PC se restartuje - že by zdroj??

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
blb
Začátečník
Začátečník

PC se restartuje - že by zdroj??

Příspěvek od blb »

Nedávno jsem si koupil novej procesor, desku, paměti a grafiku. Od té doby se mi občas počítač restartuje, poprvé to bylo když jsem zapnul WinDVD, druhý den když jsem zapnul IE, včera při hraní NHL06 a dneska ráno když jsem zapnul Kasperskyho. Zatím jsem PC vůbec netaktoval, BIOS jede na default, paměti jsem testoval několik hodin v Memtestu ale žádná chyba. Je možný že to nezvládá můj zdroj? Jednak jestli není slabý a jednak jestli za to nemůže ta redukce z 20pin na 24pin. Jo a ta grafika nemá externí napájení.
Používám WinXP SP2
Díky za názory
HP 2540p + Samsung 2033SN
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

redukce za to nemuze , jakej mas zdroj?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

sh píše:redukce za to nemuze , jakej mas zdroj?
Fortron 350W v podpise...

předpokládám že po výměně desky a grafiky jsi reinstaloval Windows (radši)

ta redukce z 20 na 24 je jediná co tam máš? nemáš tam někde rozdvojku na molex větvi?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ješte to pro jistotu zkus bez ty redukce... Fortron 350W by tuhle konfiguraci mel utahnout bez problemu.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pokud je to levnejsi economy fortron, tak uz to utahnout nemusi...
blb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blb »

zombux píše:
sh píše:redukce za to nemuze , jakej mas zdroj?
Fortron 350W v podpise...

předpokládám že po výměně desky a grafiky jsi reinstaloval Windows (radši)

ta redukce z 20 na 24 je jediná co tam máš? nemáš tam někde rozdvojku na molex větvi?
Windowsy jsem samozřejmě reinstaloval a v PC mám pouze tu redukci z 20pin na 24pin.
blb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blb »

Sentenced píše:Ješte to pro jistotu zkus bez ty redukce... Fortron 350W by tuhle konfiguraci mel utahnout bez problemu.
Bez redukce?? Copak to tam jde narvat? (myslím 20pinovej konektor do 24pinový desky)
blb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blb »

ICE píše:pokud je to levnejsi economy fortron, tak uz to utahnout nemusi...
Když jsem ho kupoval tak byl docela mastnej a nikde na účtu ani na dodacím listě se nepíše že by to byl nějakej economy...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

blb píše: Bez redukce?? Copak to tam jde narvat? (myslím 20pinovej konektor do 24pinový desky)
Ano, jde to. Prostě ti zůstanou 4-piny na desce volné. :wink:
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

no podle toho co tam mas je i 350W Fortron malo
....ze by to byl MELOUN
blb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blb »

Lord píše:no podle toho co tam mas je i 350W Fortron malo
A myslíš že to občasný padání je tím zdrojem? Mám vyhlídlej 500W Fortron ale nerad bych vyhodil dva litry...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

zkus odpojit všechno co nepotřebuješ (druhý disk, mechaniku, všechny karty,...), a zkus i podtaktovat procesor a uvidíš jestli je to zdrojem. :wink:
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
blb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blb »

Smith píše:zkus odpojit všechno co nepotřebuješ (druhý disk, mechaniku, všechny karty,...), a zkus i podtaktovat procesor a uvidíš jestli je to zdrojem. :wink:
Ach jo, to zas bude na dlouho jelikož ten počítač se mi restartuje tak jednou za dva nebo za tři dny...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“