Ethereal - pakety

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
david99
Začátečník
Začátečník

Ethereal - pakety

Příspěvek od david99 »

ahojte

Snazil som sa odchytit nejake packety pomocou tohto programu ale marne, obavam sa ze to je tym ze nepodporuje moju wifi kartu, mam wifi kartu od asusu co bola dodana k doske 11Mb/s s cipom Ralink, nevedeli by ste mi poradit ci by sa to nedalo nejako rozbehat alebo nejaky iny program co vie to iste?
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Re: Ethereal - pakety

Příspěvek od Half-Death »

david99 píše:ahojte

Snazil som sa odchytit nejake packety pomocou tohto programu ale marne, obavam sa ze to je tym ze nepodporuje moju wifi kartu, mam wifi kartu od asusu co bola dodana k doske 11Mb/s s cipom Ralink, nevedeli by ste mi poradit ci by sa to nedalo nejako rozbehat alebo nejaky iny program co vie to iste?
Mas vybrany spravny adapter, na kterem poslouchas?
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

ano mam vybrany dobry adapter, nezachyti vsak nic.
Standa99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Standa99 »

Ono kazdou sitovku (i wifi) musis prepnout do "promiskuitniho modu", coz dostat wifi do tohoto modu musi ten soft umet. Bojim se, ze ten Ralink asi zadny umet nebude. Nejlepe na tom jsou karty Orinoco. Ja mam XI-325, kde to prepnuti jde v Linuxu bez problemu a pro Windows musim pouzit "Commview for wifi" kde musim dokonce preinstalovat ovladac pro kartu tim, ktery je prilozen u toho Commview. Pak jsem schopny naskenovat a poslouchat treba i klienty, ne jenom AP.
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

no to viem ze sa musi prepnut do toho promiskuitneho modu no len to asi nejde teda urcite, a keby som ju skusil rozbehat pod linuxom tam by to neslo?
Standa99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Standa99 »

Zajdi na tyhle stranky http://remote-exploit.org/ , je tam hodne moc veci. Jde tam stahnout LiveCD, ze ktereho nabootujes do distribuce KNOPPIXu, kde jsou vsechny mozne softy a utility. Na tech strankach najdes i tutorialy ve flashi, kde je nasnimana obrazovka, kde a jak co delat (treba odhalit WEPkey). Maji tam i forum, kde mozna narazis na to, jak rozchodit te Ralink.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no a mas nainstalovanej pcap driver na sitovce :? (pcap = packet capture)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

odkial zozeniem ten pcap driver? viem len ze pri instalacii etherealu mi instalovalo akurat nejaky wincap.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

david99 píše:odkial zozeniem ten pcap driver? viem len ze pri instalacii etherealu mi instalovalo akurat nejaky wincap.
no to je vono, takze tim to neni :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Este by som sa chcel spytat keby som chcel zacat experimentovat s linuxom aku distribuciu mi odporucate? mam Nforce 2 chipset a tu wifi s chipsetom Ralink.
Standa99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Standa99 »

S tim Etherealem se instaluje Winpcap, jinak by to nejelo. Ten Linux zkus to LiveCD, to nemusis instalovat. Nastartujes z neho, pokud bude mit drivery pro toho Ralinka, tak ho up-nes a muzes zkouset takove veci jako Kissmet atd.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“