WINAPI
- jack68
- Začátečník

-
Potreboval bych prosim konkretne tohle ve Win32(Visual C++ version 2003)
Mam udelane menu.Kliknu na editacni pole a co napisi se mi zobrazi uprostred dialogoveho okna.TEd nevim jak mam udelat abych v menu zase pres polozky mohl menit barvu toho textu
Ma to vypadat asi takhle
File Edit
-exit -VLoz text
-Barva textu-modra
-zluta
kdyz kliknu na vloz text tak mi vyjede editacni okno a co napisi se mi vlozi doprostred(tak jak jsem psal)
ted chci ze kdyz najedu na barvu textu a treba na modrou tak se zmeni ten text uprostred na modrou kdyz na zlutou tak se zmeni na zlutou.
Prosim poradi nekdo?
Mam udelane menu.Kliknu na editacni pole a co napisi se mi zobrazi uprostred dialogoveho okna.TEd nevim jak mam udelat abych v menu zase pres polozky mohl menit barvu toho textu
Ma to vypadat asi takhle
File Edit
-exit -VLoz text
-Barva textu-modra
-zluta
kdyz kliknu na vloz text tak mi vyjede editacni okno a co napisi se mi vlozi doprostred(tak jak jsem psal)
ted chci ze kdyz najedu na barvu textu a treba na modrou tak se zmeni ten text uprostred na modrou kdyz na zlutou tak se zmeni na zlutou.
Prosim poradi nekdo?
- next_ghost
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na nastavení barvy se používá SetTextColor() a na výpis TextOut(), jestli dobře chápu že ten text se má vypsat na formulář. Na gametutorials.com je tenhle úkol řešenej, ale teď už za to chtěj prachy...jack68 píše:Potreboval bych prosim konkretne tohle ve Win32(Visual C++ version 2003)
Ma to vypadat asi takhle
File Edit
-exit -VLoz text
-Barva textu-modra
-zluta
Prosim poradi nekdo?
- jack68
- Začátečník

-
no ty funkce znam ale nevim jak to udelat :(next_ghost píše: Na nastavení barvy se používá SetTextColor() a na výpis TextOut(), jestli dobře chápu že ten text se má vypsat na formulář. Na gametutorials.com je tenhle úkol řešenej, ale teď už za to chtěj prachy...
NEvim jestli si me dobre pochopil.Zkusim to krok po kroku.
1.kliknes na edit a na vloz text
2.Napises text a das OK
3.Uprostred se objevi text
4.Das edit- barvy-a zvolis bud modra nebo zluta --tak uz to chci ja --polozky v menu jeste mam
5.a jakmile kliknes na tu barvu tak se zmeni jiz objeveny text uprostred podle zvolene barvy.
nevim jestli jsem mam vlozit kod co zatim mam
kousek
LRESULT CALLBACK WndProc(HWND hWnd, UINT message, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
{
case IDM_EDIT_INSERTTEXT:
DialogBox(hInst, (LPCTSTR)IDD_TEXTD, hWnd, (DLGPROC)Textd);
InvalidateRect(hWnd, NULL, TRUE);
break;
case IDM_EDIT_SHOWTEXT:
MessageBox(hWnd, copyText, "INFO", MB_OK | MB_ICONINFORMATION);
break;
LRESULT CALLBACK Textd(HWND hDlg, UINT message, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
case WM_INITDIALOG:{
HWND hEdit = GetDlgItem(hDlg, IDC_EDIT);
SetWindowText(hEdit, copyText); }
return TRUE;
case WM_COMMAND:
switch(LOWORD(wParam)){
case IDCANCEL:
EndDialog(hDlg, LOWORD(wParam));
return TRUE;
case IDOK:{
HWND hEdit = GetDlgItem(hDlg, IDC_EDIT);
GetWindowText(hEdit, copyText, MAX_LOADSTRING); }
void DrawContent(HWND hWnd, HDC hDc)
GetTextExtentPoint32(hDc, copyText, strlen(copyText),&tsize);
nevim jestli z toho neco pujde poznat nebo jestli me nekdochape
klidne poslu kod
- zombux
- Odborník PCT

- jack68
- Začátečník

-
- next_ghost
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kterej konkrétní krok nevíš jak udělat?jack68 píše:no ty funkce znam ale nevim jak to udelat
To by mělo fungovatNEvim jestli si me dobre pochopil.Zkusim to krok po kroku.
2.Napises text a das OK
SetTextColor(), smazat formulář (FillRect()) a TextOut() znova na stejný místo.4.Das edit- barvy-a zvolis bud modra nebo zluta --tak uz to chci ja --polozky v menu jeste mam
5.a jakmile kliknes na tu barvu tak se zmeni jiz objeveny text uprostred podle zvolene barvy.
- jack68
- Začátečník

-
nevim jak udelat ze kdyz najedu na menu a zvolim treba barvu cervena tak ze se mi zmeni text na cervenou.Pak kdyz na jedu na menu a zvolim barvu na zelenou tak se to zmeni na zelenou.Nevim jak to udelatnext_ghost píše:Kterej konkrétní krok nevíš jak udělat?jack68 píše:no ty funkce znam ale nevim jak to udelat :(
To by mělo fungovatNEvim jestli si me dobre pochopil.Zkusim to krok po kroku.
2.Napises text a das OK
SetTextColor(), smazat formulář (FillRect()) a TextOut() znova na stejný místo.4.Das edit- barvy-a zvolis bud modra nebo zluta --tak uz to chci ja --polozky v menu jeste mam
- TomAker
- Začátečník

Chtěl bych požádat o pomoc. Nevíte, kde by se dala sehnat literatura o Windows API? Nejlépe v elektronické verzi.
Díky za info!
Díky za info!
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
- next_ghost
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak eště jednou: SetTextColor(), smazat formulář (FillRect()) a TextOut() znova na stejný místo. Co je tak nepochopitelný na tak jednoduchý sekvenci 3 příkazů?jack68 píše:nevim jak udelat ze kdyz najedu na menu a zvolim treba barvu cervena tak ze se mi zmeni text na cervenou.Pak kdyz na jedu na menu a zvolim barvu na zelenou tak se to zmeni na zelenou.Nevim jak to udelat
- Samuel Gordon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak to je jasny. Ale hlavne je to jenom obycejny manual. Nevite nekdo o nejake ucebnici v cestine? Klidne i tistene...€agle píše:2Calhoun: Zkus MSDN, informaci je tam dost a dost.
CPU AMD Opteron 144@2,4GHz :: MB DFI Ultra Infinity :: RAM A-DATA 512MB 400MHz :: VGA ATi Radeon X550 128MB :: HDD WDC WD2500KS 250GB, WD 40GB, Seagate 80GB :: DVD+-RW LG GSA-4163B :: CD-RW Lite-ON LTR-40125S :: LCD Samsung SyncMaster 940BW 19'' widescreen