NTFS pod DOS-om ???

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Krakers
Nováček
Nováček

NTFS pod DOS-om ???

Příspěvek od Krakers »

Chcel by som sa opytat, mam particiu NTFS a potrebujem ju editovat, zmazat prip. skopirovat subory pod DOSom.

Vie niekto poradit niejaky soft ???

Pripadne soft na kontrolu disku pod DOSom pre particiu NTFS. Dik. :wink:

P.S.: Disk sa neda pripojit ako slave na iny PC. Proble je v tom, ze mi zblbol system Win na nom a stale dookola sa resetuje, neda sa spustin ani SAFE mod ani Command Shell...
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

by som tam pustil daku live distribuciu linuxu, napr knoppix, ten ma aj podporu pre ntfs..zachranil data a zformatoval to..
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Doporučuji CIA Commander - malinkej, vynikající. Instalátor Ti vytvoří pod Win (potřebuješ admin práva) disketku, ze který nabootuješ.
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

Lemra píše:Doporučuji CIA Commander - malinkej, vynikající. Instalátor Ti vytvoří pod Win (potřebuješ admin práva) disketku, ze který nabootuješ.
Demo verze mu nebude nic platná ( je read only), pokud má autor aspoň jednu partišnu FAT, pak je k dispozici free utilita NTFS Reader DOS Boot Disk http://www.ntfs.com/products.htm , která umožní překopírovat soubory z NTFS oddílu pod DOSem do zvoleného nonNTFS diskového oddílu. Pokud je na tom jako já a má partišny jen NTFS, funguje pro zápis utilita NTFS4DOS. V home verzi to ale pracuje nějak kostrbatě a i když je možno pro kopírování použít hvězdičkovou metodu, dojde ke zkopírování jen jednoho souboru tzn. při potřebě zkopírovat třeba adresář s 500soubory by ze mně byl "kopírák". Nejlepší je vytvořit si WIN live CD a je po problémech. Nemusím se trápit s žádnými DOS utilitami.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“