Problem s VirtualDub

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem s VirtualDub

Příspěvek od Stepa »

Zdar,kdyz chci otevrit nejaky video ve virtualdubu tak mi to vyhodi error:Couldn't locate decompressor for format DX50 (unknown)..ze nenasel nejakej kodek pro format......a dal to pokracuje ze vyzaduje kompatibilni kodek pro video for windows (VFW).Tak se ptam jaky kodeky tam mam soupnout?Standardne mam natazeny Allinone codekpacky.Dik za reakce
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Codec packy většinou obsahujou jenom directshow kodeky, které Virtual Dub nemůže používat. Vypadá to, že to je DivX 5, takže si normálně stáhni plný DivX 5 kodek a mělo by to fungovat.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s VirtualDub

Příspěvek od Dzin »

Stepa píše:Zdar,kdyz chci otevrit nejaky video ve virtualdubu tak mi to vyhodi error:Couldn't locate decompressor for format DX50 (unknown)..ze nenasel nejakej kodek pro format......a dal to pokracuje ze vyzaduje kompatibilni kodek pro video for windows (VFW).Tak se ptam jaky kodeky tam mam soupnout?Standardne mam natazeny Allinone codekpacky.Dik za reakce
Jak bylo psano kodekpacky obsahuji jen dekoder a ne koder.
Tak že bud samotnej DivX nebo treba balik NIMO kodeky tam je vše ale pozor! instalovat z nich jen co potrebuješ jak tam naflakaš vše tak se to bude hádat.Lze tam vybrat jednotlive co potrebuješ jak audio a tak video kodeky....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

Mam video ve formatu MPEG ve vlasntostch neni napsano jaky video a audio kodek je pouzit? Mam nainstlovan Codec Pack All in One a Divx5
VirtualDub mi pri otevirani toho videa pise:

MPEG Import Filter: Invalid pack at position 3, marker bit not set: possibly MPEG 2 stream
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nick píše:Mam video ve formatu MPEG ve vlasntostch neni napsano jaky video a audio kodek je pouzit? Mam nainstlovan Codec Pack All in One a Divx5
VirtualDub mi pri otevirani toho videa pise:

MPEG Import Filter: Invalid pack at position 3, marker bit not set: possibly MPEG 2 stream
Musiš použit Virtualdubmod, ten umí mpeg.
Načti video do GSspotu nebo do Virtualdub modu a ve vlastnostech uvidiš hned jaky kodeky je pro video a pro audio použit bitrade a vubec vše. Jinak ten GSspot ti rekne jestli ho máš taky nainstalovany...
all in one je na nic!!! Píšu to tu pořad! Ten ti akorat udělá nepořadek v kodekách, a hlavne dá do systému jen dekoder a ne koder, takže plnou nebo shareware verzi kodeku potrebuješ....
Pokud je to Mpeg tak video bude bud ve formatu Mpeg1 nebo Mpeg 2 :wink:
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

a jak se zapina VirtualDubmod??

jinak GSpot napise video a audio kodek n/a tak nepoznal
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nick píše:a jak se zapina VirtualDubmod??

jinak GSpot napise video a audio kodek n/a tak nepoznal
tady ho sosni
Je to CZ verze, a poklepej na ikonu dej otevrit a načti video. JInak si nainstaluj DivX verzi,....
izuel
Začátečník
Začátečník

virtual dub

Příspěvek od izuel »

Ahoj,

Nové téma na virtual dub jsem zakládat nechtěl, snad se mi dostane tedy odpovědi :)

Máte někdo zkušenost s virtual dubem (64-bit) version na woknech samozřejmě také (64-bit)? a konkrétně rychlosti převodu na stejné konfiguraci

Konverze :délka adekvátní k 1GB .vob z dvd filmu (třeba bez zvukové stopy) do xvid (divx) bitrate řekněme 1200

1.např AMD opteron 144 s 32bit winxpsp2 + 32bit virtual dub 1.6

vs

2.např AMD opteron 144 s 64bit winxp + 64bit virtual dub 1.6

ps:uvítám i jiné srovnání,hlavně abych věděl ten rozdíl, jestli sem neuvedl dostatečně jasně oč mi jde tak to opravím :lol:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já bych řekl, že rozdíl bude poměrně neznatelný, pokud nebudeš mít DivX/Xvid enkodér taky v 64 bitové verzi.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“