Pískání monitoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Sirius11
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pískání monitoru

Příspěvek od Sirius11 »

Zdravím. Mám jeden problém: Můj PC beží 24 hodin, 7 dní v týdnu, kvůli stahování - vše je v pořádku, ale když z nějakého důvodu vypnu PC na několik hodin a poté znova zapnu, tak mi monitor strašně píská a do pár minut to přestane, Nevíte čím to může být ??
Základní deska Asus A8N-SLI Premium, nForce4 SLI, sc 939, 2x PCI-E, SATA II RAID, 2x GbLan, FireWire, 7.1 audio - CPU AMD Athlon 64 4000+, San Diego - RAM 2GB DDR400 - GeForce 8800 GTX 768Mb - HDD 2 x Western Digital 250GB, 7200rpm, Serial ATA II, 8MB, WD2500KS - DVD-RW Pioneer DVR-110 16x/16x - SoundBlaster AUDIGY2 ZS, 7.1
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

To uz se tady kdysi resilo, jestli to najdu, tak hodim odkaz. dela to myslim nejake trafo, pokud si na to jeste vzpominam...

Na starem kompu mi to taky piska a pomuze mirne bouchnuti do tela monitoru...
/EDIT: tak tady to je:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=7402&start=0
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

me taky monitor piska je ca 135 roku stare LG 17" a v rozliseni 640*480 zacne po urcite dobe piskat navrat do 1024 piskani zrusi. asi je nekvalitni ale predtim to nikdy nedelal :(
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Stejný problém můžeš mít i s televizí (myslím tím klasiku CRT) klidně za 50kKč a je to velmi nepříjemný neboť to témeř nejde reklamovat ať je to monitor nebo TV. Příčin může být několik, nejčastěji to je opravdu trafo a nebo vychylovací cívky na obrazovce. Zalití tlumící hmotou nepomáhá, výměna ano...
Bohužel jsem tě asi moc nepotěšil.... :huh:
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

o nasi TV uz ani nemluvim kdyz se nad ni nahnu neda se ten piskot skoro vydrzet ale nastesti je daleho horsi je ten monitor, protoze precejenom clovek je u monitoru hodne blizko.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“