Sdílení souborů mezi dvěma počítači

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sdílení souborů mezi dvěma počítači

Příspěvek od Jan Dvorak »

Ahoj, mám takový problém. Mám síť mezi WindowsXP a Win98, ale sdílení mi funguje pouze jedním směrem, a to tak, že pouze Windows XP mi umožní přístup na disk s Win98. Obráceně to nejde, ani když dám automatické nasavení sítě z diskety. Síť funguje dobře, tam chyba není. Možná v nastavení síťové karty, ale to taky pochybuju. (je to 3COM 3C905C-TX-M). Jednou se mi stalo, že to fungovalo, ale to byla úplná náhoda.

Nevíte jak to vyřešit? Neexistují nějaké speciální programy na sdílení mezi dvěma PC?

Díky
SQL_Slammer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SQL_Slammer »

Na tohle bohužel nejsem ale nemůže to být tím že má každý OS jiný system souborů??
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Sdílení souborů mezi dvěma počítači

Příspěvek od Mike.Ace »

Jan Dvorak píše:Ahoj, mám takový problém. Mám síť mezi WindowsXP a Win98, ale sdílení mi funguje pouze jedním směrem, a to tak, že pouze Windows XP mi umožní přístup na disk s Win98. Obráceně to nejde, ani když dám automatické nasavení sítě z diskety. Síť funguje dobře, tam chyba není. Možná v nastavení síťové karty, ale to taky pochybuju. (je to 3COM 3C905C-TX-M). Jednou se mi stalo, že to fungovalo, ale to byla úplná náhoda.

Nevíte jak to vyřešit? Neexistují nějaké speciální programy na sdílení mezi dvěma PC?

Díky
Nejde, prostě z 9x se nedostaneš do XP ani do 2K. Já si s tím hrál hodně dlouho a nikdy se to nepovedlo. Prostě to ber jako fakt.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Smokie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smokie »

A co takhle rozjet na win XP nejaky FTPserver a z druhyho pC se na nej pripojit?
Nejasná budoucnost zdá se být ....
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Z pocitace s W9X se na pocitac s W2k a WXP v pohode pripojis, pouze musis mit na obou pocitacich shodna jmena a hesla prihlasenych uzivatelu. Nekdy dela u WXP problem "Zjednodusene sdileni", proto je dobre ho vypnout. To vypnuti jde ale pouze u WXP Pro, u verze Home to nejde.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

A jak to zjednodušené sdílení mohu vypnout?
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Jan Dvorak píše:A jak to zjednodušené sdílení mohu vypnout?
Tento počítač/Nástroje/Možnosti složky/Zobrazení
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Musíš mít taky na všech PC napevno nastavené IP adresy ve tvaru 192.168.0.xxx, maska podsítě 255.255.255.0.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
Mili
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mili »

Zdravím, sdílet soubory mezi W98 a WXP nebo W2000 nejni problém ani pomocí zjednodušenýho sdílení a na každým počítači může klidně bejt jinej user. Zkus všude nastavit stejnou masku a IPčka ve stejným subnetu a mělo by to jet. Ještě je dobrý mít nastavenou všude stejnou pracovní skupinu, ale s tim problémy nebejvaj.
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vše co jste mi radili jsem vyzkoušel a nic. prostě to nejde. nemám šajnu kde je chyba.
možná by taky mohla být v nastavení síťové karty
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“