cisco 2950 a různé Vlany

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
lada
Začátečník
Začátečník

cisco 2950 a různé Vlany

Příspěvek od lada »

Jestli to zde bylo tak se omlouvám ale já nemůžu nic najít a potřebuji pomoc.potřebuju oddělit dvě sítě které ale musejí sdílet jedno připojení k internetu ale navzájem se nesmějí mezi sebou ty sítě vidět.byl zde switch cisco 2950 který by to měl umět nastavení různých pravidel pro bloky portů ale přiznám se že tomuhle nerozumím konfiguruje se nějak přes konzoli v příkazovém řádku ale…????všem díky za rady.Popřípadě jiný nápad jak to oddělit??? Jako pc přes které se sdílí připojení na net je zde win xp .díky
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

fyzické odělení na dvou různých portech switche nebo routeru není možné?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
lada
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lada »

jasne a jak jinak tedy jak to udělat jinak??? skusil jsem jednu sitovku pro jednu sit druhou sitovku pro druhou sít ale furt se mě vydí přes pc co funguje jako bráno do internetu......nechcu polemizovat nejsu odborník ale vyděl jsem zde na jedné škole právě na switchi cisco dělené sítě na učitelskou a žákovskou sít sdíleli připojení na internet a navzájem se neviděli...ale jen to tak třeba vypadalo a foor mohl byt v něčem jiným.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no nedělá se tohle přes VLAN tagovani, tj. označení portů speciálními přiznaky :?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
DarkArt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DarkArt »

pavel.minarik píše:no nedělá se tohle přes VLAN tagovani, tj. označení portů speciálními přiznaky :?

no ale ne každej switch to umí pochopit.)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“