Poradte s routerem..

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Belfast
Nováček
Nováček

Poradte s routerem..

Příspěvek od Belfast »

Koupil sem si router (konkretne SMC 7004VBR Barricade, 4x 10/100) kvuli rozvedeni internetu do dvou PC a mam s nim nekolik problemu. Zaprve, rychlost internetu na jednom PC je standartni 2000 kbit/s, kdezto na druhem pouze cca 800 kbit/s a na tomto PC dokonce stahuju jenom 70 kB/s. Zadruhe,
na DC sem zrejme passive, protoze mi to nic nenachazi a stahuju pouze tak od poloviny uzivatelu... Pry to de nastavit na routeru, ale nevim kde a jak. No a nakonec, nevim jak sdilet soubory a disky mezi temito dvema PC, nekdo mi rikal, ze to pry routery nepodporuji, co je na tom pravdy? Pls, poradte k jakemukoliv problemu :)
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

sdílení:
jednoduše klikneš na složku kterou chceš nasdílet a dáš sdílení no a tam si pak najdeš položku "složka sdílená v síti" a tu zaškrtneš :)
DarkArt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradte s routerem..

Příspěvek od DarkArt »

Belfast píše:Koupil sem si router (konkretne SMC 7004VBR Barricade, 4x 10/100) kvuli rozvedeni internetu do dvou PC a mam s nim nekolik problemu. Zaprve, rychlost internetu na jednom PC je standartni 2000 kbit/s, kdezto na druhem pouze cca 800 kbit/s a na tomto PC dokonce stahuju jenom 70 kB/s. Zadruhe,
na DC sem zrejme passive, protoze mi to nic nenachazi a stahuju pouze tak od poloviny uzivatelu... Pry to de nastavit na routeru, ale nevim kde a jak. No a nakonec, nevim jak sdilet soubory a disky mezi temito dvema PC, nekdo mi rikal, ze to pry routery nepodporuji, co je na tom pravdy? Pls, poradte k jakemukoliv problemu :)
chtělo by to dukladně nastudovat manuál .. a u většiny těchle hraček je problem že neělají správně to co by měly... není na d stroj s linuxem
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Poradte s routerem..

Příspěvek od karf »

DarkArt píše:chtělo by to dukladně nastudovat manuál .. a u většiny těchle hraček je problem že neělají správně to co by měly... není na d stroj s linuxem
tyhle mašinky ale většinou linux mají 8-) měl jsem třeba asus wl500g a tam se dalo naskriptovat prakticky všechno.byl ale dost nestabilní, tak jedu přes komp se starosem 8)
2belfast: nějaký nastavení shapingu bude určitě možný změnit přes webový rozhraní - jeslti má.
že jsi pasívně - jsi za routerem - za jedou ip několik kompů.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“