K8N Neo2 Platinum - problem s ovladaci

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Waclav
Nováček
Nováček

K8N Neo2 Platinum - problem s ovladaci

Příspěvek od Waclav »

Cus,
Koupil jsem si vise uvedenou desku s procesorem Opteron 144, ale mam problem s ovladaci na teto desce, po nainstalovani Windowsu, vse bezi OK, dokad nenainstaluju nforce drivers, potom windows nenastartujou, objevi se pouze startovaci logo windows, to pak zmizi a po nekolika sekundach nasleduje restart. Nevim co stim, napada me akorat jestli by to nemohlo byt Biosem, mam verzi 1.5 (procesor identifikuje spravne a prodejce se mi zarucil ze na teto desce procesor pojede).

PLS, mate nekdo stouto deskou nejakou zkusenost? Nevim jestli je vadna deska nebo pouze nekde neco delam spatne?

PS: Pouzivam Windows XP SP2
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

jaky nforce drivers si tam daval?
dej posledni

sestavu hod do podpisu
....ze by to byl MELOUN
Waclav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Waclav »

zkousel jsem verzi primo z CD k desce, ale cislo nevim, a pri instalaci jsem tomu nevenoval pozornost, nefungovali, tak jsem zkusil verzi 5.10, take bez uspechu, ted jdu zkusit jeste 4.24 a uvidim co to udela. :/

EDIT:
Hmm, ani 4.24, bez uspechu.
Ten problem tam dela GART Driver, kdyz ho nedam instalovat, je to v poho.
Kcemu je tento Ovladac potrebny, a da se nadradit necim jinym, nebo ponechat Wokeni.
AMD Opteron 144, MSI K8N Neo2 Platinum, 2x256 MB RAM,Innovision FX5900XT 128MB 256-bit, HDD Seagate Baracuda 160GB ATA/100, + SB Live, TV tuner,...
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

zkus ty drivery nainstalovat ručně tj. bez instalacniho programu(spravce zařízení)
melo by to jit...
Waclav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Waclav »

PLS, jsem trochu lama a nevim jak to naistalovat bez toho instalacniho programu. Zkusil jsem pres Wincommandra, kliknout pravym tlacitkem na soubor .inf (v Adresari s GART driverem) a dat moznost naistalovat. Ale bez vysledku, Riva tuner me pise porad AGP disabled.
AMD Opteron 144, MSI K8N Neo2 Platinum, 2x256 MB RAM,Innovision FX5900XT 128MB 256-bit, HDD Seagate Baracuda 160GB ATA/100, + SB Live, TV tuner,...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

start-nastaveni-ovladaci panely-system-zalozka hardware-a je tam spravce, zarizeni potom jen kliknout a ukazat cestu u jednotivych polozek

nebo na plose mas ikonku tento PC a nej pravym talcitkem a najdes to rychleji
....ze by to byl MELOUN
Waclav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Waclav »

Nepomohlo,
Standarde si Windovsi nainstalovali, Most standardu PCI mezi sbernicemi PCI, ten jsem manualne preinstaloval na NVIDIA vForce3 250 AGP Host To PCI bridge. A stejny problem pri startu, po logu Windowsu, se vypne asi uplne grafika (monitor me zacne blikat jako kdyz nema signal), a po chvili nasleduje restart.

Dokonce jsem vyndal z Kompu vsechny ostatni karty, a porad nic, odpojil nepotrebny mechaniky, kdyby to bylo treba nedostatkem stavy, a porad nic.

Asi to vydim opravdu na tu reklamaci, jestli to AGP neni nejaky po...
mno do pondeli casu dost tak budu jeste Samanit, a mozna na neco prijdu :/
Waclav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Waclav »

LOL, tak jsem vyndal a opetovne zandal grafiku, a hle fungujeto?????????

Coz teda nechapu, jaktoze se pocitac rozbehne jako by nic kdyz ma ve slote "blbe" zastrcenou grafiku, no to je asi MSI. Problem se projevil holt az aktivovanim AGP, kdy holt tam Wokna objevili nejakou chybu a radsi vubec nenastartovali :) , Kdyby se to nepustilo rovnou tak by me napadlo ze je tam blbe strcena, to byla klasika u desek bez toho aretovaciho cudlyku, clovek omylem stouch do bedny a grafika se pohnula a nebezeloto, ale tohle me vubec nenapadlo???????
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Waclav píše:Coz teda nechapu, jaktoze se pocitac rozbehne jako by nic kdyz ma ve slote "blbe" zastrcenou grafiku, no to je asi MSI. Problem se projevil holt az aktivovanim AGP...
Na tom nevidím nic divného... Grafika běží "naplno" až s funkčním GART driverem.... ;-)
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“