Samovypínání PC!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
James.86
Začátečník
Začátečník

Samovypínání PC!

Příspěvek od James.86 »

Ahoj, koupil jsem si nový krásný case se zdrojem 350W, přesně je to tenhle: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=10397

vím-noname, ale nechtělo se mi vrážet moc peněz a tenhle se mi líbil.

Mno a problém je v tom, že se mi ode dneška sám vypíná komp, v nepravidelných intervalech a nevím čím to :( . Je to tím zdrojem? Nebo něčím jiným?

//Stoobi - přesun do vhodnější sekce - a nebylo by od věci napsat svojí sestavu...
//edit Jája: přesun do PC sestav - jelikož problém může být v čemkoli ne jen ve zdroji
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

nejspis je to tim zdroje, za litr mit bednu i se zdrojem je sice pekny, ale za tu cenu se da koupit kvalitni jenom 1 vec... Proste jestli mas nejakou novejsi sestavu, tak ten zdroj proste nestaci, neni 350W jao 350W, muj Fortron bude davat uplne jiny parametry nez ten tvuj noname, ikdyz sou to oba 350W...
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

ono spis plati ze u noname zdroje odpovida 350w,zhruba asi tak 300w u zdroje znackoveho...osobne bych ten zdroj typoval na nejakou odrudu ec
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
James.86
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.86 »

Ahoj, moje sestava je :o . Proto ji radši ani nepíšu :) .

Jenže je zajímavé, že to začlo až po 3dnech...a uvědomil jsem si, že ty 3dny jsem měl otevřenou jednu stranu a teď ne. Tak jsem ji zase otevřel a zatím se drží
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

James.86 píše:Ahoj, moje sestava je :o . Proto ji radši ani nepíšu :)
Tak ono kdyz nic nevime, tak to se pak spatne s necim radi...
James.86 píše:Jenže je zajímavé, že to začlo až po 3dnech...a uvědomil jsem si, že ty 3dny jsem měl otevřenou jednu stranu a teď ne. Tak jsem ji zase otevřel a zatím se drží
Jako jednu stranu case? Koukni v BIOSu na teploty. Jestli se ti to prehriva, tak okoukni zaklady - dobre pripevneny chladice, nepreplacana pasta na CPU, srovnany kabely, aby mohl vzduch volne proudit a to nejcastejsi, co "opravuju" - vycisti to od prachu. A kdyz to nepomuze a furt se to bude prehrivat, tak dokup nejakej pridavnej fan, kazda bedna ma pripravenou pozici
James.86
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.86 »

Mno tak jo-je to stary šrot :)

Duron 700@900Mhz
768MB DDR
ASUS A7V8X
80GB Seagate Baracuda PATA, 7200rpm
G2Ti (pasiv-původně aktiv)
Chladič CPU http://www.artcomputer.cz/product.php?id=4440 3dny starý
Case a zdroj taky 3dny starý

Prach tam není, jsem to čistil při přehození do nového casu. Kablíky urovnané. Teploty podle ASUSProbe CPU max 55, MB max 43 (při zavřeném casu cca 2stupně +)
James.86
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.86 »

Tak už na 100% vím, že to není teplotou, páč se mi dneska vypnul po 10minutách kdy jsem ho zapnul a v pokoji zrovna teplo nebylo. Fakt nevím. Může to být vnitřní chybou zdroje, nebo nějakým virem???
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

muze to byt i kolisanim napeti na nejake vetvi... zkus otestovat zdroj... pak bych vzal pameti (hovorim z vlastni zkusenosti s EC300W)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
James.86
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.86 »

No ale kdyby to bylo kolísaním napětí tak se to přece nevypne "měkce". Úplně stejně jako když to vypínám ručně
James.86
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.86 »

Problém vyřešn :-D :-D

Mohla za to nějaká chyba ve Winampu, vzhledem k tomu že hudbu poslouchám skoro pořád tak mi nepřišlo pdezřelé, že se PC vypnul vždycky když byl puštěný
James.86
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.86 »

No jo, ale teď nemůže přijít na to proč mi to Winamp dělá :o

A bez něj nemůžu žít :)

Neměl někdo podobný problém???
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“