Leadtek 6600GT AGP

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
gh0st
Nováček
Nováček

Leadtek 6600GT AGP

Příspěvek od gh0st »

Zdravím,
mám Leadteka 6600Gt do AGP a docela bych ho zkusil taktnout. Četl jsem že frekvence těchhle karet se dají hnát až někam k 600/1200. Jde mi o to, že když se mi povede dosáhnout podobných výsledků, jak to bude s chlazením. Bude to chtít něco extra, přídavné chladiče atd? Četl jsem, že si někdo různě poupravuje karty přidáváním chladičů např. z procesorů.
Zajímali by mě vaše zkušenosti s chlazením GF6600GT obecně - co a jak, co byste doporučili atd, popř. nějaké linky a obrázky by bodly.

Díky
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Chladicemy pameti rozhodne nic nezkazis. Spis naopak. Dosahnes trochu lepsich frekvenci. To ze se pouzivaji stare chladice CPU je take pravda. Chlazeni zabira vice slotu ale je vetsinou ucinejsi a tizsi. Dnesni graficke karty hreji jako starsi procesory.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

A jsme u toho - jak to chlazení na paměti dostanu? Tak třeba jak nacpat chladič z CPU na paměti na grafické kartě... Nebo prostě nějaké příklady (úplně nejslepší by byly nějaké fotky, pro inspiraci). Nebo prostě poradit jestli existuje něco extra na grafické karty...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja jsem na svoji 9550 nacpal 2 chladice. Jeden sel po uprave (vyroba der pro uchyceni) na jadro a druhy jsem rozrezal a prilepil termo samolepkou na pameti. (lepsi je pouzit termo lepidlo ale hur se pak sundavaji dolu)
Obrázek
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

To vypadá hodně zajímavě. :) Já jako amatér se do něčeho podobného asi pouštět nebudu. Přeci jen ta karta mi přijde dost křehká na to, abych na ní nalepoval půl kila kovu.

Tady je obrázek toho mého leadteku:
Obrázek

Pokud se nemýlím, to šikmo vpravo dole pod větrákem je pasivní chlazení pamětí, ne? Pokud tam tedy je, nestačilo by ten pasiv zchlazovat nějakým větrákem?

No a ještě jedna věc - dosáhnu pak opravdu nějakého znatelného rozdílu při přetaktování?
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

gh0st píše:Pokud se nemýlím, to šikmo vpravo dole pod větrákem je pasivní chlazení pamětí, ne? Pokud tam tedy je, nestačilo by ten pasiv zchlazovat nějakým větrákem?

No a ještě jedna věc - dosáhnu pak opravdu nějakého znatelného rozdílu při přetaktování?
Myslím si, že to je můstek pro PCE->AGP, včera jsem na to zrovna koukal. Paměti jsou pod chladicem nahore.

Chlazení minimálně pomůže k lepší stabilitě. Já dal ke své pasivně chlazené GF5200 větráček coolermaster z chladice na procak. Zlepšení je znatelný.
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

Hmm, jenže já fakt netušim, jak konkrétně to u mojí karty udělat. Když vidím ty paměti a jejich umístění (díky Ossis za opravení), jak bych je líp uchladil?
Ony jsou tam tak šikovně schovaný pod tim hliníkem od toho větráku.
Tedy já osobně si nedovedu představit ani jak předělat kartu s pasivním chlazením na aktiv, třeba pomocí toho větráčku z cpu.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Na tu kartu by nebyl špatnej Zalman 700 Cu (Al-Cu), zároveň s chlazením jádra by pěkně ofukoval i ty paměti. K tomu Zalmanu se tuším dodávají i pasivky na paměti, ale nejspíš by se musely upravit aby se pod něj vešly (jestli by to vůbec šlo). Na druhou stranu by stálo za zvážení, jestli by se ti tak velká investice pro těch "pár" MHz vyplatila ...
Goldnoob team proud member!
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Vybrat nejaky chladic ktery by vyfukoval chladic smerem k pametem a mustku. Jentak si rikam jak by tam sedel treba tenhle Zalman.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29998
Ale je pravda ze starsi chladic z CPU te vyjde levneji a ma stejnou ne li vyssi ucinnost. Ja bych to videl tak ze na pameti bych dal treba tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28486
A nejaky chladic urcite doma najdes. Nejvetsi problem pro tebe bude asi uchyceni. Jeden clovek to tu resil medenym plechem a na nem pak prilepen chladic. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... chlazen%ED

gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

Hmm, a musel by se ten chladič z cpu a jeho uchycení nějak zvlášť upravovat? Nebo jsou ty chladiče dělány v nějaký standartní velikosti a stačí je tedy jenom namontovat na kartu do děr po bejvalym větráku?
Jo a nejsou pak nějaký problémy s váhou? Přeci jen ty chladie z CPU nejsou zrovna moc lehký a když si představim, jak to visí na tej kartičce zasunutej v AGPčku a přichycený k case jednim šroubkem...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“