X800GT - rozsypaný obraz

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
rousini
Začátečník
Začátečník

X800GT - rozsypaný obraz

Příspěvek od rousini »

Ahoj potřebuji poradit. Hledal jsem pomocí ATI Tool max frekvence jádra a pamětí. K tomu jsem ve vlastnostech GK zakázal VPU Recovery, která při náznaku nestability shazuje nastavení na default. Na ATI X800GT našel ATITol max. 600/575MHz. Nastavil jsem 560/540 prohnal 10x 3DMark03. V pohodě do dalšího zapnutí PC. Už v postu je rozsypaný obraz (takové vodorovné pomlčky) a po naběhnutí Win se objeví hláška, že VPU Recovery není schopen HW obnovit zablokování karty a vyzývá k restartu. Ten ale nic neřeší.
Jinak karta je zpět na default. frekvencích, přeinstalované ovladače...
Na ploše se stihne pouze zobrazit výzva o zaslání hlášení fy ATI a dál nic.
Díky za rady.
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

reklamace?

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Pokud máš možnost, určitě kartu otestuj v jiném PC, nebo na čerstvě nainstalovaném systému.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

prf.KuBA píše:Pokud máš možnost, určitě kartu otestuj v jiném PC, nebo na čerstvě nainstalovaném systému.
Zítra zkusím v kámošově PC.
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

to je na reklamaci tohle nevyřeší čísty win :(
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jasna reklamace , je tu jeste jedna moznost a to zkusit flash biosu , napr defaultnim biosem ci nejakym novym , ale neni to v SW nastaveni pokud je to v POSTu , tam ti je instalace windowsu platna asi jako slepymu mapa , takze jedine zkusit flash biosu, pokud to nepomuze reklamace

//edit Jája: promazáno OT
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Tak jsme s kámošem nabootovali Linux z CD a zdálo se to dobrý, 2D obraz bez chyb. Pak jsem spustil Win, nic se nesesypalo a jen jsem opravil cache ikon. Ty se zobrazily OK a teď to ustojí i FarCry, ale jen tak 10minut (to dělalo i před tím s mírně OC), pak to vytuhne v default nastavení taktů, rozlišení 1280x1024 a kvalita přibližně Medium - High.
Ještě sis tím pohraju a potestuju, ale jestli neustojí 3D aplikace v def. taktech, tak pude... (na reklamaci). Jenom nevím jak vydržím měsíc bez grafiky.
Původně jsem chtěl provozovat nataktovanou kartu s vyp. VPU Recovery, protože mě při nepatrném náznaku artefaktů shazovala takty, ale poté, co jsem ji nemoh rozchodit mám strach vypnout hlídače (VPU Rec.) Přitom ATI Tool našel strop 600/570Mhz (jádro R-480 fyzicky, R-423 RivaTuner).
Teploty 47C idle 72C burn a větrák 50-85%. 3DM05 3900-4800bodů což mi stačí, ale musí bejt stable.
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Zkusi taky jiné ovl. Omegy či DNA.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

kartu reklamuj hned. já mam tu samou a jel jsem stabilně 555/590.
ty chladíš jádro nějak víc či co? nebo snad volt mod? Teplotu jsem ale měl pod 60* takže by možná šla víc. každopádně celej den s přetaktovanou kartou (555/590) se zaplým vpu rec...stabilně
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

karf píše:kartu reklamuj hned. já mam tu samou a jel jsem stabilně 555/590.
ty chladíš jádro nějak víc či co? nebo snad volt mod? Teplotu jsem ale měl pod 60* takže by možná šla víc. každopádně celej den s přetaktovanou kartou (555/590) se zaplým vpu rec...stabilně
Žádnej Vmod ani special chladič. Teď jsem pomocí ATITool přestavil ot. větráku v závislosti na teplotě a zdá se to být OK (zatím nebyl čas testit). Defaultně totiž do 65C točil 55% a při 70C jen 80% tak jsem ho překonfiguroval a 100% točí od 70C což je pro jádro úpuně noumáuní tepuota. Na reklamaci mám ještě 2 roky čas...
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Nyní teploty 3DM05:
-58°C default
-61°C větrák do 75%, jemně OC 560/540...4500bodíků

Večer dám FarCry a dám vědět.
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Tak 2 hoďky FarCry na taktech 560/540 - stabilní. Jádro do 60°C ventilátor 70%. Už to tu nebudu zahlcovat, zdá se, že vše je OK! :roll:
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Tak vše je jinak, nemám už na kartu nervy. Po týdnu začala bojkotovat a tak nyní jsem nasadil VGA PCI S3 Trio 2MB. Pár let se mi válela v šuplíku a teď přišla její silná chvíle.

X800GT mi ani nenaběhne do Win, po zobrazení plochy vše na 10 minut zamrzne a pak se objeví hláška, že systém byl obnoven po závažné chybě. Následně do pár minut vypadne obraz i v 2D aplikacích.
Je to normální, že v době kdy ještě jakštakš funkovala dělala refreše při přechodu 2D/3D??? (něco jako moje nForce6600 se superBIOSem Sparkle)
zizi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zizi »

Ahoj mam stejny problem...
X800 GTO Fireblade...poprve v pc a hned rozsypany caj
Po par restartech ...vypada to jako by se zahrala se to zlepsilo.
Po nainstalovani nejnovejsich omega driveru jsem cely den paril a testoval bez jedine chybicky.
Druhy den rano zapnu pc a opet a opet rozsypany caj uz v postu.
Dal jsem novy bios na desku a zmenil zdroj...dokonce jsem odpojil i dva disky aby mel dost stavy.ale nepomohlo...dokonce behem prace znicehonic restart.
Ale z toho muze jet v kuse 3dmark treba 2 hodky a drzi bez jedine chybicky.
Uz si fakt nevim rady....
Zizi

edit
Zjistil jsem ze studema karta = chyby a problemy
Zahrata karta = bez problemu

Ted se naskyta otazka jestli studena karta nepotrebuje vetsi odber a zahrata mensi
Tzn jestli spickovy odber nestiha
C2D E8200 2,66@4 GHz (1,3V) / Gigabyte P35-DS4 rev. 2.0 / 2 x 2 GB DDR2 A-DATA Extreme / HD 4850 512 MB c720/m2200 /
Seagate SATA 500 GB + WD2500KS 250 GB + Samsung 750 GB / DVD-RW LG 4163 / HP DJ 845 C
3DmarkVantage - 8500
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

to zizi: při nabíhání Win nemá karta velký odběr, protože to je 2D aplikace, která vytíží X800GTO max. na 5%.
Vydrž týden, mě se za tu dobu karta totálně roze**ala. Mám trošku bobky, jestli jsem ji nepomoh OC, ale 600/560, což je pod hranicí kterou našel ATI Tool jsem zkusil jen na 3DM05 - kvůli skore.
Jinak z té karty mám pocit, že ATI vymetla sklady a prodává defektní a jinak nepoužitelný šunt.
Nedá se to srovnat s tím jak jsem trápil nVidii 6600. Triangly lítaly přes celej screen a vždy se oklepala. Tahle frfňa...
Zítra posílám na reklamaci.
zizi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zizi »

Takze karta vymenena za novou
Nova OK !
zizi
C2D E8200 2,66@4 GHz (1,3V) / Gigabyte P35-DS4 rev. 2.0 / 2 x 2 GB DDR2 A-DATA Extreme / HD 4850 512 MB c720/m2200 /
Seagate SATA 500 GB + WD2500KS 250 GB + Samsung 750 GB / DVD-RW LG 4163 / HP DJ 845 C
3DmarkVantage - 8500
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

zizi píše:Takze karta vymenena za novou
Nova OK !
zizi
V úterý jsem ji posílal poštou na reklamaci a zatím nemám žádné další zpravy. Před tím jsem kontaktoval maníka z reklamačního a ten mi řek, že pokud se jim závada potvrdí, tak to proběhne rychle. Doufám, že už příští týden budu něco vědět.
Frosťák
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosťák »

rousini píše:
zizi píše:Takze karta vymenena za novou
Nova OK !
zizi
V úterý jsem ji posílal poštou na reklamaci a zatím nemám žádné další zpravy. Před tím jsem kontaktoval maníka z reklamačního a ten mi řek, že pokud se jim závada potvrdí, tak to proběhne rychle. Doufám, že už příští týden budu něco vědět.
Čau, mám tuhle kartu cca 10 dní verzi GT s čipem R420...zatím takty po OC 554/552, ale lepší už to asi nebude...3DM05 4650 bodů...jinak celková spokojenost.
teď není čas, později bude...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“