Jaký slušně výkonný a spolehlivý low-end notebook?
Moderátor: Don
- Hitachi
- Začátečník

-
Jaký slušně výkonný a spolehlivý low-end notebook?
Sháním také notebook něco do 24000kč s dph.
Uvažuju o HP 6110 o Toshibě Satelite L 10 a o IBM Thinkad R50.
Co nejvíc výkonu na starší hry a programy,vybaven na multimedia.kvalita.
Uvažuju o HP 6110 o Toshibě Satelite L 10 a o IBM Thinkad R50.
Co nejvíc výkonu na starší hry a programy,vybaven na multimedia.kvalita.
Pc je krásná ale složitá věc.Když chodí jak má je to zábava když zlobí,je to trápení.
- joXerus
- Začátečník

asi bych chytl po nějaké 6110 ale maj fakt moc konfigurací
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
- totot
- Začátečník

- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Z lowendu bych bral IBM - ty notebooky nejsou o moc drazsi a o dost spolehlivejsi...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- joXerus
- Začátečník

to ibm asi bude lepší ale to přirovnání je imho moc mimo mísush píše:take bych volil IBM z duvodu kvality , je to neco jako obrneny tank vs skodovka
viděl jsi vůbec tu řadu 61xx?? je to uplně něco jinýho než ty šmejdy co dělali předtím - fakt je to pevný i v recenzích to chválej
a ke všemu mě by celkem šlo o i915 (popř 910) vs 855 (myslím že r50 ji ještě má ale nevím určitě - 915 má až r512 ne?)
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jelikoz jich prodavam celkem dost mesicne (dodavame do firemniho sektrou , skoly atp) , tak jsem jich videl opravdu dosti a zkus si to otestovat , myslim ne na to koukat ale opravdu otestovat... IBM je technologicky nekde jinde, mluvim samozrejme o vysich radach ale zkusenosti se prenasi do nizsich rad , nove IBM se vam samo zavre nez spadne na zem , na IBM muzete skakat , polevat ho vodou atd , u HP udelate vite cojoXerus píše:to ibm asi bude lepší ale to přirovnání je imho moc mimo mísush píše:take bych volil IBM z duvodu kvality , je to neco jako obrneny tank vs skodovka
viděl jsi vůbec tu řadu 61xx?? je to uplně něco jinýho než ty šmejdy co dělali předtím - fakt je to pevný i v recenzích to chválej
a ke všemu mě by celkem šlo o i915 (popř 910) vs 855 (myslím že r50 ji ještě má ale nevím určitě - 915 má až r512 ne?)
samozrejme je to u vysich rad , ale ty zkusenosti jdou do spodnich rad , sice nejsou tak technicky vybaveny jako jine znacky, ale tu ochranu proti poskozeni maji lepsi
- Fifi
- Středně pokročilý

Já to řešil takhle:
Moje požadavky:
Minimální hmotnost
Výdž baterií
Jeden RJ-45
WiFi, Bluetooth, popřípadě i IRda
USB 2.0
Procesor který utáhne XPčka
Co nejnižší cena
Modely, které mě zaujaly:
Asus W5AE-G014
Acer TravelMate C204TMi
Toshiba Portégé R200-110
Po jednoduché cenové úvaze jsem se rozhodl koupit starší model. Nakonec zvítězila tento: Toshiba Portégé 4000 PIII 750/12.1" TFT/20 GB/128 MB/DVD/WiFi/BT/ . Teď už zbývá najít firmu, která se takového modelu bude chtít zbavit a nebude chtít po mě víc než 1/4 pořizovací ceny (v době nákupu). Zhruba 10-12 tisíc. Co vy na to?

Moje požadavky:
Minimální hmotnost
Výdž baterií
Jeden RJ-45
WiFi, Bluetooth, popřípadě i IRda
USB 2.0
Procesor který utáhne XPčka
Co nejnižší cena
Modely, které mě zaujaly:
Asus W5AE-G014
Acer TravelMate C204TMi
Toshiba Portégé R200-110
Po jednoduché cenové úvaze jsem se rozhodl koupit starší model. Nakonec zvítězila tento: Toshiba Portégé 4000 PIII 750/12.1" TFT/20 GB/128 MB/DVD/WiFi/BT/ . Teď už zbývá najít firmu, která se takového modelu bude chtít zbavit a nebude chtít po mě víc než 1/4 pořizovací ceny (v době nákupu). Zhruba 10-12 tisíc. Co vy na to?

- Luk
- Mírně pokročilý

-
IBM R50 bude určtě nejkvalitnější tesně za ním Toshiba L10 a takřka stejně HP 6110.Ač HP normálně spíše nedoporučuju a nemám je moc rád v tomto případě se dá říci že se 6110 serie se velmy povedla.
A dokonce bych ji i doporučil.A jak tu někdo výše psal tak je doopravdy pravdou že šasi u HP 6110 je perfekrě sedící a pevné.Doopravdy kvalitní a vypadá že něco vydrží.
A také souhlasím že v recenzích ho chválí např. v Computer speciál vyšel skvěle v levné třídě.
A navíc má slušnou integrovanou grafku,takže HP 6110 je vážně solidní mašina na které narozdíl třeba od IBM zahrajete i nedávno vydané hry.Samozřejmě pokuď snížíte rozlišení, detaily a efekty bude to šlapat docela obstojně -tedy pokuď si přidáte nebo bude v základu alespoň 512Mb Ram
.
A i ta cena je velmy slušná.
A dokonce bych ji i doporučil.A jak tu někdo výše psal tak je doopravdy pravdou že šasi u HP 6110 je perfekrě sedící a pevné.Doopravdy kvalitní a vypadá že něco vydrží.
A také souhlasím že v recenzích ho chválí např. v Computer speciál vyšel skvěle v levné třídě.
A navíc má slušnou integrovanou grafku,takže HP 6110 je vážně solidní mašina na které narozdíl třeba od IBM zahrajete i nedávno vydané hry.Samozřejmě pokuď snížíte rozlišení, detaily a efekty bude to šlapat docela obstojně -tedy pokuď si přidáte nebo bude v základu alespoň 512Mb Ram
A i ta cena je velmy slušná.
Naposledy upravil(a) Luk dne pon 7. lis 2005, 18:48, celkem upraveno 1 x.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
- joXerus
- Začátečník

v testu computeru tak pul rok zpět to v lowendu vyrál celer v 6110
a 6120 maj takyvysouvání hlav při detekci pádu
to že ibm má vyšší řady fakt good je hezký ale o těch nízkejch to zas až tak neplati - tam už nejsou takový rozdíly
prostě já bych vzal i915 (6110)
jo a zajimalo by mě jak je teda testuješ ty? běžně po ntb skáčeš a liješ na ně vodu?? to leda tak na dolchi
a 6120 maj takyvysouvání hlav při detekci pádu
to že ibm má vyšší řady fakt good je hezký ale o těch nízkejch to zas až tak neplati - tam už nejsou takový rozdíly
prostě já bych vzal i915 (6110)
jo a zajimalo by mě jak je teda testuješ ty? běžně po ntb skáčeš a liješ na ně vodu?? to leda tak na dolchi
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no popravde dalsi pohled a to kompatibilita HP a IBM , sami urcite vite jakou vede kampan HP a jejich notasi , ja dodaval minuly mesic 2x 6110 tu levnou variantu s DVDRW , BT bez OS , 256mb ram , do jedne firmy , ovsem chteli 512mb ram , od ASUSu , IBM atp jsem zvykli ze koupim kingstony a je po problemu ty stoji neco kolem 700-800kc bez D za 256mb ram , zakoupil jsem a ejhle , notas je s nima tezsce nestabilni a v druhym mi to nejelo vubec , takze jsem samozrejme skoncil u originalu HP tj 1400bez D za 256mb... a takto je to u HP se vsim , i u jejich serveru napr SAN , tam take musite mit specialni HP SATA disky , ktere stoji 2x tolik a pod , takze ve vysledku , kdyz si budete chtit neco prikoupit , tak aby jste neprohloupili...
- joXerus
- Začátečník

jebo
a co třeba se zeptat na foru co žere hp??
ibm je taky dost vybíravý - a třeba pak výměna paldy je prej docela mastná sranda
a co třeba se zeptat na foru co žere hp??
ibm je taky dost vybíravý - a třeba pak výměna paldy je prej docela mastná sranda