Nej horsi grafika

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Kyro II na hry nepoužitelná? Ve srovnání s GF2MX, který konkurovala, byla v drtivý většině her rychlejší.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

noxi>> pro me ne.. pokud budu brat v potaz kvalitu zobrazeni u grafik tak asi to nejspis projede znacka manli mel jsem manli gf2mx 400 64mb/128bit oproti jinym znackam se mi zdal obraz tak o tridu horsi,treba takova elsa cladilac3 [gf2mx 200 32mb/64bit] mela sice nizsi vykon ale zato dobrej obraz ... zalezi na kvalite soucastek
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Spíš mi řekni, v čem byla Kyro II podle tebe horší, než GeForce 2 MX :-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no-X píše:Kyro II na hry nepoužitelná? Ve srovnání s GF2MX, který konkurovala, byla v drtivý většině her rychlejší.
pokud vím Kyro II byla srovnatelná spíš s GeForce2 GTS (samo nabízela nižší cenu a poněkud míň doladěný ovladače)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Právě proto by mě zajímalo, proč ji wolf považuje za nepoužitelnou.
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

pomale open_gl rozhrani to same i direct3d mel jsem stahnute posledni ovladace na tuhle kartu ale moje skusenost cim novejsi tim horsi vykon,nejlip mi fungovaly ty starsi ale zase to blblo bylo videt pres textury atd ...
edit: 3 kandidati staci si jen vybrat

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32041

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31991

http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=53836
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

eee? :?

Tak tohle je to pomalý OpenGL karty, která nestála o nic víc než značková GeForce 2 MX 400:

Quake III:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Serious Sam:

Obrázek

Obrázek

Obrázek
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

noxi: nebudem uz tema kyro2 pitvat pro me je to uz minulost,radsi se vyjadri jak se ti libily ti karticky co jsem postnul na tech linkach ?
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

FX5100, LOL :)
hamaz
Nováček
Nováček

Příspěvek od hamaz »

Taky S3 Savage3D/4/2000 byla síla. S3 stejně jako Ati tenkrát, uměla dělat celkem obstojnej HW, ale měla lamy programátory a tak to většinou šlo do kopru. ATi měla nevýhodu v tom, že byla většinou dražší než konkurence od S3, protože si grafiky tenkrát ještě vyráběla sama.
Po letech sice udělala S3 celkem kompatibilní drivery, ale to už bylo off-topic.. :(

Nehledě na pokus ATi "Aurora", aneb hlavou proti zdi. Pěknej kus HW, ale bohužel k ničemu.
- no machine found -
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tys někdy Rage Fury MAXX nebo Savage 2000 měl?
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

hamaz>> je mi lito ale ati rage maxx dual gpu 64mb ram mela sice sice drivery slabsi a byla realne agp 2x, ale po strance vykonu se mohla v klidu merit s gf256 ... na pctuning magazinu je o ati clanek,s4 savage neodladene drivery ano ale pokdu by se vychitaly mouchy karta by byla dustojnou konkurenci ...
spike.josef
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spike.josef »

Nejhorší je bezesporu moje "oblíbená" MSI GForce 6800LE , kerá hned po půlminutě úplně kousne a umrtví počítač.
Díky Microstare!!!
. . . Morituri te salutant . . . -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-

NTB Lenovo Legion: AMD Ryzen 5 + GeForce RTX 3060 + 1TB HDD M.2 + 16GB HDD4 SODIMM
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

spike.josef píše:Nejhorší je bezesporu moje "oblíbená" MSI GForce 6800LE , kerá hned po půlminutě úplně kousne a umrtví počítač.
Díky Microstare!!!
bohužel, MSI už nějakej pátek není zárukou kvalitního hardwaru jako na začátku milénia kdy tvořila špičku... koupit dneska MSI je riskem že člověk šlápne do ho**a. osobně jsem měl od MSI dvě grafiky (GF3 VIVO a GF4Ti 4200) a obě byly v pohodě, ale dneska už bych do týhle pseudoznačky nešel
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
decried
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od decried »

Najhorsie co sa mi tu povaluje je Avance Logic ALG2301.B, 1MB PCI...
...aaaa este nejaky graficky adapter od OAK technology, tiez tusim 1MB. ISA zbernica.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

MSI 6800LE byla celkem pověstná, taky jsem s ní měl zkušenost :-) První verze byly ty s logem Quadro FX - měly velice nízkou stabilitu a prakticky vůbec neběhaly pod OpenGL. MSI je jakýmsi nespecifikovaným způsobem získalo přímo od nVidie. Když se přišlo na to, že neběhaj, jak by měly, začalo je MSI stahovat z prodeje a vyžádalo si vyjádření nVidie. Podle tohoto vyjádření byly karty hardwarově v pořádku, problém byl údajně jen v BIOSu. MSI nahradil BIOSy, poslal karty zpět, ale ouha - OpenGL sice běhalo, ale stabilita byla stále výrazně nižší, než třeba na MSI 6800 nonGT (mám to potvrzené i z vlastní zkušenosti). Takže se karty z prodeje stahovaly znovu, neboť nešlo pouze o BIOS, ale problém byl i v hardwaru (údajně v čipech)... Je docela zajímavý tyhle kauzy sledovat.
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

pravda pravda.kazdy prece vi ze nejlepsi je stejne 3dfx a ostatni muzou jet tak akorat srat :twisted:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ps47 píše:pravda pravda.kazdy prece vi ze nejlepsi je stejne 3dfx a ostatni muzou jet tak akorat srat :twisted:
:sarcasm: ještě tady začni pokřikovat 3dfx rulez a můžeš klidně i velkým červeným písmem :roll: :lol:
Pfizer & Moderna inside
hamaz
Nováček
Nováček

Příspěvek od hamaz »

no-X píše:Tys někdy Rage Fury MAXX nebo Savage 2000 měl?
Ano, Savage2000 alias Diamond Viper II jsem měl, stejně tak jsem viděl Furry MAXX v akci u kamaráda, který si ji tenkrát za těžce vydělané peníze, zakoupil. V té době ovladače na kopr, W2000 - not supported - .. za 12.000,- docela ucházejicí karta.
Co bylo po letech, jak udělala ATi ovladače, tak to už kámoše nezajímalo, protože si chtěl tenkrát zahrát a ne jen nadávat a vidět restarty. Takže, co pamatuju, hnedka ji prodal dál a časem měl GF2 a na tu nenadával. Teďka je možná situace jiná a kdo má MAXXku v kompu jako sběratel, tak ji vychvaluje. Tenkrát ale ovladače byly na h... a kdo chtěl rok čekat?
A se Savage2000 to bylo stejné. Ze začátku nedotažené, potom sliby-chyby T&L - bude/nebude. Je ale fakt, že Quake3 jel jak z praku parádně, jen se musely používat upravené drivery. Ještě jedno plus S2000 za dobrej TV-OUT :)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

TNT2 M64 32mb...A ja blbec som za tu cenu mohol vziat V3 2000 :shock:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“