Padani sestavy - VIA KT133

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Padani sestavy - VIA KT133

Příspěvek od Jirin »

Cau mam takovej problem stavel jsem jeden hooodnestarej kompl ale potykam se u neho s obcasnym padanim pri prechodu do 3D rezimu (1 z 5 spusteni nejaky hry nebo marku se kousne).

Sestava
Transcend AKT4/B (VIA KT133)
Duron 800
384 PC100 C2 RAM
GF 4 MX 440
20 GB + 10 GB disky
CD ROM
NET (Realtek 8139)
Zdroj EC 300 W
Win XP SP2 + veskere updaty
VIA 4in1 4.37
Detonatory 56.72

Nejrive to padalo pokazde (pak sem prepl grafiku na AGP) 2x. Bezi to celkem stable ale obcas pri nacitani nejake hry nebo 3DMarku se proste zasekne bez jakekoliv BSOD :? .
Jinak RAMky testovany Memtestem - stable a procak testovanej Prime 95 taky stable, jo a nic neni taktovany...

Nevite nekdo co s tim?

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jinou grafiku si v PC nezkousel? Popripade zkus tu GF4 MX v jinym PC, je mozny ze je problem v te grafice. Pokud deska umoznuje nastavit napeti na AGP, zkus trosku toho napeti pridat.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

EfineSS píše:Jinou grafiku si v PC nezkousel? Popripade zkus tu GF4 MX v jinym PC, je mozny ze je problem v te grafice. Pokud deska umoznuje nastavit napeti na AGP, zkus trosku toho napeti pridat.
Cau graifka je v pohode, bude to neco s nastavenim, kazda komponenta facha zvlast dobre, ted jsem zkusil vyhodit tu lanku, protoze se to sekalo i pri kopirovani po siti a zatim se zda ze to jede...

Jirin
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

tak i bez sitovky to pada, uz nevim co s tim....
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jine ovladace si zkousel?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Na reseni obecnych problemu je tu sekce pocitacove sestavy (proto jsem to do ni presunul)... tady je i thread s navodem na obecne reseni problemu "padajicich/zasekavajicich se PC"
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Wilik píše:Na reseni obecnych problemu je tu sekce pocitacove sestavy (proto jsem to do ni presunul)... tady je i thread s navodem na obecne reseni problemu "padajicich/zasekavajicich se PC"
No obecne bych to taky vedel resit, ale zkousel jsem hafo ovladacu desky i grafiky a vzdy ze stejnym vylsedkem, jako nejlepsi se jevi zaitm takombinace 4.37+56.72, jinak tedka zkousim VIA PCI LATENCY Patch uvidime jestli to pomuze...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jo... mel jsem taky podobny problem... vyresil jsem ho koupi desky s i845 a nejakyho celera... prislo to po prodeji puvodnich veci tak na 300... rozhodne je to mensi cena, nez muj ztraceny cas zkoumanim kombinaci ovladacu a zarizeni v PCI slotech... (potom, co jsem zkusil snad vsechno sem ten kompl s KT133 proste dal pryc).
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

ICE píše:jo... mel jsem taky podobny problem... vyresil jsem ho koupi desky s i845 a nejakyho celera... prislo to po prodeji puvodnich veci tak na 300... rozhodne je to mensi cena, nez muj ztraceny cas zkoumanim kombinaci ovladacu a zarizeni v PCI slotech... (potom, co jsem zkusil snad vsechno sem ten kompl s KT133 proste dal pryc).
Cau bylo to vo nervy ale nakonec pomohl ten PCI Latency patcher, kompl bezi absolut stable...

Zatim prehnal pres sit asi 20 GB dat a prohnani v 3DMarkach a vse stable....

Diky za rady, Jirin
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Jirin píše: Cau bylo to vo nervy
doufam, ze ted prehodnostis ten podpis :evil:
Jirin
Začátečník
Začátečník