P4 3GHz pomalý ve hrách ...
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Magorz
- Nováček

-
P4 3GHz pomalý ve hrách ...
Zdravim mam špatné spaní kvůli mé nové sestavě dal sem dohromady komp na chipsetu i915 vybral sem pokud možno značkové kvalitní komponenty atp. Nejsem úplný začátečník takže se domívám že jsem v instalaci komponent a driverů naudělal žádnou zásadní chybu ale... I přestože velké množstvý běžných benchmarků a utilit nezachitilo žádnou chybu ve výkonu pokud spustím jakoukoli hru je neuvěřitelně trhanná (dochází k příšernému lagování) jinak jede plynule (pokud se např. nová místnost apod. načte. Nedivil bych se ale jde např. o HL2 který by na této konfiguraci měl běhat jak po másle... už jsem zkusil všechno ...od reinstal win... různé utility k SATA, ram defragmentatory,všechny drivery na GK atd... dokonce jsem zakoupil nové paměti ale stále nevím čím by to mohlo být... ještě mě napadla int. zvuková karta vždy sem měl SB do slotu jesti stačí na současné hry ale to je asi hloupost že? Jinak vytížení procesoru je bez zatížení nějakou aplikací standartních 1 - 3 % Takže žádný thread v pozadí za to nemůže...Díky moc předem za poznámky...
Konfigurace:MSI i915G LGA775,P4 530J 3.04 GHz BOX,Paměť 2x 512MB DDR2 533 Kingston Hyper X 3-3-3-6,2x WD 200GB SATA150 , Sapphire ATI Radeon X800XL PCI-E 256 MB ,WinXP SP2
//edit mhl, přesun do sestav - pro řešení obecných problémů s nestabilitou nebo výkonem PC je určena sekce Počítačové sestavy.
Konfigurace:MSI i915G LGA775,P4 530J 3.04 GHz BOX,Paměť 2x 512MB DDR2 533 Kingston Hyper X 3-3-3-6,2x WD 200GB SATA150 , Sapphire ATI Radeon X800XL PCI-E 256 MB ,WinXP SP2
//edit mhl, přesun do sestav - pro řešení obecných problémů s nestabilitou nebo výkonem PC je určena sekce Počítačové sestavy.
- MYTH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- decried
- Začátečník

- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Magorz
- Nováček

-
čus tak ty teploty sou následující...
CPU v klídku 44°C
Grafika klid 38°C
zátěž 45 - 50°C
(X800XL nemá externí napájení..)
HDD okolo 40°C
Teplota v casu oklo 35°C
Jinak problémy jsou patrné v každé hře
V 3D Marku ne protože tam se vše nahraje do paměti problém je asi někde v HDD nebo řadiči nebo desce asi...
Jo a mam 400W zdroj
CPU v klídku 44°C
Grafika klid 38°C
zátěž 45 - 50°C
(X800XL nemá externí napájení..)
HDD okolo 40°C
Teplota v casu oklo 35°C
Jinak problémy jsou patrné v každé hře
V 3D Marku ne protože tam se vše nahraje do paměti problém je asi někde v HDD nebo řadiči nebo desce asi...
Jo a mam 400W zdroj
- Magorz
- Nováček

-
No nevim protože při tom lagování dost hrabe disk zkusil sem znova prčlivě prozkoumat výsledky testů no a třeba sandra mi píše že prej mám zvolený neoptimální transfer mode... je "current mode"UDMA 5 ale nevim jestli u SATA disku to má ňákej význam jinak výsledek Filesystem benchmarku je okolo 48Mb/s a průměrná přístupová doba 8,5 ms tak fakt nevim...
- MYTH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Magorz
- Nováček

-
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli máš přetaktovanou grafiku, tak ji zkus podtaktovat, nebo zkusit dát pamětem NB trochu víc šťávy (V). Taky nejaké testy by nebyly na škodu - MemTest - http://www.memtest86.com/,
Prime95(TortureTest) - http://www.mersenne.org/freesoft.htm
Na HL2 mi to s max. detaily a 512MB RAM taky sekalo s 2*512 (hl. pomuze nízke casování a T1) jede bez seků.
A taky zkus nový bios na ten NB.
Prime95(TortureTest) - http://www.mersenne.org/freesoft.htm
Na HL2 mi to s max. detaily a 512MB RAM taky sekalo s 2*512 (hl. pomuze nízke casování a T1) jede bez seků.
A taky zkus nový bios na ten NB.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat