenos tím, že vysílalo více zařízení zaráz, počká a opakuje přenos, podrobnosti viz google, jedná se o dobře zdokumentovaný standard
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- cherson
- Začátečník

-
- cherson
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no záleží jestli není tvoje připojení vázáno na MAC adresu síťovky, atd. stejně tak může s nějakými zařízeními způsobovat problémy, jediná šance je to vyzkoušet
bej tebou to ale řeším jinak, kud si za litr router (nebude mít potíže s MAC adresou - naklonuješ ji) a můžeš si připojit mašin kolik chceš
bej tebou to ale řeším jinak, kud si za litr router (nebude mít potíže s MAC adresou - naklonuješ ji) a můžeš si připojit mašin kolik chceš
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- cherson
- Začátečník

-
Jeste bych dodalpavel.minarik píše:s těmahle srandičkama se dá udělat na jednom 4párovým drátě 2 100Mbps linky pro 2 zařízení
kabel ma 8 dratu a staci nam k prenosu pouze 4 draty,takze kdyz mame 2 PC tak tak je zapojime to tedle zasuvky pak vedeme pouze jednim kabelem a opet do switche(popř. jineho sit. prvku) opet pouzijeme tuto rozdvojku, a zapojime do 2 portu swithe
- cherson
- Začátečník

-
podle toho co jsem napsal by to urcite nefungovalo.pavel.minarik píše:no záleží jestli není tvoje připojení vázáno na MAC adresu síťovky, atd. stejně tak může s nějakými zařízeními způsobovat problémy, jediná šance je to vyzkoušet
ale i tak dik, asi koupit ten router.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: