Fair Use Policy
Moderátor: Don
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
naprosto souhlas, Telenor Networks je firma ktera tu chybela, v Telecomu pracuju a muzu rict ze uz z nich maji ted bobky, takze nemusi byt Telenor vsude, staci kdyz zacne dohanet a Telecom svoji nabidku uzpusobi, ale ceho se Telecom boji nejvic je CEZ a jeho elektricka sit
) (CEZ totiz planuje rozjet internet pres zasuvky)
- JanoS
- Začátečník

HUP do FUP
Ja by som toľko FUP neodsudzoval. Je jasné že keby mal človek platiť za 1Mbps linku bez FUP 3x taľko ako za rovnakú s FUP tak by ste tu tiež všetci nadávali. Nie každý potrebuje preniesť mesačne 100G a kto áno tak nech si to zaplatí, to je jeho problém, nám ktorý chceme byť pripojený rýchloa stačí nám niekoľko G FUP akurát "znižuje" cenu pripojenia. Skutočné svinstvo je platiť za dobu pripojenia ako dial-up.
Lenovo T61p (2.4GHz, 4GB, 160GB 7200rpm, 250GB 5400rpm, 512MB FX-570M, 15.4"WUXGA, 9cell)
Lenovo Advanced Mini Dock, L220x
SMC WGBR14-N, Back-UPS RS 1000
Lenovo Advanced Mini Dock, L220x
SMC WGBR14-N, Back-UPS RS 1000
- tojebordel
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mno kdyz jsem mel nedavno jeste modem, tak moje mama kazdej den stahla (emaily, ucetni poradenstni, zakony atd) kolem 30-50MB kdyz vezmu ze tam byla kazdej den krom nedeli, tak ma vic nez 1GBpepa.02 píše:Asi takhle. Kupovat te nikdo pripojeni s FUP nenuti. Je plno nabidek i bez FUP samozžedmě za vyší cenu. Tim FUP se jen snažej hnát cenu dolu. ze svejch skušeností vím že 95% uživatelů nepřesáhne limit 1giga měsíčně. Tak proč tihle uživatelé měli platit za garantované neomezené připojení kdyžjim tohle s přehledem stačí. A když má někdo net na stahování filmů který dál vypalujë, tak si hold musí připlatit.
ten mam od UPC 2mbit limit 20GB a nepouzivam zadny DC++, Kazu a podobny P2P, a mam problem se tam vejit, malo kdy mi neprijde dopis s prekrocenim 90% limitu
nestahuju zadny veci, ktery bych volne nenasel na netu (videa, dema, trial verze..)
- Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je naprosto v pořádku. Já měl s telecomem jen problémy. Telecom potřebuje konkurenci a to pořádnou, jen at jim to zavaří. Myslím že od telecomu uteče hodně lidí, já to plánuji taky, protože s tím mám taky problém. Telecom s tím nic nedělá.zajda82 píše:naprosto souhlas, Telenor Networks je firma ktera tu chybela, v Telecomu pracuju a muzu rict ze uz z nich maji ted bobky, takze nemusi byt Telenor vsude, staci kdyz zacne dohanet a Telecom svoji nabidku uzpusobi, ale ceho se Telecom boji nejvic je CEZ a jeho elektricka sit) (CEZ totiz planuje rozjet internet pres zasuvky)
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
imho jediný oprávněný nadávání na FUP je v momentě, kdy se s tim ISP zrovna moc nechlubí a zákazníka se snaží víceméně oklamat, nebo to že to zavede "za běhu", kdy si pořídíte připojení bez FUP a za pár měsíců je z toho připojení s FUPem (kombinace obojího je už totální nehoráznost). Ve výše zmíněných případech už se to dá nazývat jen "UP" jelikož to už není moc "fair". Na druhou stranu... nadávat na to že mam připjení s FUPem je kravina, co sis koupil to máš... 
- bum.no1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nějak jsem FUP nepochopil, ale stejně, jestli stahuju těch 10GB tak někoho omezuju ne ?? představte si situaci kdy si začne 50 lidí něco stahovat najednou , co vám zbyde z 512kbs ?? komu to pomůže když je to omezené na těch 10GB ?? anebo si zbytek uživatelů počká až někomu dojde limit ?? a jak je možné že jiný provider mi dá za polovic stejné připojení jako telecom ? nebo je údržba neomezenéhoADSL tak drahá, anebo prostě telecom jen rýžuje ??
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
proc porad nadavate na fup? na mesic mi bohate staci 5GiB limit. hraju mmorpg, browsim po netu, stahuju to co potrebuju (software ...). i kdybych kazdy mesic znovu kompiloval gentoo na druhem pc tak se do toho vlezu a jeste si zabrowsim po netu
takze prestante zvanit o fup kdyz sami sosate co to da pres p2p site ... za konektivitu se plati a pokud ji chcete neomezenou tak si priplatte a blbe nezvante.
// btw nikdo vas nenuti kupovat sluzbu s FUP.
// btw nikdo vas nenuti kupovat sluzbu s FUP.
- delta4
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Fair Use Policy prej internet bez omezeni hahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahha pravě sem se pochcal
ten kdo si poridi INT s Fair Use Policy je OKAP ..............
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
- Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ty si opravdu nechápavej. Když stáhnu 10giga za týden. Tak je lepší mít FUP než pak vysolit o 3 000 navíc.delta4 píše:Fair Use Policy prej internet bez omezeni hahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahha pravě sem se pochcal
FUP je pro ty co stahují, ale mají sotva prachy na to připojení.
INT.. se spoplatněnýmy daty je pro ty, co potřebuji data rychle a mají prachy.
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
provider ti prodal tech 512Kbit, tak da rozum ze je vyuzijes, FUP je tu proto aby mohli na tech tvejch 512Kbit narvat co nejvic lidi a pak to svest na "stahovace" (chapej to jsou lidi co svuj bandwith vyuzivaji), uzivatele se zacnou mlatit mezi sebou kdo je vetsi kreten no a provider se smeje a vesele to dal nazyva neomezenym internetem, buzerace tohoto typu by se povinne mela nazyvat omezeny internet protoze to omezeny internet je, krom toho se podivejme treba na ceske radiokomunikace, ktere za stejne ceny nabizeji internet bez FUP takze hlaska typu "kdyz chces bez FUP tak si priplat" je licha, jak vidime vubec by jsme si priplacet nemuseli, kdyby jim nekdo zakazal pouzivat slovo "neomezeny" razem by uzivatelum dali vice, protoze kdo by chtel vest reklamni kampan se sloganem "poridte si nas skvely omezeny internet"bum.no1 píše:nějak jsem FUP nepochopil, ale stejně, jestli stahuju těch 10GB tak někoho omezuju ne ?? představte si situaci kdy si začne 50 lidí něco stahovat najednou , co vám zbyde z 512kbs ??
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- zajda82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
http://www.blisty.cz/2005/9/27/art25163.html
tenhle link je pro omezeny palice, ktery jeste netusi co je to vyuzivat svuj bandwith a pro ktery je slovo internet synonymum pro WWW stranky a stahovani posty, FUP je podvod a sra..ka kdy si to konecne uvedomite lidi
tenhle link je pro omezeny palice, ktery jeste netusi co je to vyuzivat svuj bandwith a pro ktery je slovo internet synonymum pro WWW stranky a stahovani posty, FUP je podvod a sra..ka kdy si to konecne uvedomite lidi
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ano, samozřejmě, je super si pouštět HD TV po internetu ... ale jakmile si zapneš DC, už jsi podezřelý a zrovna v británii máš několikanásobně větší pravděpodobnost že ti přijde onen kouzelný dopis od hudebních společností stejně jako v USA ... a britská justice naní jako ta naše - tato opravdu trestá...zajda82 píše:tenhle link je pro omezeny palice, ktery jeste netusi co je to vyuzivat svuj bandwith a pro ktery je slovo internet synonymum pro WWW stranky a stahovani posty, FUP je podvod a sra..ka kdy si to konecne uvedomite lidi
Francie ... sladká Francie
- Frtka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Delorean
- Začátečník

-
Prostě se musíme smířit s tím, že pořád jsme rozvojová země s vysokorychlostním internetem. A navíc u nás nejenom ceny internetovýho připojení(taky třeba benzínu, energií atd.) jsou řízeny nějakým zvláštním systémem(trh to asi není, spíš kartelový dohody), konkurence taky pokulhává - ve větších městech není problém(Wifi, kabelovka, alternativní ADSL non-Telecom), ale kdo žije mimo, tak když má kliku, půjde mu ADSL od Telecomu, na Wifi může většinou zapomenout, alternativní ADSL už vůbec ne a CDMA(pokud je dostupný) není často extra výhra. Telecom s Eurotelem je moloch, zůstávají u nich přežitky spousty takových velkých firem, který nikdy nemusely bojovat o zákazníka, s konkurencí a diktovaly si ceny. Něco jako Intel než přišlo AMD. Potřebovali by opravdu pořádnou konkurenci jak sůl. FUP je jeden z omezujících systémů, kterej si ISP nadiktuje a zákazník má smůlu. A neomezenej internet za ty prachy je zlodějina.
A co jsem čet články o technických detailech internetu po el.síti, tak si asi můžem nechat zajít chuť. Síť těžko přenáší vyšší frekvence jak 50Hz, tak jediný ještě schůdný pásmo jsou krátký vlny a celá rozvodná síť by rušila jak svině, ale tohle pásmo se používá. Dál nutný častý opakovače signálu, problém se snadným odstavením velký části datový sítě jednoduchou rušičkou. Možná to jsou jen počáteční problémy technologie, ale moc bych si neděje nedělal.
A co jsem čet články o technických detailech internetu po el.síti, tak si asi můžem nechat zajít chuť. Síť těžko přenáší vyšší frekvence jak 50Hz, tak jediný ještě schůdný pásmo jsou krátký vlny a celá rozvodná síť by rušila jak svině, ale tohle pásmo se používá. Dál nutný častý opakovače signálu, problém se snadným odstavením velký části datový sítě jednoduchou rušičkou. Možná to jsou jen počáteční problémy technologie, ale moc bych si neděje nedělal.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- maXXmilian
- Moderátor

o DSL se zajimam uz od doby kdy melo byt zavedeno 
A musim rict ze i kdyz sem driv stahoval hodne na wi-fi, tak FUP mi ted vubec nevadi protoze skoro nestahuju. Proste mam pripojeni ktery na to neni delany a vedel sem to uz kdyz sem ho kupoval. Jediny co k tomu dodat je DOBRE VAM TAK STAHOVACI WAREZU.
Osobne mam fup 1+1 tydne od telecomu(IOL), takze fakticky 8GB mesicne a sem este stale na jaks takz myslitelne ryhlosti 256/128. Ale to ze nekomu nestaci 10 nebo dokonce 20gb mesicne to uz me docela zarazi. A neblijte mi tady kraviny o internetove televizi a buhvi co vsechno prosim. Stejne ma 90% z vas akorat furt zapnuty DCcko ;p. Ja si taky rad neco stahnu, ale vsechno mit nemusim a este me tesi fakt ze ja NEjsem ta k*rva....howgh
A musim rict ze i kdyz sem driv stahoval hodne na wi-fi, tak FUP mi ted vubec nevadi protoze skoro nestahuju. Proste mam pripojeni ktery na to neni delany a vedel sem to uz kdyz sem ho kupoval. Jediny co k tomu dodat je DOBRE VAM TAK STAHOVACI WAREZU.
Osobne mam fup 1+1 tydne od telecomu(IOL), takze fakticky 8GB mesicne a sem este stale na jaks takz myslitelne ryhlosti 256/128. Ale to ze nekomu nestaci 10 nebo dokonce 20gb mesicne to uz me docela zarazi. A neblijte mi tady kraviny o internetove televizi a buhvi co vsechno prosim. Stejne ma 90% z vas akorat furt zapnuty DCcko ;p. Ja si taky rad neco stahnu, ale vsechno mit nemusim a este me tesi fakt ze ja NEjsem ta k*rva....howgh
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- Delorean
- Začátečník

-
maXXmilian: určitě máš částečně pravdu, že limity FUP nejsou tak omezující, pokud uživatel nestahuje filmy a warez. Na druhou stranu kámoš má firmu a protlačuje skrz net denně minimálně půl giga pracovních dat(a není určitě jedinej). Jenže pro něj s jeho ziskama vytlačit třeba dvojku za nemozenej net prostě nejde, páč jediný co může používat je ADSL od zlodějskýho ČT a ten si za lajnu bez FUP nechá zaplatit.
Ale tady spíš otázka zní o férovosti zavedení FUP vzhledem k poměru užitná hodnota k ceně služby. No kdyby třeba neaplikovali FUP, ale omezili p2p sítě, tak by lidi brečeli víc.
Mám taky ADSL 512/128 od Žlutýho Moru(u nás jediná možnost, konkurence není) a zatím si nestěžuju. Věděl jsem o podmínkách a s tím jsem do toho šel. Pro mě je lepší i takhle drastický omezení rychlosti(fakt že by to nemuseli uškrtit až na 64kb), ale net běží pořád, než dát pevnou rychlost a limit plácnu 5GB měsíčně a platit za data navíc.
Ale tady spíš otázka zní o férovosti zavedení FUP vzhledem k poměru užitná hodnota k ceně služby. No kdyby třeba neaplikovali FUP, ale omezili p2p sítě, tak by lidi brečeli víc.
Mám taky ADSL 512/128 od Žlutýho Moru(u nás jediná možnost, konkurence není) a zatím si nestěžuju. Věděl jsem o podmínkách a s tím jsem do toho šel. Pro mě je lepší i takhle drastický omezení rychlosti(fakt že by to nemuseli uškrtit až na 64kb), ale net běží pořád, než dát pevnou rychlost a limit plácnu 5GB měsíčně a platit za data navíc.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- Achilies
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
TO Zajda82: Naprosto s tebou souhlasim. nedavno jsem se rozciloval na nas za*ebany Karneval. Vim, ze pro plno uzivatelu nepredstavuje FUP zadne problemy ani omezeni. Ale kdyz vas je na byte vic (studentu) nebo jenom kdyz ten net pouzivaji 3 ze 4 rodinych prislusniku, tak 10GB na 1Mbit lajnu je fakt malo.
V USA je dial-up zadarmo a 2Mbit net + kabelovka bez omezeni za cca 45USD/mesic. Jsme holt zaostala rozvojova zeme (jak uz tu nekdo psal), ktera jeste nezna slovo konkurence a uzivatele jsou tu obelhavany lzivou reklamou naprosto nestoudne a okate.
Karneval take nabizi neomezene stahovani dat za mesic - ale ze vam po 10GB stahnou rychlost a TIM VAS VLASTNE OMEZI, to uz vam nereknou!!
Je to svinstvo, jdu blit....mejte se
V USA je dial-up zadarmo a 2Mbit net + kabelovka bez omezeni za cca 45USD/mesic. Jsme holt zaostala rozvojova zeme (jak uz tu nekdo psal), ktera jeste nezna slovo konkurence a uzivatele jsou tu obelhavany lzivou reklamou naprosto nestoudne a okate.
Karneval take nabizi neomezene stahovani dat za mesic - ale ze vam po 10GB stahnou rychlost a TIM VAS VLASTNE OMEZI, to uz vam nereknou!!
Je to svinstvo, jdu blit....mejte se
Athlon64 X2 4200+@2.6GHz,MB Gigabyte GA-M52L-S3 (rev.1.0),ATi Radeon x1950 Pro (648/1440),2x2GB A-DATA DDR2 800,Seagate 320GB 7.2k 2MB,SoundBlaster Audigy4, Samsung WriteMaster DVD, Fortron 400W, Creative Inspire T3030 2.1, 19" LCD HP L1940T
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
podle téhle teorie tě bude omezovat vždy, i když bys měl 100mbit bez FUPu (pořád je to omezení na 12.5MB/s)Achilies píše:Karneval take nabizi neomezene stahovani dat za mesic - ale ze vam po 10GB stahnou rychlost a TIM VAS VLASTNE OMEZI, to uz vam nereknou!!![]()
omezí tě v momentě co by tě odstřihli, což samozřejmě nedělaj, radši ti buď stáhnou rychlost nebo navýší účet
- Achilies
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Platim za 1Mbit/mesic....kdyz me v pulce mesice stahnou rychlost, tak mne OMEZI - tak to vidim ja..
Athlon64 X2 4200+@2.6GHz,MB Gigabyte GA-M52L-S3 (rev.1.0),ATi Radeon x1950 Pro (648/1440),2x2GB A-DATA DDR2 800,Seagate 320GB 7.2k 2MB,SoundBlaster Audigy4, Samsung WriteMaster DVD, Fortron 400W, Creative Inspire T3030 2.1, 19" LCD HP L1940T