Novy komp s WinXP na starem HDD
Moderátor: Loki5567
- nrg
- Nováček

Novy komp s WinXP na starem HDD
Cest exprti,
mam dotaz. Kdyz koupim skoro kompletne novy pocitac, ale necham si pouze HDD a zvukovku, na HDD mam nainstalovane Win XP Pro (mam orig. full verzi, ne OEM) + samozrejme vsechen software. Kdyz to ted strcim do noveho pocitace, vyporadaji se s tim nejak ty Widle? Nechce se mi je totiz v zadnem pripade nove instalovat, jsem grafik a animator a mam spooousta softwaru pro praci a instalovat vse znovu, nastavovat a doinstalovavat pluginy apod. = pomala smrt. Takze pujde to nejak vyresit? Moje stare komponenty maji v prumeru okolo 2,5-3 let dozadu (Microstar K3 Ultra,Athlon XP 1800+,Geforce 4 MX). Nove komp. jsou momentalne novinky ...
DIKY VSEM ZA RADY A PRIPOMINKY
nrg
mam dotaz. Kdyz koupim skoro kompletne novy pocitac, ale necham si pouze HDD a zvukovku, na HDD mam nainstalovane Win XP Pro (mam orig. full verzi, ne OEM) + samozrejme vsechen software. Kdyz to ted strcim do noveho pocitace, vyporadaji se s tim nejak ty Widle? Nechce se mi je totiz v zadnem pripade nove instalovat, jsem grafik a animator a mam spooousta softwaru pro praci a instalovat vse znovu, nastavovat a doinstalovavat pluginy apod. = pomala smrt. Takze pujde to nejak vyresit? Moje stare komponenty maji v prumeru okolo 2,5-3 let dozadu (Microstar K3 Ultra,Athlon XP 1800+,Geforce 4 MX). Nove komp. jsou momentalne novinky ...
DIKY VSEM ZA RADY A PRIPOMINKY
nrg
- zombux
- Odborník PCT

- PavolH
- Nováček

-
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja nevim,jak je to s Win XP,ale 95/98SE se dali preinstalovat tak,ze zustalo vsechno nastaveni,programy a jen se reinstalovaly wokna jako zaklad + se znova detektoval HW. Jestli to je taky u XP (ja to nikdy nezkousel) tak by to mohlo teoreticky fungovat.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
- radon
- Nováček

-
S nejvetsi pravdepodobnosti se ti ty XPcka rozjedou.Otazka zustava jestli pobezi na 100%.Ja sem podstupoval neco obdobneho nekolikrat.A stalo se mi to,ze to jelo normalne (jen to chtelo preistalovat drivery na nejaky HW) ale stalo se mi ze to jelo s velkyma obtiyema.Pak musis nabootovat znovu s CD a skusit dát polozku OPRAVIT.Pokud ani toto nepomuze,tak nastava cas pro tvoji polamou smrt
Tezko rict jak se to zachova,kazdopadne nic horsiho jak kompletni reinstal te neceka

Tezko rict jak se to zachova,kazdopadne nic horsiho jak kompletni reinstal te neceka
- Briketa
- Začátečník

-
Jeste pred vyndanim disku ze stareho pocitace musis zmenit ve spravci zarizeni radic disku z VIA na Standartni radic PCI. Potom das disk do druheho pocitace a nastartujes. Wokna by to mely rozchodit. Ja jsem takhle pred 14 dny prendaval disk z desky s NF2 na desku s NF4.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
NB: Dell Latitude 5510
- cabman
- Středně pokročilý

Pokud se jedná o stejnou čipovou sadu tak to asi pojede. Ale doporučil bych přeinstalaci - Win jsou na výměnu MB dost háklivé.
Jestli to pojede dlouhodobě a stabilně se nedá předem odhadnout.
//edit: důvod k přeinstalaci pochopiteně není pokud se jedná o ten samý typ MB.
Jestli to pojede dlouhodobě a stabilně se nedá předem odhadnout.
//edit: důvod k přeinstalaci pochopiteně není pokud se jedná o ten samý typ MB.
Naposledy upravil(a) cabman dne ned 6. lis 2005, 22:17, celkem upraveno 1 x.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.