Lze připojit reproboxy 2x350w/175wRMs 8ohm na zesilovač 2x80w 8ohm a bude to hrát?
Pokud ano nebude zvuk slabý?
Nyní mám zesilovač denon 715r a živí sloupy 4Ohm 2x200/120w nominal power
a hraje bez problémů.
Jak moc pravděpodobné je že se zesilovač poškodí?
Já se domnívám že bude asi jedna z možností pravdou a to buď že hudební výkon bude stejný ale repro bude mít obrovskou rezervu,nebo se to zachová tek že repro bude i při 100% hlasitosti velmi slabé (málo dB)a zvuk bude jen třetinový. Mám v tom všem opravdu zmatek a za pomoc bych byl velmi vděčný.Díky
Lze připojit 2x350w8ohm na zesilovač 2x80w 8ohm? - Vyřešeno!
Moderátor: CageJ
- Pan_Jan_83
- Nováček

Lze připojit 2x350w8ohm na zesilovač 2x80w 8ohm? - Vyřešeno!
Naposledy upravil(a) Pan_Jan_83 dne stř 26. říj 2005, 10:26, celkem upraveno 1 x.
A64-winch_939 Dfi Lp-u-D_Fsb 300_2x256_Adata 600mhz_sata t7k250_gainward 66gt_FS-p19-2_
Maya 44+Audigy 1_400Watx_2x200W sloupy_
2x gramo Numark_Mix Behringer dfx 700
Xp Sp2
Xp Sp2
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Cus, no ja si myslim, ze v tomto pripade hraje roli citlivost a take impedance. Pises, ze ted hrajou sloupy 120W v poho. Jsou ale 4 Ohmy, tzn, ze ten zes dava cca dvounasobny vykon, t.j. 2x 160W/4Ohmy, tudiz je tam jeste i mala rezerva.
Takze: 1) K poskozeni zesu: Impedance by musela byt mensi nez 4 Ohmy, kdyz to ze 4 ohmovymi hralo, coz nebude. Bude 2x vetsi -> nevidim problem
2) jestli bedny budou hrat stejne jako ty predchozi nebo potichu - zalezi na citlivosti repraku. Kdyz budou stejne citlive jako ty 4Ohm sloupy, tak by IMHO mel byt vykon stejny a akorat by byla rezerva, jestli ale budou mit mensi citlivost, tak budou hrat slabe. Taky pocitej s tim, ze nemuzes zes pouzivat na plny vykon, protoze snadno dochazi k limitaci, misto sinusu mas obdelniky, a to je konec... S timto stavem si lip poradi elektronky, diky vystupakum. Na druhou stranu je vyhoda ta, ze kdyz mas ted 8 ohmu, tak potecou zase mensi proudy, coz neni na skodu
Takze: 1) K poskozeni zesu: Impedance by musela byt mensi nez 4 Ohmy, kdyz to ze 4 ohmovymi hralo, coz nebude. Bude 2x vetsi -> nevidim problem
2) jestli bedny budou hrat stejne jako ty predchozi nebo potichu - zalezi na citlivosti repraku. Kdyz budou stejne citlive jako ty 4Ohm sloupy, tak by IMHO mel byt vykon stejny a akorat by byla rezerva, jestli ale budou mit mensi citlivost, tak budou hrat slabe. Taky pocitej s tim, ze nemuzes zes pouzivat na plny vykon, protoze snadno dochazi k limitaci, misto sinusu mas obdelniky, a to je konec... S timto stavem si lip poradi elektronky, diky vystupakum. Na druhou stranu je vyhoda ta, ze kdyz mas ted 8 ohmu, tak potecou zase mensi proudy, coz neni na skodu
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- Pan_Jan_83
- Nováček

Díky přidám technické informace k "novým repro"Lamicz píše: 2) jestli bedny budou hrat stejne jako ty predchozi nebo potichu - zalezi na citlivosti repraku. Kdyz budou stejne citlive jako ty 4Ohm sloupy, tak by IMHO mel byt vykon stejny a akorat by byla rezerva, jestli ale budou mit mensi citlivost, tak budou hrat slabe. Taky pocitej s tim, ze nemuzes zes pouzivat na plny vykon, protoze snadno dochazi k limitaci
:TECHNICKÁ DATA:
Výkon: 175/350W
Frekvenční rozsah: 30-18.000Hz
Impedance: 8Ohm
Citlivost: 99dB
Připojení: 2x Speakon
Rozměry: 645x440x350mm
Hmotnost: 21kg
Z tvého textu jsem pochopil že je důležita citlivost je tedy 99dB dostatečně velká citlivost oproti původním sloupum které určitě 99db citlivost nemají
jsou to totiž 3pasmove hifi sloupy a nove repro je klasicke vykonove proto "jen 30-18000hz" Chci změnu ve zvuku protože moje současné repro při akustickém taku 83dB(měřeno mobilem nokia) konči s jakýmkoli kvalitním zvukem a výš už slyšitelně nezvládá (jde více zesílit ale zvuk už funí atd)
Moc rád bych ale použil svuj současný HIFI zesilovač je mi ale jasné že bude asi třeba koupit nějaký výkonový zesilovač ale cena kolem 8tisíc je pro mě moc tak mě zajímá jestli to na dočasnou dobu cca 2měs současný hifi zesilovač vydrží.
A ještě malou otázečku a pak už budu hodný
Př: V ideálním případě že to teda bude hrát na zesilovači bude 70% hlasitosti a na mixpultu bude master na 40% a z beden pujde akusticky tlak př 88 dB a ja omylem zvíšim master na zesilovači na 100% což je rozíl
o asi 3xSilnějšího vstupu zničím ten zesilovač okamžitě tím že ho nějak urvu strhnu nebo tak něco? Nebo začne v přetíženíi limitovat.Raději ale zamknu master tim že ho přelepim izolačkou at se nedá zvednout na více než 40%(master je udělan jako šavle (fader)))
Jo a aby jste mě nemněli za blazna hraju si na Dje a při 83dB subjektivně začínám vnímat zvuk i tělem a to mi při mixu dost pomáhá.
A64-winch_939 Dfi Lp-u-D_Fsb 300_2x256_Adata 600mhz_sata t7k250_gainward 66gt_FS-p19-2_
Xp Sp2
Xp Sp2
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- Kaschpetz
- Nováček

Tak to jsi slysel spatne ,protoze to funguje presne naopak ,pokud mas silnejsi bedny nez zesilovac pri stejne impedanci tak se nic nestane maximalne budou hrat vykon toho zesilovace.Pokud je to opacne mel bys zjistit kde je na zesilovaci max hodnota tvych slabsich reprobeden a udelat si tam nejakou zarazku a pri stejne impedanci (coz zduraznuji) pokud tam nepustis vetsi vykon nez na ktery jsou ty bedny staveny tak se nic nestane,budou hrat normalne ,ale pokud to prezenes muzes je poskodit (mam zkusenost ze i kdyz sem to prehnal tak se vlastne nic nestalo ale bylo to u velmi kvalitnich beden)NobodyLovesMe píše:Myslím,že to připojit nemůžeš.Slyšel jsem,že při zapojení silnějších beden na slabší zesilovač riskuješ spálení beden.Nedělal bych to ani v případě,že k tomu nedojde.Bedny nebudou hrát tak,jak mají.
CPU:P4 2,8GHz HT 800, MB MSI 865 PE,RAM TRANSCEND 1024 MB 400 MHz ,GK 6600GT AGP CLUB 3D,ZV.K. Sound Blaster® X-Fi Fatal1ty FPS, HDD SATA SEAGATE 160GB , 200GB, UATA 80 GB,DVD CD LG 4120,LG GDR-8163BB,CASE KME Zdroj Fortron 500W
- Pan_Jan_83
- Nováček